anonim_4396
| Anonim întreabă:

Mergand in jos pe pagina, tot la ev. lui Ioan (vs. 18), citim: "Nimeni n-a vazut vreodata pe Dumnezeu...". Adevarul e ca pe Isus oamenii l-au vazut. Atunci cum zic unii ca Isus este Dumnezeu? Incalcita problema!

12 răspunsuri:
| William a răspuns:

Oleo, mare lucru e de inteles. Man, fii atent la ce scriu aici ca nu iti explic si a doua oara. Iisus Hristos este Dumnezeu, oamenii L-au vazut pe Iisus cu pogoramant, pentru ca nimeni nu Il poate vedea pe Dumnezeu fata in fata. Uite ce spune in crez: ''... S-a pogorat din Ceruri si S-a intrupat de la Duhul Sfant si din Maria Fecioara si S-a facut om...'' Deci nu a venit asa pur si simplu la noi, ci S-a intrupat ca sa Il putem vedea.

| OOOLEOOO a răspuns:

Iisus este cuvantul Domnului :

La început era Cuvântul, şi Cuvântul era cu Dumnezeu, şi Cuvântul era Dumnezeu. El era la început cu Dumnezeu. Toate lucrurile au fost făcute prin El; şi nimic din ce a fost făcut, n-a fost făcut fără El. (Ioan 1:1-3)

mai departe

Şi Cuvântul S-a făcut trup şi a locuit printre noi, plin de har şi de adevăr. Şi noi am privit slava Lui, o slavă întocmai ca slava Singurului născut din Tatăl. – (Ioan 1:14)

Pace tie big grin

| SMarius a răspuns:

Isus zice ca cine m-a vazut pe mine l-a vazut si pe Tatal... dar oare vrea sa spuna ca sunt acelasi? De ce nu zice nimic si de Duhul Sfant? In toata Biblia se vorbeste cum Dumnezeu l-a trimis pe Fiul sau pe Pamant sa rascumpere omenirea din pacat, nu e clar ca sunt persoane diferite?

Altfel spus, daca esti Stapanul absolut al universului, sa vi pe Pamant pentru niste nimicuri cum sunt oamenii? Care te mai isi mai si bat joc de tine si te omoara? Nu e mailogic sa credem ca Dumnezeu este Dumnezeu si Isus, fiul sau, intaia creatie, asa cum spune Biblia?

| phantomitza a răspuns:

Pai El este unul din Sfanta Treime : Tatal, Fiul, Duhul Sfant, pe Dumnezeu nu l-a vazut nimeni doar pe Fiul, ii se mai zice Domn da pentru ca toti trei sunt una de aceea se mai zice si Dumnezeu happy

| ahri a răspuns:

Daca vreti sa intelegeti,, problemele" astea spirituale trebuie sa lasati deoparte gandirea asta rigida, materialista, moarta, trebuie sa o lasati sa devina mobila. Evanghelia se intelege in litera ei, dar trebuie sa intelegi sensul care se da literei.Este adevarat ce spune, ca nimeni n-a vazut vreodata pe Dumnezeu cum se vedea atunci, si anume cum il facea cumoscut Hristos, pentru ca el insusi era Dumnezeu.Cum putea fi Dumnezeu Tatal si fiul in acelasi timp? Foarte bine, pentru ca asemenea adevaruri spirituale nu sunt ceva fix, rigid.Hristos este Dumnezeu, si este denumit in mai multe feluri, de fiecare data indreptatit, pentru ca pentru a intelege aceste evenimente enorme trebuie sa le privesti din mai multe perspective, astfel Hristos este si Tatal si Fiul si Sf. Duh, si Fiul Omului, etc., si toate la un loc in acelasi timp.Cum pot fi demonstrate toate astea? Curios, dar pot fi intelese la fel cum intelegi ca 2 ori 2 fac 4.

| sabin89 a răspuns (pentru ahri):

Pai 2 ori 2 fac 4 intelege si un copil de scoala. Nu cred ca un astfel de copil ar intelege ce scrii tu mai sus.

| ahri a răspuns (pentru sabin89):

Evident ca un copil nu, dar si copii vor devenii oameni maturi.

| ateuNEGATIV a răspuns:

Iisus Tu ai ras eu am plans oare nu e de ajuns m-ai mintit tu nu m-ai pretuit tu n-ai stiut cat
te-am iubit
IisusVreau sa uit de noi de tot din inima sa te scot pentru tine a fost un joc n-am avut noroc de
locx2
dumnezeu Tu ai ras eu am plans oare nu e de ajuns m-ai mintit tu nu m-ai pretuit tu n-ai stiut cat
te-am iubit x2
Iisus Degeaba iti cer iertare scuzele nu-si au valoare nu e sansa de impacare lacrimile ma dor
tare x2
isus Tu ai ras eu am plans oare nu e de ajuns m-ai mintit tu nu m-ai pretuit tu n-ai stiut cat
te-am iubit x2
dumnezeu Vreau sa uit de noi de tot din inima sa te scot pentru tine a fost un joc n-am avut noroc de
loc
Degeaba iti ceri iertare scuzele nu-si au valoare nu e sansa de impacare lacrimile ma dor tare
isus Tu ai ras eu am plans oare nu e de ajuns m-ai mintit tu nu m-ai pretuit tu n-ai stiut cat
te-am iubit x2
isus Tu ai ras eu am plans oare nu e de ajuns m-ai mintit tu nu m-ai pretuit tu n-ai stiut cat
te-am iubït x2

| sabin89 a răspuns (pentru ateuNEGATIV):

Raymusic, ce-i cu raspunsul asta la plezneala? Tu esti un baiat care gandeste. Facem abstractie de ideea de religie in general (daca Dumnezeu exista sau nu, daca exista rai si iad etc.). Analizam pur si simplu un text. Ca la scoala la limba romana cand ti se da un text sa-l analizezi. Deci, mai citeste o data intrebarea te rog si da un raspuns logic. Repet, fa abstractie de religie si trateaza-l simplu ca pe un text.

| ateuNEGATIV a răspuns (pentru sabin89):

Ca ateu daca sias raspunde as pacatui

| ateuNEGATIV a răspuns:

Simplu pentru ca Iisus si dumnezeu sunt acelasi persoana ca apa intelegi? si duhul sfant, in multe mitologii se regaseste scema asta


stiinta se regaseste in ateism iar religia in sufletul omului

| DianaaStop a răspuns:

Nimeni nu a vazut pe Dumnezeu (sau pe Isus) Ioan cand a fost exilat pe insula Patmos el a vazut doar un sfert din luminatia fetei Lui Dummnezeu. Oamenii aceia cand l-au avzut pe ISUS ei L-au vazut doar in infatisarea trupeasca.