| nicucostea855 a întrebat:

Prin știința și tehnologie omul caută să scape de sărăcie, boli, razboi. Sărăcia, boala, războiul sunt consecința pacatului. Necredincioșii sau ateii au o contribuție mai mare la știința și tehnologie pentru că ei nu sunt de acord cu pedepsele de la Dumnezeu datorita păcatului?

Răspuns Câştigător
| mastadont a răspuns:

Sărăcia, bolile și războaiele au fost provocate de religii nici-de-cum de știință. Vezi cruciadele, diferitele molime ale evului mediu pentru că religia spunea că e păcat să te speli, și multe altele. Omenirea a trăit mii de ani în obscurantism religios și nu a ieșit nimic bun din acest lucru, omenirea a stagnat, sau chiar a involuat sub pumnul de fier al clerului. Acum a sosit însă timpul științei, timpul marilor realizări neîmpiedicate de o doctrină de mult depășită. Am evoluat în 300 de ani mai mult decât în 3000 doar pentru că, prin mari strădanii și muncă neostoită, am reușit să înlăturăm încet încet misticismul fanatic și să ne concentrăm pe lucruri observabile decât să luptăm pentru o iluzorie viață de apoi și să fim mereu condiționați de frica de un iad inexistent.

18 răspunsuri:
| dany1988 a răspuns:

Asa se pare. Cand ii auzi pe credinciosii crestini cu 666, te ia durerea de cap. 666 era Nero.

| nicucostea855 explică (pentru dany1988):

Creștinul accepta disciplinarea și pedeapsa de la Dumnezeu pentru că Dumnezeu disciplinează pe cine iubește.

| raMLesS a răspuns (pentru nicucostea855):

De ce nu ii comentezi raspunsul lui Bogdan? De ce ii ignori raspunsul si continui sa postezi aberatii cretine?

| pacatosulClaudiu a răspuns (pentru raMLesS):

Care Bogdan? laughing

| raMLesS a răspuns (pentru pacatosulClaudiu):

Bogdan cel pacatos

| pacatosulClaudiu a răspuns (pentru raMLesS):

Eram sigur ca ma incurci. laughing
Mai bine editeaza mesajul unde ai facut confuzia.

| raMLesS a răspuns (pentru pacatosulClaudiu):

Nu am facut, vorbeam despre tine.

| raMLesS a răspuns (pentru pacatosulClaudiu):

Aoleu, acum am observat ca te cheama Claudiu.
Eu de ce am vazut Bogdan in loc de Claudiu? laughing rolling on the floor

| pacatosulClaudiu a răspuns (pentru raMLesS):

Probabil ai fumat prea multa iarba laughing

| raMLesS a răspuns (pentru pacatosulClaudiu):

De vreo 3 zile in loc de Claudiu pacatosul eu citeam Bogdan pacatosul... Atenţia mea distributivă e cam ruginita.

| raMLesS a răspuns (pentru pacatosulClaudiu):

Acum de ce aveam impresia ca te cheama Claudiu pacatosul si nu pacatosul Claudiu? -_-
Ma cam îngrijorez.

| halogen001 a răspuns:

Animalele au stiinta putina. Un om e cu atat mai aproape de stadiul de animal cu cat are mai putina stiinta. Credinta = nestiinta. Probabil ca zeul din cartea cu povesti isi doreste un om animal primitiv. In realitate zeul e doar personaj inexistent de poveste primitiva, puerila, fantezista si absurda scrisa pentru prostirea naivilor creduli si nestiutori.

| Lukasssz a răspuns:

Alt "religios convins pe acest site.

| Lukasssz a răspuns:

Daca Dumnezeu exista de ce exista saracie in lume, razboaie si boli?

| ania a răspuns (pentru Lukasssz):

Daca nu ar exista si nu ne-ar fi creat in asemanarea Lui nu ne -ar pasa de dreptate si nedreptate.

| nicucostea855 explică (pentru Lukasssz):

Raspunsul se afla in capitolele 1 si 2 si cartea biblica Iov.

| pacatosulClaudiu a răspuns:

Total gresit. Atat de greu iti este macar sa cauti pe wikipedia definitia stiintei? Ce este atat de greu sa cauti pe net raspunsurile la intrebarile tale din articole de calitate? Altfel risti sa gafezi cum o faci aici. Stiinta este un studiu care se ocupa de studierea universului si al tururor elementelor care se regasesc in el. Pe baza principiilor si legilor fundamentale pe care le-am descoperit in aceasta aventura, am reusit sa ne ajutam pe noi insine prin evolutia tehnologiei, sa ne imbunatatim vietile pe baza a ceea ce am descoperit pentru ca am vazut ca se poate. De ce se intampla toate astea?
Pai pentru ca omul este curios. Asta e raspunsul.
Tu spui ca suntem satanici, cu dracul in cardasie, dar este o parere data din frustrare si din nestiinta. Hai sa vorbim din punct de vedere religios.
Dumnezeu ne-a facut dupa chipul si asemanarea lui. Ce este aceasta asemanare? Nu ne-a asemanat cu el pentru a evolua la un nivel cat mai mare apropiat de el? Nu el ne-a dat purerea asta de a evolua, crea si imbunatatii chestii ca el? Curiozitatea omului care a creat si explorat univerul de la cine a dobandit-o? Apostolii de ce au fost curiosi? De ce toata istoria este abudenta in oameni curiosi care voiau sa isi afle originile lor si ale tuturor elementelor care-i inconjurau? Premisele tale sunt unele total eronate pentru ca ti-e frica de esec. Ti-e frica sa faci research pentru ca iti vei da seama ca frustrarile tale nu au baze, nu au argumente. Imi pare rau de tine. Ar fi cazul sa incetezi sa mai comentezi la adresa ateilor daca nu esti in stare sa fi impartial si sa accepti adevarul.