anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Noi am evoluat, se spune că din maimuţe oare în câţi ani se vor mai produce evoluţii atât de mari?Şi apropo pentru cei care spun că noi am fost creaţi de nu ştiu ce zeu se vede pe faţă că religia înlocuieşte unele cuvinte din alte domenii si aia e, exemplu e vorba că noi de fapt nu murim şi rămânem cu sufletul este furată din ştiinţă: orice este energie, nimic nu se pierde.

58 răspunsuri:
| Vasybulan a răspuns:

Pai daca ar fi sa evoluam ar depinde de factorii de mediu la care ar trebui sa ne adaptam. Si asta ar dura ani(cam milioane de ani)
big grin

| EmaS a răspuns:

Nu este adevarat.Acest lucru este scris cu mii de ani in urma, pe cand stiinta mult mai tarziu face aceasta afirmatie.Si apoi eu nu am evoluat din maimuta.Eu sunt creata de mana lui Dumnezeu.

| Dumnezău a răspuns:

Evolutia se produce, in moment ce vorbim.La nivel mental si fizic. Evolutii semnificative pot avea loc in intervale de cativa mii de ani, poate chiar 10-20 de mii. Oamenii,cu trecerea timpului,au devenit mai inalti, si mai superficiali in gandire, in general.N-ar fi exclus sa nu mai existe peste 200 de ani, persoana sub 1, 85-1, 90 care sa nu fie catalogata pitic, sau sa involuam chiar, in gandire si conceptii.Fizic,cel mai probabil,omul va fi in continua evolutie, dar tare ma apuca fibrilatiile cand vad trendul pe care il urmeaza specia, dpdv mental.

| AngelOfNight a răspuns:

De accord cu ultima ta afirmatie.
In legatura cu intrebarea ta evolutiile de acum in colo sunt din ce in ce mai rapide. Generatiile noi nu doar ca au o alta mentalitate dar au si un alt mod in care creierul le este organizat. De exemplu pe vremea comunismului parintii nostri (nu stiu ce varsta ai asa ca o sa ma refer la mine) cum prindeau ceva informatie o intorceau pe toate partile deoarece era singura la care aveau acces. Acum generatiile cele noi s-au acomodat la fluxul urias de informatie care ni-l ofera internetul/televizotul/etc astfel incat uita majoritatea lucrurilor ce le citesc foarte repede (cine mai tine minte ce a mancat acum 3 zile la cina si cat era ceasul?)
Acestea sunt adaptari la noul mediu, deci se pot numi un fel de evolutie.
In legatura cu evolutii mari, depinde la ce te referi... presupun ca te referi la faptul ca omul sa ajunga la un stadiu superior de existenta. In legatura cu acest lucru pot sa zic ca o sa mai dureze ceva timp pana ''evoluam" in acest mod.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Sustii teoria evolutionismului...bun!
Explica-mi te rog de ce exista atatea limbi diferite...sau mai exact cum au aparut! Stiinta cred ca are un raspuns...pentru ca religia are!

| EmaS a răspuns (pentru anonim_4396):

Religia are raspuns la toate intrebarile, in schimb stiinta, nu.

| Inferno a răspuns (pentru anonim_4396):

Au fost mai multe triburi. Imprastiate in toata lumea. Si este normal ca un trib dintr-o parte a globului sa aiba un limbaj diferit fata de altul din partea opusa.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Inferno):

Falslaughing)...

| Polaris a răspuns (pentru anonim_4396):

"La-la-la, nu te auuud, Adam și Evaaa, la-la-la!"

| Geass a răspuns (pentru EmaS):

Aha religia are răspunsul la toate, ştiinţa ce trebuie să demonstreze de ce există mai multe limbi cred că faceţi o confuzie între domenii, pur şi simplu omul era împărţit in mai multe părţi ale lumii toţi şi-au făcut propria cale de comunicare desigur că acum există si motive politice.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Polaris):

?

| EmaS a răspuns (pentru Geass):

Dar ce limba vorbeau maimutele?

| Geass a răspuns (pentru EmaS):

Evoluţia noastră s-a produs fizic, nu foarte mult la acest nivel dar foarte mult mental gândeşte că există miliarde de ani în care s-a produs evoluţia deci sunt ceva deosebiri.Nu înţeleg totuşi de ce te-ai adresat la trecut totuşi ce numai există maimuţe? Au si ele metodele lor de comunicare cum au şi delfinii ei comunică prin unde sonore noi prin viu grai nu înţelegi fiecare specie are metodele sale de comunicare

| Polaris a răspuns (pentru anonim_4396):

"La-la-la, nu-ți aud semnul întrebării, la-la-la!"

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Polaris):

"La-la-la, esti prost?, la-la-la!"

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru EmaS):

Ai dreptate. Religia are si avea raspunsul la intrebarile legate de pamant, stele, luna, soare, fulgere, cutremure, boli si altele. Stiinta a demonstrat ca raspunsurile religiei au fost gresite. Dupa cum am mai zis, din moment ce bagi un zeu in ecuatie renunti la a cauta raspunsurile. Doar pentru ca religia are un raspun nu inseamna ca este corect, dupa cum a fost demonstrat de atatea ori.

| EmaS a răspuns (pentru anonim_4396):

Stiinta nu poate sa demonstreze suta la suta ca are dreptate.Neavand nici un fel de fapte care sa ii limiteze, darwinistii sunt liberi sa apeleze la imaginatie pentru a construi ''verigi lipsa''din resturi fosile extrem de banale cum ar fi un singur dinte. Iata de ce multe din asa numitele ''verigi lipsa''au fost demascate ulterior ca falsuri sau greseli.Henry Gee,autorul principal pe teme de stiinta scrie,, A lua un sir de fosile si a pretinde ca acestea descind unele din altele nu este o ipoteza stiintifica testabila, ci o afirmatie la fel de valida ca un basm pentru adormit copiii.

| Thunderstruck a răspuns (pentru EmaS):

Ce am ajuns sa citesc.Tu realizezi ce faci? Spui ca stiinta nu are dovezi, dar religia ce dovezi are? Stiinta are un dinte, dar religia ce are? Are o carte.Wow ce dovada.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Cea mai mare prostie si timpenie cu care am fost indoctrinati.Niste timpiti care au luat multi bani, pentru a ne prosti.Nu exista si nu va exista asemenea evolutii.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru EmaS):

De cele mai multe ori stiinta a demonstrat 100% ca a avut dreptate acolo unde religia a gresit complet. In plus, stiinta nici nu pretinde a stii totul... inca se cauta raspunsuri. Religia nu face decat sa taca iar atunci cand nu se gaseste un raspuns se baga in seama adaugand "zeu", iar cand se dovedeste gresit, iar tace pana la urmatoarea lipsa de raspuns. Cat despre "testabil", religia a iesit in minus rau de tot la capitolul acesta. (prin "religie" si "zeu", ma refer la toate religiile si la toti zeii)

| alabalaportocala2011 a răspuns:

Se spun multe prostii, iar oamenii și maimuțele au avut eventual, un strămoș comun.

| ghiolbitza a răspuns:

Toti vorbiti de evolutionism si evolutie, dar nici unul habar nu aveti ce vorbiti! Cati dintre voi aveti macar studii cu referire la acest subiect? Cati dintre voi au citit cartea lui Darwin si studiile posterioare acesteia? Darwin nu a zis niciodata ca omul a evoluat din maimuta. Asta e o teorie inca dezbatuta la nivele mai inalte decat discutii pe internet, care ii apartine lui Herbert Spencer si care a plecat de la ideea de ``survival of the fittest``. Darwin a sustinut ca omul s-a adaptat in functie de mediu si conditii, nu ca a evoluat din maimuta. Argumentul asta cade, deoarece daca ar fi adevarat, toate maimutele ar evolua in oameni, disparand astfel specia lor. Cand religia vorbea despre existenta sufletului, stiinta inca desena cercuri in nisip. Astea sunt discutii fara sens, in care se angajeaza oameni fara nici un studiu in domeniu si care pur si simplu speculeaza pe baza teoriei evolutioniste vs. cea creationista. Nu va mai pierdeti timpul cu asa ceva, n-o sa puteti sa va convingeti unii pe ceilalti iar discutiile vor continua la nesfarsit, degenerand in insulte si alte chestii urate.

| Coconutz a răspuns (pentru EmaS):

La ce intrebare religia are raspuns si stiinta nu are?

| ateu123 a răspuns:

Nu se spune asa urasc chestia asta,religia e campioana la asa se spune, asa s-a dovedit stiintific ca omul a evoluat progresiv, lent in decurs de milioane de ani si am aparut ca specie homos sapiens acum 25000 de ani, evolutia inseamna adaptarea la mediu a fiecarui individ dintr-o specie evoluam mereu de asta sunt sigur, omul se naste cu zero cunostinte demonstrat omul acumuleaza cunostinte ia 20 de ani sa fie matur nu observi ca e evolutie live? cu totii evoluam de la acel embrion care seamana cu unu de peste e clar ca am evoluat, evoluam se petrec deja evolutii desigur ce inseamna pentru tine mari? omul fost influentat de clima mult, si noi suntem maimute si cimpanzeii sunt evoluam impreuna adica ne adaptam la mediu ele in jungla noi in jungla romaniei http://desopera-stiinta.blogspot.com/......aza-1.html

| ateu123 a răspuns (pentru EmaS):

Nu poti demonstra ca esti creata din lut

| ateu123 a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu exista limbi multe ci doar multe care au ca baza limba de baza vezi latina, limbi germanice, slava etc

| ateu123 a răspuns (pentru EmaS):

Stiinta nu detine adevarul absolut, religia are raspunsuri la toate dar fara dovezi si doar filozofii

| ateu123 a răspuns (pentru EmaS):

Care din ele? si noi suntem maimute si vb multe limbi? in trecut comunicam prin clikuri cum o fac si triburile africane unele in prezent

| ateu123 a răspuns (pentru anonim_4396):

Http://www.historia.ro/node/3783Potrivit unui studiu publicat în revista Science, o limbă preistorică vorbită pentru prima dată în Africa de Sud în urmă cu mai multe zeci de mii de ani, stă la baza tuturor limbilor din lume.

Autorul studiului, profesorul Quentin Atkinson, de la Universitatea din Auckland, a descoperit, după ce a analizat peste 500 de limbi străine, că acestea au la bază o singură limbă vorbită de strămoşii omului în epoca de piatră.

Dovezile descoperite de profesor arată că limbajul a apărut în urmă cu cel puţin 100.000 de ani.

Primii oameni moderni au evoluat în Africa

Astfel, descoperirea aduce noi informaţii despre unul dintre cele mai importante evenimente din evoluţia omului - apariţia limbajului. În pofida faptului că majoritatea cercetătorilor au constatat că primii oameni moderni au apărut în Africa, momentul în care strămoşii omului au început să vorbească nu a fost stabilit.

Unii sunt de părere că limbajul a evoluat independent în diferite părţi ale lumii, în timp ce alţii spun că a apărut într-un singur loc şi că limbile vorbite în prezent derivă dintr-una singură.

Cert este că primii oameni moderni au evoluat în Africa în urmă cu 200.000 - 150.000 de ani. În urmă cu circa 70.000 de ani, aceşti oameni au început să migreze de pe continentul african, în cele din urmă răspândindu-se în restul lumii.

Engleza, 46 de foneme; Xóõ, 141 de foneme

Atkinson a numărat fonemele utilizate în 504 limbi străine şi a realizat o hartă a acestora, descoperind astfel că numărul lor, care variază de la limbă la alta, tinde să crească pe măsură ce se apropie de Africa subsahariană. De exemplu, limba engleză are în jur de 46 de foneme, unele dialecte din America de Sud au mai puţin de 15, japoneza - 20, franceza - 37, rusa - 38, germana - 41, româna - 31, în timp ce limba Xóõ din Botswana și Namibia are 141.



foto: blogs.discovermagazine.com

Profesorul este de părere că aceste diferenţe reflectă tiparul migraţiilor strămoşilor omului de când au părăsit Africa, în urmă cu 70.000 de ani.

Limbile se modifică de la o generaţie la alta

În cazul unui grup mai mare, limbile au tendinţa să fie relativ stabile, pur şi simplu pentru că sunt mai mulţi oameni care îşi amintesc cuvintele generaţiilor trecute. Dar în cazul unor grupuri mici, există mai multe probabilităţi ca limba să se schimbe din generaţie în generaţie.

Acelaşi efect poate fi remarcat şi în ADN-ul populaţiilor, este de părere profesorul Mark Pagel, biolog la Reading University. Africanii moderni sunt caracterizaţi de o diversitate genetică mai mare, faţă de europenii albi, care au evoluat dintr-un grup migrator relativ mic, ce a plecat din Africa în urmă cu 70.000 de ani.

| ateu123 a răspuns (pentru EmaS):

De ce minti? veriga care lipsea care face legatura intre om si maimuta s-a gasit e reala, oamenii de stiinta nu viseaza ei se baseaza pe dovezi ce religia nu o face apropo tu esti din lut demonstreaza-mi ca esti