| mentholinks a întrebat:

O întrebare pentru creștini. Cum va manifestați iubirea pentru Dumnezeu sau ce simțiți când va gândiți la El sau vorbiți cu El? Fiindcă cea mai mare porunca e să-l iubești pe Domnul Dumnezeul tău din toată inima, conform lui Isus.

21 răspunsuri:
| danut a răspuns:

Dumnezeu spune clar cum omul isi poate manifesta dragostea fata de EL:
Ioan 14, 21. Cine are poruncile Mele si le pãzeste, acela Mã iubeste; si cine Mã iubeste, va fi iubit de Tatãl Meu. Eu îl voi iubi, si Mã voi arãta lui."
Asta e singura forma in care putem spune ca-L iubim pe Dumnezeu, PAZIND cele 10 Porunci.
In privinta copiilor bolavi NU putem sa_L acuzam pe Dumnezeu pentru ei deoarece VINA este a parintilor. Copii MOSTENESC ADN-ul parintilor, nu pe cel al lui Dumnezeu dar ca de obicei ne-am obisnuit sa gasim metehne altora si nu sa ne uitam in curtea noastra.

| LupusDei1993 a răspuns (pentru danut):

Sunt mai mult de 10 porunci.

| danut a răspuns (pentru LupusDei1993):

Sunt DOAR 10 porunci SCRISE de insusi Dumnezeu, astea sunt UNIVERSALE, restul sunt sau au fost limitate.

| Celcestietot a răspuns (pentru LupusDei1993):

Ce porunci mai sunt?

| RAY a răspuns (pentru Celcestietot):

Vreo 600

| Celcestietot a răspuns (pentru RAY):

Cele de pe tablite sunt cele universale. Daca trebuiau mai multe, Dumnezeu ii dadea lui Moise mai multe. Iisus pomeneste tot de aceleasi porunci de pe tablite, nici mai mult, nici mai putin.

| RAY a răspuns (pentru Celcestietot):

Iisus a pomenit de doua porunci

| Celcestietot a răspuns (pentru RAY):

Nu cred ca a facut asta niciodata. Da-mi versetul.

| RAY a răspuns (pentru Celcestietot):

"Isus i -a răspuns:,, Să iubeşti pe Domnul, Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău, şi cu tot cugetul tău.``,, Aceasta este cea dintîi, şi cea mai mare poruncă. Iar a doua, asemenea ei, este:, Să iubeşti pe aproapele tău ca pe tine însuţi.` În aceste două porunci se cuprinde toată Legea şi Proorocii.``" Matei 22:37-40

| Celcestietot a răspuns (pentru RAY):

Matei 19 :

16. Şi, iată, venind un tânăr la El, I-a zis: Bunule Învăţător, ce bine să fac, ca să am viaţa veşnică?
17. Iar El a zis: De ce-Mi zici bun? Nimeni nu este bun decât numai Unul Dumnezeu. Iar de vrei să intri în viaţă, păzeşte poruncile.
18. El I-a zis: Care? Iar Iisus a zis: Să nu ucizi, să nu săvârşeşti adulter, să nu furi, să nu mărturiseşti strâmb;
19. Cinsteşte pe tatăl tău şi pe mama ta şi să iubeşti pe aproapele tău ca pe tine însuţi.

| Celcestietot a răspuns:

Atata timp cat faci voia lui Dumnezeu se numeste ca il iubesti.

| TamplaruAnisoara a răspuns:

1 Ioan 5/3, 4: "Caci dragostea de Dumnezeu sta in păzirea poruncilor Lui.Si poruncile Lui nu sunt grele;
pentru ca oricine este născut din Dumnezeu, biruiește lumea; si ceeace câștiga biruință asupra lumii, este credință noastră.

| Helper07 a răspuns:

Demonstram ca-L iubim prin faptele noastre(bune). Traind dupa voia Sa vom ajunge sa-L cunoastem mai bine si sa avem o relatie speciala cu El - cred ca doar o persoana care traieste sau se straduieste sau vrea sa traiasca asa, stie mai bine la ce ma refer. Pentru a-L iubi pe Dumnezeu trebuie sa-L cunoastem, si nu vom putea sa-L cunostem traind in pacat si complacandu-ne in el. A fi prieten cu Dumnezeu e cel mai bun atribut pe care il poate avea cineva.

| danut a răspuns (pentru Helper07):

Demonstram ca-L iubim facand CE A SPUS sa facem ca sa aratam ca IL iubim, nu ce ne vbine noua pe chelie.

| Helper07 a răspuns (pentru danut):

Pai nu m-am referit la asta dar multumesc oricum pentru ca ai explicat asta pentru cel ce a pus intrebarea.

| Yuoia a răspuns:

Porunca? Dragoste cu forta? Ei bine, eu nu pot iubi pe cel ce nu ma iubeste. Si pana acum, El nu a aratat dragoste fata de mine.
Cand vorbesc cu El, il cert ca face pe plac tuturor criminalilor, hotilor, curvelor, intrigantilor, si altor dezaxati, in timp ce pedepseste prunci nevinovati. Prunci care s-au nascut cu probleme si care nu aveau cum sa greseasca inaintea Lui inainte de nastere. Sa nu-mi spui ca e pentru pacatele parintilor. Asta arata ca El este nedrept. Fiecare trebuie sa raspunda pentru faptele sale si nu sa arunce povara pedepsei pe umerii urmasilor.

| mentholinks explică (pentru Yuoia):

Pai legat de copiii care se nasc cu probleme nu știu ce sa zic, ma gândesc ca sunt și mulți factori genetici care determina acele probleme sau neglijenta femeilor însărcinate. De exemplu e posibil și o singura țigară dacă o fumezi atunci când ești însărcinată sa apară anumite probleme la făt sau dacă bei alcool sau mai știu eu ce alte substanțe ba chiar și stresul exagerat al mamei poate dauna bebelușului.

| Irinel15123532 a răspuns (pentru Yuoia):

Draga prietene, nicaieri in Biblie nu scrie ca cineva e pedepsit pentru faptele pe care nu le-a facut. Dumnezeu spune ''Fiecare va da socoteala de faptele LUI'' nu ale parintilor sau ale altcuiva, nu imi poti arata un verset din biblie in care sa se sugereze macar ca cineva va fi pedepsit pentru faptele altuia.
Ei bine, biblia spune asa ''Dragostea Lui s-a aratat nu prin faptul ca noi am iubit pe Dumnezeu, ci prin faptul ca Dumnezeu ne-a iubit pe noi, si, pe cand noi eram inca pacatosi, Hristos a venit sa moara pentru noi'' Vezi tu draga prietene, pe cand noi inca pacatuiam si il uram pe Dumnezeu, Hristos a luat initiativa si a venit pe pamant sa isi dea viata ca pret de rascumparare pentru noi.
Dumnezeu spune ''Te-am cunoscut si te-am iubit inainte ca tu sa te fi nascut, te-am sapat in palmele mele'' Vezi tu draga prietene, Dumnezeu te iubeste si te-a iubit inca dinainte ca tu sa te fi nascut, tu nu puteai influenta cu nimic acea dragoste atunci, pentru simplul fapt ca nu existai in acel moment. Fiecare suflare vine de la El, El nu uita sa te trezeasca in fiecare dimineata, si sa iti tina functional trupul in timp ce tu dormi, chiar si prin respiratia involuntara.
Asa este, se intampla multe lucruri pe pamant, multe lucruri oribile, rele, urate. Doreste Dumnezeu asa ceva? Nicidecum, pentru ca in biblie El spune asa ''NU doresc moartea nimanui, ci vreau ca toti sa fie salvati'' si Iisus a spus ''Am venit, si am venit sa nu pierd nici un suflet'' Nu este scopul, planul si voia Lui Dumnezeu ca aceste lucruri sa se intample. El le ingaduie, fara ca sa le aprobe, vezi tu, noi avem o vointa libera, pana la un punct, nu putem spune ca un om are vointa libera nelimitat si poate sa faca tot ce vrea, pentru ca Dumnezeu a pus o limita acestei vointe libere a omului, dar vointa libera exista. Dumnezeu nu a creat roboti, si cand Adam si Eva au cazut in pacat, Dumnezeu i-a avertizat si le-a spus ''Va iubesc atat de mult, incat va dau vointa libera, libertatea de a Ma iubi si a Ma asculta, sau de a Ma ura si a nu m-a asculta, va dau toata gradina si tot pamantul, si pomul vietii, dar sa nu mancati din pomul cunostintei binelui si raului, caci in ziua cand veti manca din el, veti muri, si fizic, si in relatia cu Mine'' Iar omul nu a fost interesat de pomul vietii, ci a ales pacatul.
Si biblia spune ''Caci printr-un singur om, Adam, a intrat moartea, cu atat mai mult printr-un om, Hristos Dumnezeu, va veni viata''
Dragul meu prieten, noi nu intelegem tot ce face Dumnezeu, si nu intelegem de ce se intampla ceea ce se intampla. Dar te asigur, Dumnezeu este stapan si in deplin control a ceea ce se intampla, El nu a pierdut controlul, El este omnistient si stie mai bine ce consecinte vor avea aceste lucruri pe termen lung, lucruri care noua ni se par oribile.
Dar El stie mai bine ce face, si face in asa fel incat ca nici unul sa nu moara, o viata de 70 de ani este nimic in comparatie cu o eternitate de peste 500 de miliarde de ani spre infinit. Dumnezeu vrea sa ne salvese sufletul si stie mai bine ce face. Ca si un bucatar, care pune laolalta multe ingrediente si la final iese ceva extraordinar. Incearca sa mananci sare goala, este oribila nu? Incearca sa mananci piper gol, zahar gol, aluat crud, oua crude. Dar daca le combini, si iese un tort mare si delicios, te intrebi, cum din toate aceste lucruri rele la gust a esti ceva bun? Pentru ca bucatarul, stie reteta.
Ai urmarit vreodata un roman politist? Eu unul am urmarit acum ceva timp, iti spun sincer ca pe la jumatatea filmului nu am inteles absolut nimic. Nu am inteles de ce detectivul facea unele lucruri, nu am inteles de ce tot apareau personaje care nu aveau nici o egatura cu filmul, nu am inteles de ce nu interoga anumite persoane evidente, nu am inteles absolut nimic. Si la final, cand totul s-a prezentat, atunci m-am luminat si eu, si am zis ''Ahaaaa, deci de aceea a aparut acea persoana in film, deci de aceea a cautat acolo si a interogat acea persoana''
Biblia spune acelasi lucru ''Acum privim ca printr-o oglinda in chip incetosat si nu intelegem bine, dar atunci, vom cunoaste fata in fata, toate vor fi descoperite si aduse la lumina''
Intr-o zi, Dumnezeu spune ca ne va lamuri orice intrebare, ne va da orice raspuns, si biblia spune ca toti vom fi uimiti si vom lauda numele Lui pentru ca a stiut ce face, amin.
Si tot biblia spune asa ''NU sunt vrednice, suferintele de acum, sa fie puse laolalta cu BINECUVANTAREA care ii asteapta pe cei alesi''
Dumnezeu spune ca pe noi, cei care ne-am pus increderea in Hristos, in cer, nici macar nu va mai conta ce s-a intamplat pe pamant, nici macar nu vor fi vrednice suferintele de acum, sa fie comparate cu binecuvantarea si darurile pe care le vom primi atunci, daca ne punem increderea in El, si mergem pe calea Lui. Citeste noul testment, Hristos te iubeste.

| Yuoia a răspuns (pentru Irinel15123532):

"căci Eu, Domnul, Dumnezeul tău, sunt un Dumnezeu gelos, care pedepsesc nelegiuirea părinţilor în copii până la al treilea şi la al patrulea neam"
Exod 20:2-17
Macar ai citit Biblia? Sau esti un indobitocit care repeta papagaliceste ce ii convine.

| Irinel15123532 a răspuns (pentru Yuoia):

Dragul meu prieten, nu cred ca intelegi pe deplin acest verset. Este vital si in acelasi timp de bun simt sa nu scoti un verset din contextul lui, altfel ii poti da orice interpretare.
In primul rand as vrea sa iti prezint un verset pe care, cred ca nu il cunosti. Hai sa vedem ce spune Ezechiel 18.20 ne spune: „Sufletul care păcătuiește, acela va muri. Fiul nu va purta nelegiuirea tatălui său și tatăl nu va purta nelegiuirea fiului său! După cum dreptatea celui drept îi va fi de folos doar lui, tot aşa răutatea celui rău se va răsfrânge doar asupra lui."
Nu cred ca stiai de acest verset draga prietene, altfel nu mi-ai fi dat acest mesaj, si nu m-ai fi jignit.
Hai sa vedem despre ce este vorba in Exod 20.
„Să nu te închini înaintea lor și să nu le slujești; căci Eu, Domnul Dumnezeul tău, sunt un Dumnezeu gelos, care pedepsesc nelegiuirea părinților în copii, până la al treilea și la al patrulea neam al celor ce Mă urăsc." Acest verset nu vorbește atât de mult despre pedeapsă, cât despre consecințe. El spune că urmările păcatelor unui om pot fi simțite generații mai târziu. Dumnezeu le-a spus israeliților că copiii lor vor simți impactul generației părinților lor ca o consecință naturală a neascultării lor și a urii față de Dumnezeu. Copiii crescuți într-un astfel de mediu vor practica același fel de idolatrie, astfel încadrându-se în modelul prestabilit de neascultare. Efectul unei generații neascultătoare a fost plantarea răutății atât de profund lăuntric, încât a fost nevoie de câteva generații pentru a restabili acest lucru. Dumnezeu nu ne trage la răspundere pentru păcatele părinților noștri, dar uneori suferim ca rezultat al păcatelor comise de ei, așa cum ilustrează Exodul 5.20.

După cum arată Ezechiel, fiecare dintre noi este responsabil de propriile păcate și trebuie să suferim pedeapsa pentru ele. Nu putem împărți vina noastră cu altcineva, nici nu poate fi un altul tras la răspundere pentru ea. Există totuși o excepție de la această regulă, și ea se aplică întregii umanități. Un om a purtat păcatele altora și a plătit pedeapsa pentru ele, astfel încât păcătoșii să poată deveni cu totul neprihăniți și curați în ochii lui Dumnezeu. Acel Om este Isus Hristos. Dumnezeu L-a trimis pe Isus în lume să dea în schimb perfecțiunea Lui pentru păcatele noastre. „Pe Cel ce n-a cunoscut niciun păcat, El L-a făcut păcat pentru noi, ca noi să fim neprihănirea lui Dumnezeu în El." (2 Corinteni 5.21). Isus Hristos înlătură pedeapsa pentru păcat pentru aceia care vin la El prin credință.
Cerceteaza profund cuvantul Lui Dumnezeu, Hristos te iubeste, sa ai o zi frumoasa in continuare.

| AG777 a răspuns:

Si daca nu vreau ce se intampla?, dragoste cu forta nu se poate