| Deutza126 a întrebat:

O sa pun o intrebare putin...ciudata: de ce la noi este Pastele intr-o zii si la cei din alte religii in alta zii? Adica... Iisus nu a inviat o singura data? Imi exiplaca cineva de ce este asa? straight face

Răspuns Câştigător
Răspuns utilizator avertizat
37 răspunsuri:
| milan9 a răspuns (pentru milan9):

Biblia nu vorbeşte despre "Biblie", dar în schimb vorbeşte despre "TRADIŢIA ORALĂ", despre cuv. PREDANIE! Mântuitorul Hristos nu vorbeşte despre Biblie pentru că Biblia nu era scrisa (urma să se scrie în decursul primului secol, şi să se unifice în cel imediat următor…)

Dar este important de subliniat că dacă aşteptăm de la cineva vreun îndemn (scris, exprimat) de a preţui Scripura, acesta nu vine decât din partea Bisericii şi a Sfinţilor Părinţi care s-au ocupat de explicarea şi de apărarea ei secole întregi.

| milan9 a răspuns (pentru milan9):

Bibliotecile întregi de cărţi ale Sfinţilor Părinţi, ale primilor episcopi ai Bisericii formează azi Sf.PREDANIE sau Sf. Tradiţie (foarte strictă, neschimbată pentru nici măcar un cuvânt de aproape 2000 de ani).

| milan9 a răspuns (pentru milan9):

Dacă vreun sectant în ipocrizia lui demonică nu recunoaşte identitatea şi UNICITATEA Bisericii, confirmate insistent de Hristos în tot Noul Testament, atunci nu are ABSOLUT NICI UN MOTIV să respecte Scriptura – apărută în INTERIORUL acelei unice Biserici!

| wtxwhdxifdjebdd a răspuns (pentru SaveOurSouls):

De ce ne-a creat Dumnezeu ca sa ne iubim unul pe celalalt? Care-i scopul?

Răspuns utilizator avertizat
Răspuns utilizator avertizat
| alemaria11 a răspuns:

Pentru a răspunde la această întrebare trebuie să înţelegem două aspecte. În primul rând, în timpurile biblice ziua începea seara, după apusul soarelui, şi se încheia a doua zi, la apusul soarelui. Astfel, ziua începea seara şi se încheia seara următoare (Leviticul 23:32).
În al doilea rând, calendarul din timpurile biblice se deosebeşte de cel folosit în prezent. În Biblie, denumirea lunilor este diferită: martie şi aprilie se numesc adar şi nisan (Estera 3:7). La evrei, o lună calendaristică ţinea de la lună nouă la lună nouă. Ei celebrau Paştele în a 14-a zi a primei luni calendaristice, respectiv luna nisan (Leviticul 23:5; Numerele 28:16). Această zi, de 14 nisan, a fost chiar ziua în care romanii l-au omorât pe Domnul nostru Isus Cristos. El a murit după 1 545 de ani de la sărbătorirea primului Paşte. Într-adevăr, data de 14 nisan este deosebit de importantă!
Dar ce dată din calendarul nostru corespunde datei de 14 nisan? O putem afla printr-un calcul simplu. Ziua de 1 nisan este ziua în care luna nouă cea mai apropiată de echinocţiul de primăvară (care marchează începutul primăverii în emisfera nordică) se vede la Ierusalim la apusul soarelui. Numărând apoi 14 zile, ajungem la data de 14 nisan, dată la care, de regulă, este lună plină