|

Pentru cei care au citit biblia: de ce in cele 10 porunci apare,, sa nu omori,, atunci cans Samsone ( precum si multi altii ) au omorat fara regret? ------- deci eu ar trebui sa inteleg faptul ca am dreptul sa omor un ateu sau un criminal fara sa faiu judecat in ceruri?

7 Raportează Evaluează
7 răspunsuri:
| a răspuns:

Legile alea erau facute pentru evrei si se aplicau doar evreilor.In cazul in care un evreu omora un alt om care nu era evreu totul era in ordine.Alta explicatie nu este. Daca vii si dai o lege dupa tu ce faci o incalci? Deci legea era valabila pentru evrei si nu se aplica altor natii.De aia chiar Dzeu ii trimite pe evrei sa ucida alte natii, sa le ia nevestele si averea.Este ca si acum in prezent fiecare tara are legile ei. Daca vine peste tine cineva sa iti dea in cap i se aplica acea lege. Daca tu mergi peste atii oameni altii decit cei denatie cu tine totul este permis.Intr-un fel Dzeu sau cel care spunea ca legile iau fost dictate de Dzeu a facut asta ca poporul lor sa prospere.Deci de aia evreilor nu li se spunea nimic cind jefuiau si omorau alte popoare.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Invata sa postezi mai cu atentie cuvintele, fara graba ca stii cum se spune: graba strica treaba.
Revenind la ale noastre, Samson era un voinic, incat odata sfarteca in bucati un leu care i se nimerise in cale, iar in altadata aceasta a cules de jos o falca de magar si a sfartecat cu ea peste 1.000 de filisteni.
Dar, aceasta era un NAZIREAT.NAZIREAT inseamna ales, despartit, consacrat. NAzireatul era odinioara o juruinta, un legamant.Cei care faceau un legamant personal se numeau nazariti sau nazirei.Samson era, dupa cum mai mai spus, un nazireu inchinat lui Dumnezeu pe viata inca din copilarie.In virtutea legamantului, nazireii se abtineau de la vin si-si lasau parul lung ( parul lung, era de fapt sursa puterii lui Samson happy ).

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Samsone era Chuck Norris deghizat! rolling on the floor


RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Zenit313):

(Y) laughing))

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Fii un om care se ghideaza pe principii nu unul care se supune unor porunci

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Exemplul lui Samson nu e cel mai nimerit pentru a pricepe aplicarea poruncii a sasea (Sa nu ucizi). Omul acesta fusese de mic consacrat lui Dumnezeu dar si-a calcat juramantul de nazireu de prea multe ori.
In Vechiul Testament era legiferata pedeapsa capitala. Calaul, executantul pedepsei, incalca porunca a sasea? Evident ca nu. Au existat si executii in masa, cand popoarele canaanite au fost distruse, la porunca lui Dumnezeu, de catre evrei (un fel de pedeapsa capitala colectiva). Porunca se refera la actiunea de a lua viata cuiva fara nici un fel de justificare morala si delegare divina. Nimeni nu are dreptul sa ia viata altei persoane, in afara unui cadru legal si spiritual foarte bine delimitat. Si pedeapsa capitala era administrata doar dupa ce avea loc o judecata, nu ca o rafuiala de moment, de catre cine apuca. Cetatile de scapare pe care le aveau evreii aveau ca scop protejarea celor care luau viata altora accidental (nu din rea vointa si cu buna stiinta). Avortul de exemplu este si el o incalcare a poruncii a sasea. Sinuciderea este si ea amendata de aceeasi porunca. De asemenea orice obicei nesanatos, daunator, care e o sinucidere lenta, cade sub incidenta acestei porunci. Domnul Iisus spunea ca inclusiv un limbaj violent este echivalent cu a ucide. (aviz si unor habotnici religiosi care in numele unor presupuse drepte credinte cred ca isi pot slobozi limba dupa cum doresc)

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Isus a spus sa nu omori, e Cuvantul Lui. Asa cum tot El spune sa nu mintim, si de fapt noi mintim. E alegerea noastra ce facem si ce vrem sa urmam, insa Cuvantul lui e neschibat, este vorba de Lege.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează