| AvalohisAlin a întrebat:

Peste tot in lume aproape Biserica majoritara e printre cele mai bogate instituții/companii din țară și o afacere profitabila.Ce face Biserica cu averea ei?
Uitați însă ce a spus Iisus,Cel care contează cu adevărat nu preoții și ierarhii.
"Nu vă strângeţi comori pe pământ, unde le mănâncă moliile și rugina și unde le sapă și le fură hoţii; ci strângeţi-vă comori în cer, unde nu le mănâncă moliile și rugina și unde hoţii nu le sapă, nici nu le fură. Pentru că unde este comoara voastră, acolo va fi și inima voastră."

Și pentru ce există magazine bisericești și în biserici și în catedrale in care se vând multe obiecte religioase? Ce biserica e SRL sau echipa de fotbal pe stadion sa se vândă suveniruri și produse? De ce au făcut din Iisus un "brand",l-au pus pe toate obiectele religioase că și
cum ar fi sigla Coca Cola? R normal?

In plus uite ce a spus Cel ce contează cu adevărat și despre negoțul in biserica, templu etc.

12 Isus a intrat în Templu[a] şi i-a scos afară pe toţi cei ce vindeau şi cumpărau în Templu. A răsturnat mesele schimbătorilor de bani şi scaunele celor ce vindeau porumbei 13 şi le-a zis: „Este scris:

«Casa Mea va fi numită
o casă de rugăciune»[b],

dar voi aţi făcut din ea o peşteră de tâlhari!"[c]


Asta a făcut și biserica ortodoxă și catolică deschizând magazine in biserici și catedrale,mănăstiri

Oricum in Biserica Ortodoxa ar trebui o reformă serioasa și să se renunțe la Sf Tradiție care e total inutilă d.p.d.m.d.v sa se păstreze ceea ce e esențial, învățătura lui Iisus din Evanghelie.
Și să nu vina milan9 să îmi spună că nu e așa că se vede că el e fan arhiinfocat B.O.R și orice ar face ei greșit tot ar apară el B.O.R.-ul.
Ce face Biserica Ortodoxa și Catolică cu averea lor uriașă și de ce exista acea avere fiindcă Iisus a învățat cu totul altceva,de ce nu asculta preoțimea și biserica de Iisus și fac ce le convine lor?
De parcă Dumnezeu, Iisus ar avea nevoie de vreun galben lumesc.

2 răspunsuri:
| TamplaruAnisoara a răspuns:

Adevăr graita-i! A intrat lumea in biserici așa incat nici nu se mai vad crestinii adevarati. Si asta in toate denominațiunile. In Apocalipsa Isus se adresează creștinilor "Ieșiți din Babilon poporul Meu, ca sa nu fiți părtași la păcatele ei, si sa nu fiți loviți cu urgiile ei". Babilonul reprezintă bisericile apostate. Eu una am ieșit din biserica, si sunt singura adventista de ziua a șaptea din sat. Si nu mai intru in nici o alta biserica. Din punctul meu de vedere chiar si in funcția de preoți sau pastori au ajuns oameni care sunt mai aproape de lume decât de Dumnezeu. De fapt trupul omului este templul Duhului Sfânt si nu biserica. Cine nu are Duhul lui Dumnezeu nu il va găsi nici in biserică.

| Apokales a răspuns:

In opinia mea Biserica Ortodoxa este cu mult depasita de cea Catolica. Din simplul fapt ca Biserica Catolica isi face un "update" in privinta vremurilor in care traim, pe baza interpretarii Bibliei. Uita-te, te rog, la filmul Two Popes, de exemplu, sa vezi cum interpreteaza Papa Francisc Biblia pentru vremurile noastre. Si adu-ti aminte ce a zis Preafericitul Daniel despre satanistii din Colectiv. Si ia in considerare faptul ca Papa a scos un album rock, oare el este satanist sau Daniel nu se conformeaza cu vremurile in care traim. Sunt o fire conservatoare, zic eu, dar sa cred ca cei care asculta rock sunt satanisti si sa privesc o Biserica Ortodoxa ce nu se conformeaza cu noile schimbari, cred ca Biserica Ortodoxa va disparea in curand, insa nu si credinta in Dumnezeu al acestui popor. Apar noi tehnologi si credinte, tendinte sexuale pe care statul nu le poate gestiona, iar B.O.R-ul bate pasul pe loc si ii desconsidera pe oameni, s-a vazut asta si la deschiderea Catedralei Mantuirii Neamului, de asta avea nevoie poporul roman. Si sa nu uita de conditiile preotilor, este adevarat multi au contracte cu statul si fac mii si mii de euro, dar sunt si cei trimisi in sate uitate de lume fara sprijin din partea bisericii care le cer bani si bani si bani. Needucata este lumea pentru ca inca mai crede in instituatia B.O.R., dar pe de o parte este si amarat si nu are accesul la educatie de calitate.