| navarre a întrebat:

Biserica nu mai inseamna credinta, acum totul este show, un spectacol cu episcopi ce se imbraca ca imparatii bizantini cu coroana, carja si tot felul de medalioane de aur la gat!

De ce nu respecta ei insisi (Matei 6, 19-21).?

,, Nu va adunati comori pe pamant, unde molia si rugina le strica si unde furii le sapa si le fura. Ci adunati-va comori in cer, unde nici molia, nici rugina nu le strica, unde furii nu le sapa si nu le fura. Caci unde este comoara ta, acolo va fi si inima ta.
Turma, luati aminte! http://www.trilulilu.ro/imagini-evenimente/popi-ortodocs i-masoni

10 răspunsuri:
| Kramerwalt a răspuns:

Pentru ca ei vad asta ca pe o meserie, aduti tu putin aminte cine l-a dus pe Isus la moarte? Chiar Isus ne spune sa facem ce spun ei nu ce fac acestia! Biserica din ziua de azi(crestin-ortodoxa)e o mafie! Isus le-a cerut oamenilor pentru ca i-a mantuit bani? Preotii ca sa citeasca o rugaciune la un om bolnav ii cer saracului si ultimul ban! Zi si tu e normal ca la o inmormantare sa se ceara bani sa se dea chitante? ce e asta casa lui Dumnezeu sau Banca?! Vand icoane si lumanari si i-si cumpara masini cu banii de la lume(pe care noi ii muncim)! Nu ai ce sa le faci, Dumnezeu ii vede si crede-ma ca-i va pedepsi! Dar sa avem putina grija la generalizare, sunt multi preoti(crestin-ortodoxi)care sunt cu adevarat apropiati de Dumnezeu dar se raresc!

Răspuns utilizator avertizat
| Kramerwalt a răspuns (pentru navarre):

Corect!

| Marius94_5839 a răspuns:

Si ce te mananca asa de tare?

Vrei si tu sa iei parte la aceste showuri imbracat in imparat bizantin si cu un lant de aur mai gros ca a lu' 50 cent la gat?

Uite care e treaba. Multi arata cu degetul catre reprezentantii bisericii ca au vesminte de aur si sunt bogati si asa mai departe. Insa, in esenta acele obiecte au un simbol. Spre exemplu paharu' din care te spovedeste popa, nu il ia acasa si se imbata manga din el, ci spovedeste crestinii cu el. Nu face popa tranzactii pe piata valutara cu ele. Totusi, macar alea sa fie frumoase. Tu esti genul de om etern nemultumit daca altu' este mai bun. Si daca paharu' din care te spovedeste popa ar fi ruginit, tot nemultumit ai fi. Atunci te-ai plange ca nu este de aur. Si tot asa.

Slujba de la biserica nu este show.Depinde totusi pentru ce esti tu acolo. Daca esti acolo ca TU sa intrii in comuniune cu Dumnezeu, atunci nu este show, ci este foarte important pentru tine. Insa daca esti acolo sa te uiti cum e imbracata lumea, da este show. (In cazul tau cum se imbraca popa).

Cele 10 porunci sunt FUNDAMENTUL religiei crestine. Una dintre ele, este ceva de genu': " Sa nu poftesti nimic din ce este al aproapelui tau ".

Ei, din cate se vede, din punctul tau de vedere sunt doar 9. Deci nu stiu ce drept ai tu sa contesti autoritatea religioase, si mai mult de cat atat sa folosesti si cuvinte precum "turma" atata timp cat NICI MACAR nu poti intelege un simplu verset zis de Matei.


Uite sa iti spun o chestie ce a zis-o un om cu capu' pe umeri: "Bautura, femeia si biblia nu sunt pentru copii"

Sarbatori Fericite iti doresc tongue

Răspuns utilizator avertizat
| Marius94_5839 a răspuns (pentru lolosaurus):

Macar sti cum se cheama fiecare vesmant din poza pe care mi-ai recomandat-o, si simbolistica fiecaruia, precum si ceea ce are in plus reprezentantul bisericii din imagine(las la latitudinea ta sa stabilesti daca este preot sau episcop) astfel incat poza are o nuanta ironica?

Fiecare chestie ce o are pe el, are o simbolistica anume. Pentru un crestin adevarat, daca popa intra in biserica fara sithar la liturghie este o insulta. Absolut toate vesmintele atat monastice, ne-liturgice, liturgice sunt indicate inca din Scriptura. Spre exemplu, batul ala mare de aur, sau carja episcopala o poti regasi in Evanghelia dupa Ioan, daca nu ma insel, si are propria ei simbolistica.

Totusi TREBUIE sa remarci faptul ca prin aceste vesminte, preotii in timpul slujbei religioase ei practic devin icoane ale lui Iisus, la care crestinul se inchina. Dupa cum toti plangeti, icoanele sunt facute din aur, si foarte frumos ornamentate, insa tu la ce vrei sa te inchini? la un **** sau la ceva poleit cu aur? cam pe ideea asta se merge.

Dar oricum, tu nu trebuie sa mori din cauza asta. Daca stai sa te gandesti, popa nu merge cu alea la amanet, sau face tranzactii pe piata valutara cu carja episcoala, sau se rupe in biserica pe nebunia lui juvelu' in timp ce bea JB din Sfantul Potir, ci le foloseste doar la slujbele religioase si etc.

Daca el azi moare, maine va veni alt popa care le va purta, in fond nu sunt ale lui. Chiar daca sunt cumparate pe banii tai, teoretic tot pentru tine sunt folosite, atunci cand mergi la biserica. Daca nu iti comvine nu mai da bani si gata. Intelegi?

Versetul lui Matei se refera la alt tip de oameni. Dar asta e alta poveste si este inutil sa discutam si asta, deoarece in viziunea mea, cel mai greu la oameni scimbi punctul de vedere despre religie, credinta si nu are rost.

Răspuns utilizator avertizat
| Marius94_5839 a răspuns (pentru lolosaurus):

Mda, probabil ai dreptate.

| Făgăraş a răspuns:

Este adevarat navarre ca se intampla lucruri in Biserica mai putin bune, dar asta nu inseamna ca Biserica este show. Ea este intemeiata de Mantuitorul Hristos prin jertfa Sa de pe Cruce. In Biserica, prin intrmediul clerului( preoti, episcopi ), noi primim harul mantuitor de la Dumnezeu. Nu trebuie sa intelegem ca Biserica este alcatuita doar din oameni. Chiar daca unii e nu ar trebui sa faca, harul vine, adica slujbele suntt valide, deorece lucreaza Hristos prin ele! Sa ne vedem de mantuirea noastra si sa incercam sa nu ii judecam. \sarbatori fericite

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

VORBA, singura posibilitate de a-ti ascunde gandurile.Dece nu crezi ca si Matei a procedat asa?