| Inferno a întrebat:

Privind problema apartenentei la o religie dintr-o perspectiva cat mai obiectiva, de ce ai opta pentru adevarul coerent al unei religii? Dincolo de fericirea pe care ti-o garanteaza ar mai fi ceva?

14 răspunsuri:
| SaveTheNature a răspuns:

Echilibru!

| danay72 a răspuns:

In momentul in care intelegi cu adevarat Biblia si nu mai ai semne de indoiala cu privire la mesajul ei, oamenii cu adevarat sinceri iau pozitie de partea inchinarii prezentate in Biblie.Pe langa fericirea autentica pe care o simti indiferent unde ai fi pe pamant, impreuna cu inchinatorii adevarati, simti liniste sufleteasca pentru ca sti de ce exista azi suferinta, ai o relatie personala cu Dumnezeu bazata pe iubire si incredere, iar in urma acesteia ai parte de multe binecuvantari.Nu esti ingrijorat peste masura si nici disperat cu privire la acest sistem. Apoi esti inconjurat de oamenii care nu te mint, inseala sau cu intentii ascunse, atunci cand faci parte din religia adevarata, pentru ca toti sunt altruisti si sinceri in relatile cu semenii lor.Traiesti intr-un paradis spiritual, atunci cand faci parte din religia adevarata.Isaia43:10-12,Psalmul144:15

| Inferno explică (pentru danay72):

Esti tare confient in adevarurile biblice, insa chiar pornind de la asumptia veracitatii ei, care ar fi realmente motivele obiective pentru a deveni adept al acestei credinte?
"Pe langa fericirea autentica..."
Fericirea este un motiv nepotrivit, daca accepti un adevar numai pentru fericire atunci il accepti din motive subiective.
"simti liniste sufleteasca pentru ca sti de ce exista azi suferinta"
Linistea sufleteasca reprezinta iar un motiv subiectiv.

Nu mi-ai dat motivul la care ma refeream.
Spre exemplu, la matematica, 2+2=4 reprezinta un adevar peremptoriu, insa nu il accepti pentru ca ti-ar oferi fericirea, linistea sufleteasca sau un paradis spiritual, ci doar din ratiuni logico-matematice.
Un asemenea motiv nu exista aici?

| danay72 a răspuns (pentru Inferno):

Studierea Bibliei te apropie mai mult de Dumnezeu si te ajuta sa afli adevarul biblic, care iti dau toate aceste stari sufletesti descrise inainte si nu numai.Dar nu poti intelege pe deplin acest lucru, pana nu incerci, indiferent cat ti-asi explica.Psamul34:8

| besleaganicolaecosmin a răspuns:

Logica si nu altceva

| Radu284 a răspuns:

Religia nu iti garanteaza neaparat fericire. Unele iti garanteaza fericire, altele viata vesnica, altele ca dusmanii o sa sufere in iad, and so on.

| Inferno explică (pentru Radu284):

Viata vesnica si suferinta dusmanilor nu reprezinta decat un alt nume pentru garantarea fericirii. Dar obiectiv vorbind, chiar cunoscand faptul ca o religie este adevarata, care ar fi motivele pentru a te ralia la ea? Un rationament obiectiv presupune detasarea de sine si analizarea datelor dintr-o perspectiva realista, prin urmare fericirea si nici frica de durere nu mai pot reprezenta un motiv. Atunci de ce?

| Radu284 a răspuns (pentru Inferno):

Nu stiu daca obiectiv inseamna neaparat a te scoate din ecuatie. Pentru mine, obiectiv inseamna a judeca lucrurile fara un bias, a pune totul in balanta, si a lua decizia corecta (care, pana la urma, o sa fie subiectiva oricum, pentru ca te afecteaza in primul rand pe tine).

| Inferno explică (pentru Radu284):

Pe logica asta,daca ar exista si Lucifer si Dumnezeu, iar ambele personaje ti-ar garanta si nu numai, ti-ar si oferi, aceiasi fericire, dupa logica ta, nu ar exista niciun motiv pentru care l-ai alege pe Dumnezeu drept conducator si nu pe Lucifer.
Sunt atatea adevaruri pe care le acceptam din motive pur obiective, matematica, fizica, astronomia, toate fenomenele fizice le acceptam pentru ca asa sunt, nu pentru ca ne-ar face fericiti sau nu. Sa inteleg ca adevarul religios face parte din alta categorie?

| Radu284 a răspuns (pentru Inferno):

Pai adevarul religios este ca si adevarul politic. Unii sunt comunisti, altii capitalisti. Toti au aceleasi date, dar unii rezoneaza cu un sistem mai bine decat cu alt sistem.

Eu nu sunt crestin, deci nu-ti pot spune de ce am ales crestinismul. Dar cred ca Lucifer nu e chiar asa de rau pe cat se spune in biblie, si nici dumnezeu nu-l considera ca pe un dusman. Decat in Apocalipsa, care este scrisa de un tip care a mai scris si alte chestii foarte ciudate, care nu au fost incluse in biblie.

| Inferno explică (pentru Radu284):

Lucifer este personajul negativ in crestinism, asa ca l-am folosit cu l-am folosit ca o figura de retorica pentru "rautate" in contrast cu Dumnezeu, ce simbolizeaza binele absolut.

Dacasi moralitatea si imoralitatea ar putea sa ofere sentimentul de liniste sufleteasca si fericire, de ce ai alege moralitatea?

| Radu284 a răspuns (pentru Inferno):

Eu nu il vad pe Lucifer ca un personaj negativ. Il vad ca pe un fel de rebel, un insurgent. Dar daca te referi la alegerea dintre moralitate is imoralitate (asumandu-ne faptul ca ar exista un concept absolut de asa ceva) fiecare isi alege dupa cum ii dicteaza contiinta.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pentru ca te indragostesti de acea religie din suflet.cam la fel cum te indragosesti cel mai sincer de o persoana.

| R0VER a răspuns:

Desigur,

VIAȚA VEȘNICĂ!

Biblia spune că sufletul trece doar în altă locație. când mergi din sudul țării în nord, tu ți-ai terminat existența? tot așa e și cu tranziția dintr-o locație în alta, prin procesul despărțirii sufletului de trup (moarte în Biblie = despărțire).

nu crezi că EXISTENȚA TA NU SE TERMINĂ la așa-zisa moarte?

în link-ul de la final, nu e Biblia - pe care de altfel o găsești în multe locații pe net, de ex aici: http://www.ebible.ro/ ci link-ul de mai jos, e o carte despre IAD, cu referințe la finalul fiecărui capitol cu CE SĂ FACI CA SĂ NU AJUNGI ACOLO!
dacă neglijezi, s-ar putea să nu ți se mai dea o altă șansă; poate că NU ÎNTÂMPLĂTOR ai intrat aici...
așadar, citește:
http://www.slideshare.net/slideshow/embed_code/31532326
.
(de la mine ai 10 pentru intrebare)

Întrebări similare