| CristiB93 a întrebat:

Salut De ce spun penticostalii ca e pacat sa te inchini la icoane si la sfinti sau sa iti faci semnul crucii?

Răspuns Câştigător
| continutfragil a răspuns:

Deoarece atunci cand te inchini la icoane si iti faci semnul crucii „cel rau" nu mai are nici o putere asupra ta. am auzit undeva ca un om avea alta religie (nu stiu exact care) si spunea de exemplu adu-mi un pahar cu apa si paharul se umplea cu apa si venea la el. acel om i-a spus celuilalt om care era ortodox sa arate ce poate face Dumnezeul lui. atunci el si-a luat crucea de la gat si i-a dat-o in mana necredinciosului si i-a zis sa mai faca inca o data „chestia" cu paharul. Dar atunci nu s-a mai intamplat nimic deoarece era ocrotit de Sfanta Cruce.

12 răspunsuri:
| Catalinnna a răspuns:

Pentru ca sunt eretici! ortodocsii nu se inchina la icoana in sine, ci la ceea ce simbolizeaza ea, iar Sfanta Cruce te apara de tot raul vazut si, in special nevazut. Caci daca tu nu vezi in lucru, asta nu inseamna ca nu exista!

Răspuns utilizator avertizat
| ica2011 a răspuns:

am copiat aici cele 10 porunci. Sunt din Biblia din care citesc toti, chiar si preotii ortocsi. Eu intreb: daca asa scrie, de ce sa nu ascultam?
Atunci Dumnezeu a rostit toate aceste cuvinte, şi a zis:
Exo 20:2 „Eu sînt Domnul, Dumnezeul tău, care te-a scos din ţara Egiptului, din casa robiei.
Exo 20:3 Să nu ai alţi dumnezei afară de Mine.
Exo 20:4 Să nu-ţi faci chip cioplit, nici vreo înfăţişare a lucrurilor cari sînt sus în ceruri, sau jos pe pămînt, sau în apele mai de jos de cît pămîntul.
Exo 20:5 Să nu te închini înaintea lor, şi să nu le slujeşti; căci Eu, Domnul, Dumnezeul tău, sînt un Dumnezeu gelos, care pedepsesc nelegiuirea părinţilor în copii pînă la al treilea şi la al patrulea neam al celor ce Mă urăsc,
Exo 20:6 şi Mă îndur pînă la al miilea neam de cei ce Mă iubesc şi păzesc poruncile Mele.
Exo 20:7 Să nu iei în deşert Numele Domnului, Dumnezeului tău; căci Domnul nu va lăsa nepedepsit pe cel ce va lua în deşert Numele Lui.
Exo 20:8 Adu-ţi aminte de ziua de odihnă, ca s'o sfinţeşti.
Exo 20:9 Să lucrezi şase zile, şi să-ţi faci lucrul tău.
Exo 20:10 Dar ziua a şaptea este ziua de odihnă închinată Domnului, Dumnezeului tău: să nu faci nicio lucrare în ea, nici tu, nici fiul tău, nici fiica ta, nici robul tău, nici roaba ta, nici vita ta, nici străinul care este în casa ta.
Exo 20:11 Căci în şase zile a făcut Domnul cerurile, pămîntul şi marea, şi tot ce este în ele, iar în ziua a şaptea S'a odihnit: de aceea a binecuvîntat Domnul ziua de odihnă şi a sfinţit-o.
Exo 20:12 Cinsteşte pe tatăl tău şi pe mama ta, pentru ca să ţi se lungească zilele în ţara, pe care ţi-o dă Domnul, Dumnezeul tău.
Exo 20:13 Să nu ucizi.
Exo 20:14 Să nu preacurveşti.
Exo 20:15 Să nu furi.
Exo 20:16 Să nu mărturiseşti strîmb împotriva aproapelui tău.
Exo 20:17 Să nu pofteşti casa aproapelui tău; să nu pofteşti nevasta aproapelui tău, nici robul lui, nici roaba lui, nici boul lui, nici măgarul lui, nici vreun alt lucru, care este al aproapelui tău.

| Classy a răspuns:

Deoarece ei sustin clar si tare ca, crucea e semnul cel rau prin care d-zeu a fost chinuit si rastignit, de aceea ei evita acest semn. kiss

| Ys a răspuns:

Toti aveti niste ideei despre penticostali care nu's adevarate.
-penticostali sunt o religie ca oricare putin diferita
-ei nu au facut pe nimenea de ras
-cred in Dumnezeu si Sfantul Duh
-si cei care's penticostali sunt oameni ca voi nu trebuie judecati.
in biblie nu scrie niciunde ca orice icoana facuta poate reprezinta pe Isus, pe Dumnezeu, sau pe Sfantul Duh deci noi respectam biblia si facem ce scrie in ea si noi nu spunem ca este pacat.Fiecare cu religia lui si Dumnezeu va alege pe cei credinciosi lui nu religia.

| PαtнwαуTσBℓιѕѕ a răspuns:

Pentru ca:
Pregateste-te sa-ti vezi Dumnezeul!
Uite-te mai jos sa vezi ce spune Dumnezeul tau despre icoanele alea!
http://www.divinerevelations.info/....../index.htm

| ivy a răspuns:

Simplu... fals"andy" ei cred in dumnezeu dar poate nu stiai in 1400 si ceva a avut loc iconoclastul... distrugerea de icoane religia lor considera ca nu trebuie sa te inchini la orice fie icoana fie chip cioplit.

| AndyServerFull a răspuns:

Pentru ca ei nu cred in dumnezeu, ei au o alta religie si in religia lor e pacat...nu prea e normal da daca asta le e religia trebuie sai intelegem

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Salut!
Pentru ca nu au legatura cu Dumnezeu.

| raymond96 a răspuns:

Pai, ai auzit de idolatrie? tu te inchini icoanelor, acelea nu reprezinta nimic, deoarece biblia nu scrie niciunde ca orice icoana facuta poate reprezinta pe Isus, pe Dumnezeu, sau pe Sfantul Duh

| kyttypissy a răspuns (pentru raymond96):

Raymond 96 noi nu ne inchinam la icoane la lemnul acela, in icoane este chipul sfintilor si noi ne inchinam la el, chipul ceoplit e cu totul altceva

| tamara2000 a răspuns:

Ei cred in Dumnezeu dar nu se inchina la icoane si nu se roaga catre Maica Domnului sau vreunul dintre sfinti deoarece in Biblie scrie clar ca nu exista alt mijlocitor inaintea lui Dumnezeu decat Domnul Isus Hristos deci niciun sfant nu poate mijloci pentru noi decat Isus, Fiul lui Dumnezeu.