|

Salut,inainte de a va adresa intrebarea doresc sa precizez ca sunt crestin!Voi chiar credeti tot ce scrie in Biblie?

Am inceput sa imi pierd credinta prin pricina faptului ca in Biblie sunt scrise foarte multe neadevaruri!

Ce om intreg la minte ar crede ca Terra se afla in mijlocul Universului?

Dupa ce Thomas Alva Edison a inventat becul, crestinii credeau ca lumina produsa de bec provine din iad.

Sa nu uitam ca Giordano Bruno a fost ars pe rug de Inchiziţia Bisericii Catolice în anul 1600 datorita afirmatiei sale ca pamantul este rotund.In Biblie mai scrie ca anul creatiei a fost 3760 i.Hr,cum sa crezi asa ceva? Recent, in USA au fost descoperite urme de picior incaltat vechi de peste 100 milioane de ani.

Asta nu scrie in Biblie insa doresc sa va adresez o intrebare care o sa va puna pe ganduri : De ce Dumnezeu a creat virusii daca noi suntem creatia lui?

Anumiti membrii din familii credincioase si sarace din punct de vedere material sufera de boli grave iar alte persoane din diferite familii necredincioase cu sau fara dificultati financiare nu au nimic. Anumite persoane credincioase sau nu, apeleaza la doctori pentru a se vindeca,iar persoanele foarte credincioase se duc la biserica sperand ca Dumnezeu le va da o mana de ajutor. Poate Dumnezeu le ajuta dar le ajuta si datorita lor deoarece i-si rezolvs problema prin autosugestie. Rugandu-se atat de mult la Dumnezeu,fiind convinse ca Dumnezeu o sa le ajute,persoanele cu problema isi vor impune in creier acest lucru si anume ca Dumnezeu o sa o ajute. Asta inseamna

autosugestie.

De exemplu in timpul celui de-al Doilea Război Mondial, soldatilor grav raniti li se dadeau anumite medicamente zise miraculoase. In realitate nu aveau niciun efect.Soldatii credeau atat de mult ca isi vor reveni, iar dupa cateva minute afirmau ca se simt mai bine.

Exemplele pot continua insa nu vreau sa va plictisesc cu prea multe detalii. Doresc sa precizez ca voi premia cu fundita doar raspunsurile inteligente!

13 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Cel ce tânjeste dupa adevar, trebuie sa mearga
adânc în el însusi. Lewis Carroll

12 răspunsuri:
| a răspuns:

Biblia, daca o studiezi vei gasi raspunsul la fiecare intrebare, dar nu fa acest lucru prin prisma crestinatatii, pentru ca ea a introdus multe neadevaruri si oamenii cred ca in Biblie spune asa ceva.De exemplu, Biblia arata clar ca pamantul e rotund, dar asa cum ai zis, biserica l-a ars pe rug cand a sustinut acest lucru.Isaia40:22.Apoi,nici unde in Biblie nu spune ca Dumnezeu e raspunzator de suferinta din lume, ba mai mult arata ca el nu incearca pe nimeni. Iacov1:13.In schimb crestinatatea spune cand cineva drag moare, ca asa a vrut Dumnezeu, dar el nu vrea asta.Iov34:10-12De un real folos, pentru a vedea raspunsuri biblice la mai multe intrebari, iti poate fi situl www.jw.org.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Salut!
Virusurile au aparut in urma savarsirii pacatelor, iar crestinii sunt incercati cu boli pentru a li se intari credinta, vezi basmul cu Iov, si gata, ai raspunsuri "logice", culmea e ca daca un necrestin e bolnav, e pedeapsa, mmm, nimic nu se compara cu confortul psihic.

Acele medicamente se numesc placebo.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Ce Biblia ai citit?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Vezi documentarele astea doua
http://istoria-lumii.ucoz.com/publ/vechiul_testament/22

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Dar nu practicant, daca tot ce zboara se mananca asa e la tine, credeam ca te preocupa cu adevarat mantuirea sufletului si nu daca cineva a stricat aerul cu un part

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

"Am inceput sa imi pierd credinta prin pricina faptului ca in Biblie sunt scrise foarte multe neadevaruri!" - Nu ai dat nici un singur exemplu.

"Nu vreau sa jignesc insa Ioan, Daniel, Matei erau analfabeti!" - De unde ai informatia asta?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu inteleg de ce toata lumea da vina pe Dumnezeu pentru toate.E ca si cum tu, te-ai taia cu cutitu peste vene si ai da apoi vina pe producatorul cutitului.

Necazurile pe care Dumnezeu le ingaduie in lume sunt pentru mai multe pricini, si am sa iti enumar cativa :

1 ) anumite persoane sufera de boli, desi sunt credinciosi si merg la Biserica si asa mai departe. Oare de ce? Ori nu au facut pocainta de anumite pacate iar duce in iad iar prin boala pamanteasca isi platesc aici pacatul, ori Dumnezeu le testeaza credinta sa vada cat sunt de staruitori.Citeste vietile sfintilor sa vezi cate au patimit ei de la pagani si nu au cartit impotriva lui Dumnezeu.

2.Altii care sunt necredinciosi si au necazuri zic "Pai daca exista Dumnezeu de ce mi-a luat mama si asa mai departe? Tu habar nu ai ce se putea intampla sa zicem daca nu se intampla cutare lucru.Luam exemplu cu "moartea mamei" : se putea intampla ceva mai grav si de aceea a ingaduit asa ceva.De ce le da Dumnezeu necazuri chiar si necredinciosilor? ca sa coboare cu capul pe pamnt sa vada ca fara Dumnezeu nu sunt instare sa mute un pai. s.a.m.a.d

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Bunahappy

.Biblia ne spune că nimeni nu ştie când va fi „ceasul acela" adică sfârşitul lumii: „Despre ziua aceea şi despre ceasul acela, nu ştie nimeni: nici îngerii din ceruri, nici Fiul, ci numai Tatăl." (Matei 24:36). Evanghelistul Matei ne redă semnele Sfârşitului Lumii, dar nu scrie nimic despre ziua şi ceasul sfârşitului. Iată prin ce semne caracterizează Matei sfărşitul lumii:
1) Se vor scula mulţi proroci mincinoşi – „Fiindcă vor veni mulţi în Numele Meu şi vor zice: „Eu sunt Hristosul!" Şi vor înşela pe mulţi." (Matei 24:5). „Se vor scula mulţi proroci mincinoşi şi vor înşela pe mulţi." (Matei 24:11)
2) Vor fi războaie – „Veţi auzi de războaie şi veşti de războaie: vedeţi să nu vă înspăimântaţi, căci toate aceste lucruri trebuie să se întâmple. Dar sfârşitul tot nu va fi atunci." (Matei 24:6)
3) Vor fi conflicte politice interstatale şi probleme sociale: „Un neam se va scula împotriva altui neam, şi o împărăţie împotriva altei împărăţii; şi, pe alocuri, vor fi cutremure de pământ, foamete şi ciume." (Matei 24:7)
4) Adevăraţii credincioşi vor fi prigoniţi: „Atunci vă vor da să fiţi chinuiţi şi vă vor omorî; şi veţi fi urâţi de toate neamurile pentru Numele Meu." (Matei 24:9)
5) Păcatul şi fărădelegea în lume va creşte: „Şi, din pricina înmulţirii fărădelegii, dragostea celor mai mulţi se va răci." (Matei 24:12)
6) Evanghelia va fi propovăduită pretutindeni, şi cu adevărat astăzi Evanghelia este predicată pretutindeni şi prin orice mijloc posibil: predici în biserici, ziare, reviste, pe internet, radio şi TV. La ziua de azi Veste Bună a ajuns în orice colţ al planetei pământ – Africa, Jungle, la Nord, pe toate contenentele, chiar şila Kamciatca.Mateine spune: „Evanghelia aceasta a Împărăţiei va fi propovăduită în toată lumea, ca să slujească de mărturie tuturor neamurilor. Atunci...2007 - 2263 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru alealexuta):

Nu vreau sa jignesc insa Ioan, Daniel, Matei erau analfabeti! Nu ei au scris-o. Biblia a fost scrisa de 40 de persoane, cu aproximatie! Puteau sa infloreasca ideile apostolilor. Multe persoane spun ca Biblia este adevarata insa eu am un singur argument pentru a demonstra ca nu este : nimic, absolut nimic ce este facut de om nu este perfect!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru IonutzWoW):

Slab de tot argumentul tău.(perfecțiunea) În Izrael se punea mare accent pe instruire, neinstruiți și de rînd se referea la faptul că nu au urmat școli rabinice, nu că erau analfabeți.
Biblia nu susține că pămîntul e centrul universului, de asemenea nu pune toate prostiile făcute de așa zisii "creștini" pe seama bibliei. Isus a avertizat că printre grîu Diavolul urma să samene neghină și urma să apară apostazia.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru iurii75):

Apreciez raspunsul tau! Doresc sa aflu numai adevarul!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru IonutzWoW):

Matei avea funcția de vameș, el colecta taxe și impozite din popor și întocmea rapoartele cu încasările și cu rău-platnici și le preda administrației romane în limba administrației.

Nu numai că nu era analfabet dar, avea și cunoștințe bilingve, de limbă aramaică și latină.

"Biblia a fost scrisa de 40 de persoane"

Povești cu reptilieni și alte lucruri s-au tot scris, dar țin mai mult de literatura fantasy.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează