anonim_4396
| Anonim întreabă:

Ma simt puțin ciudat și ma mustra conștiința ca am făcut ceva ce nu trebuia.Am 15 ani. Acum mulți ani cineva îmi arătase un film interzis minorilor. Pe la vârsta de 10 ani cred, am încercat sa vad cum e sa îți bagi... Asa în... Asa și am testat asta pe un băiat, și el a făcut la fel. Atunci nu a durat mult, vreo 5 minute. Acuma stau și ma gândesc.Sunt homosexual? Adică eu sunt atras foarte mult de fete. Eu ma gândesc mai mult la păcat. E păcat ce am făcut? Voi fi trimis în iad? Nu pot! Nu am cu cine discuta despre asta. La preot îmi este rușine sa spun ce am făcut. Mi-e greu și ma mustra gândul ca voi ajunge în iad pentru ca am făcut lucrul asta. Ma gândesc foarte mult la Judecata de Apoi. Vreau sa ma ajutați și sa îmi spuneți dacă am făcut păcat mare și cum sa fac sa ma ierte Dumnezeu. Va rog fără comentarii negative! Îmi pare rău pentru categorie! Nu știu dacă e corecta

Răspuns Câştigător
| Celcestietot a răspuns:

Prin spovedanie, impartasanie si regretul sincer se poate ierta asa ceva cu conditia sa nu mai faci. Uite, asa ca o incurajare iti zic ca fetele au mai multe avantaje ca un baiat, pune mai bine mana pe fete decat pe baieti happy. Desigur ca homosexualii nu vor ajunge in Rai, dar prin ce am mentionat mai sus, acest fapt se poate schimba. Iisus te asteapta cu bratele deschise, tu doar trebuie sa te duci la El si sa il urmezi mai apoi. Hai frate, nu te mai gandi la baieti, ca asa ceva este scarbos happy.

| Shadow136o a răspuns (pentru Celcestietot):

Nu ma gândesc la băieți. La vârsta aia nu prea aveam eu minte... Ma spovedesc și ma împărtășesc în fiecare an când este Paștele, Crăciunul, etc. Nu am zis despre asta preotului. Eu vreau sa știu dacă sunt judecat ca fiind homosexual. Sunt? Din nou, sunt atras de fete

| Shadow136o a răspuns (pentru Celcestietot):

Deci. Trebuie sa spun preotului ce am făcut? Mi-e rușine

| Celcestietot a răspuns (pentru Shadow136o):

Asa se spune ca ar fi indicat. Poti incerca sa faci asta sau nu, acum este alegerea ta. Daca te duci la preot, du-te la unul care simti ca este intelept, bun la suflet etc. Prin rusine se repara relatia cu Dumnezeu, asa parca spune in Biblie.

| Shadow136o a răspuns (pentru Celcestietot):

Dar după tine... Sunt homosexual? Voi ajunge în iad?

| Celcestietot a răspuns (pentru Shadow136o):

Nu man, fiecare pacat se poate ierta, dar cu conditia sa nu il mai practici. Daca traiesti si daca persisti cu acest pacat in viata ta, atunci chiar te vei numi homosexual. Ai gresit, cu totii gresim, dar cel mai imoportant este sa ne indreptam, sa o luam catre o directie buna. Ia in considerare tot ce scriu, nu numai acest comentariu al meu, ci tot ce scriu la aceasta intrebare.

| Shadow136o a răspuns (pentru Celcestietot):

Nu îl voi mai practica. Mersi mult! Mi-ai făcut seara mai frumoasa. Acum aștept sa vad ce zic și alții. Dacă mai ai de scris vreun comentariu, scrie. Orice comentariu e binevenit. Seara faina și noapte bună! Mulțumesc!

| Celcestietot a răspuns (pentru Shadow136o):

Cu placerewinking! O seara buna! Nu as mai avea nimic de scris.

| sadrian46 a răspuns (pentru Shadow136o):

Un homosexual este atras numai de bărbați. Lui i se scoală sula când vede un bărbat bine și rămâne rece când vede o femeie frumoasă, deci nu ești homosexual.

| Mircea08 a răspuns (pentru Shadow136o):

"Iar fapta lui însuşi să şi-o cerceteze fiecare şi atunci va avea laudă, dar numai faţă de sine însuşi şi nu faţă de altul. Căci fiecare îşi va purta sarcina sa."
(Epistola catre Galateni a Sf. Apostol Pavel – 6/4, 5)
Invata Evanghelia (noul testament), acolo vei vedea ca nu poti sa slujesti lui Dumnezeu daca nu stii cumse face asta, iar modul in care poti sa-i slujesti lui Dumnezeu este scris NUMAI in Evanghelie. Daca nu cunosti Evanghelia, si nu intelegi ce scrie acolo nu esti crestin, deci nu slujesti lui Dumnezeu
"Oricine se abate şi nu rămâne în învăţătura lui Hristos nu are pe Dumnezeu; cel ce rămâne în învăţătura Lui, acela are şi pe Tatăl şi pe Fiul."
(A doua epistolă sobornicească a Sfântului Apostol Ioan – 1/9)
Invatatura lui Hristos este Evanghelia

| RaulAlmășan a răspuns (pentru Shadow136o):

Nu,nu trebuie.
Spovedania, la preot e inventata de biserica primara.
Lui Dumnezeu trebuie sa marturisesti conform bibliei.
Incearca sa citeste noul testament si vezi daca biserica in care mergi respecta ce scrie acolo.
Dumnezeu te iarta, iar pacatul la varsta pe care o aveai era in vreme de necunostinta.
Trebuie sa nu il mai repeti, si incearca sa te botezi.

| Shadow136o a răspuns (pentru RaulAlmășan):

Mulțumesc... As mai avea o întrebare... Dacă am făcut asta înseamnă că mi-am pierdut virg initatea? Este și acesta un păcat?

| RaulAlmășan a răspuns (pentru Shadow136o):

Dumnezeu spune ca nu tine cont de greselile facute in vreme de necunostiinta.
Faptul ca simti remuscare, arata ca Dumnezeu te iarta.
Nu toti oamenii pot avea remuscari in ceea ce priveste pacatul.

22 răspunsuri:
| minrest a răspuns:

Hai, ma, nu m-am asteptat sa fi asa de... nu stiu. El incearca sa se lase, este foarte credincios. Nu il mai face de ras, il descurajezi; te rog sa iti stergi raspunsul. Cine e perfect?

| Intum a răspuns:

Unu la mână lasă povestile cu rai, iad, zei și zmei sunt doar povești, maturizează -te.
Doi la mână nu ești homosexual, pur și simplu ai fost curios, dar dacă nu ți se școală pla când vezi bărbați, nu ești nici măcar bisexual, d'apă gay.

| Irinel15123532 a răspuns:

Draga prietene, nu vei merge in iad, cineva acum 2000 de ani a rezolvat acest lucru pentru tine, un prieten, pe care inca nu il cunosti, un prieten care te iubeste, si tu nu stii, un prieten care este langa tine in fiecare zi si te ocroteste, si tu nu stii, un prieten care este langa capul patului tau atunci cand suferi si te simti singur, si tu nu stii. Acest prieten, te cheama la El, si iti spune ''Te-am iertat, te iubesc si vreau sa iti dau o viata noua'' Pe acest prieten il cheama, Iisus Hristos, fiul Lui Dumnezeu. Poate ca ai auzit de El, dar nu te-ai gandit niciodata cat de mult tine la tine si ca doreste o relatie personala cu tine, si ca vrea sa fie prietenul tau, o persoana apropiata careia sa ii poti spune orice, oricand, fara a fi mustrat, osandit, certat, alungat, El te intelege, te asculta cu dragoste si este langa tine in fiecare zi.
Pacatul pe care l-ai facut este unul urat, foarte urat. Iti spun totusi ca nu esti homosexual, ci esti o persoana normala, daca spui ca iti plac fetele, problema nu e ca esti, pentru ca nu esti. Problema este ca tu crezi ca esti, dar nu esti.
Nu te mai gandi la asta, nu esti homosexual, esti normal, doar ca ai in minte acest lucru, ignora-l, nu te mai gandi la asta deloc. Intr-o zi Dumnezeu iti va trimite in cale o fata cu care te vei casatori, ve intemeia o familie si veti avea copii impreuna, toate la timpul lor.
Legat de pacatul tau, nu exista nici o solutie, in afara de Hristos. El a platit pretul ca tu astazi, sa fii iertat. Ai o isngura cale, Hristos. Vino la El, in rugaciune personala, si spune-i ce s-a intmplat, spune-i tot, absolut tot. El te va asculta si te va ierta, dar trebuie sa fii mantuit, trebuie sa ai numele scris in cartea vietii, trebuie ca Duhul Sfant sa traiasca in tine ca pecete a mantuirii pentru ziua rascumpararii.
Iti prezint un material de la Alfa omega.
Când vorbim de vestea Bună a lui Dumnezeu pentru tine, trebuie să știi câteva lucruri de la început. Dumnezeu te iubește și ai valoare pentru El Cea mai puternică încurajare pentru ca omul să se întoarcă spre Dumnezeu este minunata Lui chemare de dragoste: „Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea încât a dat. (Ioan 3:16). Dumnezeu te cheamă la El deoarece te iubește! Dumnezeu te iubește și El a pus o valoare deosebită în tine deoarece te-a creat după chipul și asemănarea Lui și pentru că Fiul Său, Isus Hristos, a ales să moară pentru tine, în locul tău și din cauza ta. Astfel, indiferent de valoare pe care oamenii spun că tu o ai sau nu, există Cineva cu adevărat îndreptățit să îți spună: „Eu te iubesc; tu ai valoare pentru Mine! Trebuie de asemenea să cunoști încă un lucru extrem de important: mant 01 dumnezeuPăcatul însă te desparte de Dumnezeu Păcatul a fost cel mai urât, cel mai grozav lucru care se putea întâmpla pe pământ. El nu este prezent numai la criminalii populației, ci Biblia ne spune că „nu este niciun om neprihănit, niciunul măcar. Căci toți au păcătuit și sunt lipsiți de slava lui Dumnezeu." (Romani 3:10, 23). Când a creat Dumnezeu pe om, acesta era perfect și fără vină. Fiind creat în imaginea lui Dumnezeu, omul a avut puterea de a decide. Fără alegere, omul nu ar mai fi capabil să fie un om liber, care să poată avea libertatea de alegere între ce este rău și ce este bine. Omului i s-a dat libertatea de a asculta sau nu de poruncile lui Dumnezeu. Dumnezeu a zis că neascultarea va aduce moartea și, din această cauză, lumea s-a transformat într-un mare cimitir. Dezamăgirea, decepția, suferința și mizeria au devenit istoria rasei umane din ziua lui Adam și până azi. Boala păcatului, moștenită de la Adam, s-a transmis la fiecare generație. Fiecare membru al rasei umane este un păcătos (Romani 5:12). Păcatul este o încălcare a legii, a voii lui Dumnezeu pentru oameni. Acest lucru înseamnă că omul își pune pe primul loc propria dorință și nu voia lui Dumnezeu. Această alegere a propriei dorințe este ceea ce Satan diavolul dorește. Diavolul este o ființă creată, limitată, care a fost în prezența lui Dumnezeu. Numele lui a fost Lucifer. La un moment dat s-a răzvrătit și a dorit să fie ca Dumnezeu. A fost pedepsit de Dumnezeu, apoi a devenit dușmanul lui Dumnezeu și dușmanul creației lui Dumnezeu. Caracterul lui Este unul urât și întunecat. Acțiunile lui, faptele lui, au un singur scop: să distrugă coroana creației lui Dumnezeu, adică omul. Niciodată, sub nicio formă și cu niciun motiv, diavolul nu vrea binele omului. Întotdeauna are un singur scop: să-l distrugă. Trebuie să știi că păcatul a venit astfel asupra oamenilor. Astfel, păcatul pune un zid de despărțire între om și Dumnezeu, îl împiedică pe Dumnezeu să-l asculte pe om. Păcatul a adus moarte veșnică Când omul a căzut în păcat, Dumnezeu a fost singurul în stare să făurească un plan pentru salvarea omului și au fost două elemente fundamentale pe care Dumnezeu le-a pregătit. ISUS HRISTOS CARE A DEVENIT MÂNTUITORUL ȘI MIJLOCITORUL OAMENILOR. El a fost singurul care a trăit pe pământ, fără păcat. Astfel, El a putut deveni Mântuitorul tuturor oamenilor. Sângele Lui ne spală pe noi de orice păcat. El este Mijlocitorul pentru că este la dreapta lui Dumnezeu Tatăl, unde, pe baza sângelui Lui și a jertfei Sale unice, mijlocește pentru toți oamenii de pe pământ. HARUL ADUS DE ISUS HRISTOS. De 2000 de ani încoace, Dumnezeu Duhul Sfânt, a treia Persoană a Dumnezeirii, administrează harul lui Dumnezeu. Harul lui Dumnezeu este favoarea nemăsurată a lui Dumnezeu pe care am primit-o prin jertfa Fiului Său. Harul este suma tuturor acțiunilor lui Dumnezeu îndreptate înspre om, cu scopul de a-l ajuta să fie mântuit pentru pământ și eternitate. mant 04 harulCe îți oferă acest har al lui Dumnezeu? Scriptura ne spune: Harul lui Dumnezeu care ne aduce mântuire tuturor oamenilor, s-a arătat. (Tit 2:11) Trebuie să știi că mântuirea lui Dumnezeu este adusă pentru toți oamenii, iar harul, această favoare nemeritată a lui Dumnezeu îți aduce câteva lucruri foarte importante în viața ta: 1. DUMNEZEU ÎȚI OFERĂ OCAZIA SĂ AUZI VESTEA BUNĂ A MÂNTUIRII – Dumnezeu te iubește, lui Dumnezeu Îi pasă de tine și Dumnezeu vrea să îți mântuiască sufletul. Acesta este primul pas al harului. 2. AUZIND VESTEA BUNĂ, TU PRIMEȘTI CREDINȚĂ ÎN INIMA TA – ea spune „Da, Dumnezeu există, Dumnezeu are dreptate și Dumnezeu a făcut pentru mine ceva într-un mod personal." Din punct de vedere spiritual, când credința vine în inima unui om, urmează pocăința. A te pocăi înseamnă a-ți părea rău de răul pe care l-ai făcut și ai cere lui Dumnezeu ajutor să nu-l mai faci și să îți îndrepți viața. Credința și pocăința sunt două lucruri care merg mână în mână. 3. CREDINȚA TREBUIE MĂRTURISITĂ – nu rămâne doar la nivelul interior al ființei (eu cred, eu mă pocăiesc), ci Scriptura spune că trebuie să mărturisești cu gura ta că Isus Hristos este fiul lui Dumnezeu, că Isus Hristos este Mântuitorul lumii întregi și al tău într-un mod personal. Conștient fiind de toată veste bună dată de Dumnezeu, omul decide. 4. SĂ-L PRIMEȘTI PE ISUS HRISTOS ÎN VIAȚA TA – Cuvântul lui Dumnezeu vorbește despre a-L primi pe Isus Hristos în viața ta. Din punct de vedere teologic, acest moment este definit ca nașterea din nou. În Biblie ni se vorbește despre „spălarea nașterii din nou", despre necesitatea nașterii din nou și lucrul acesta este momentul definitoriu în care un om este înfiat în familia lui Dumnezeu. Această lucrare interioară o face Dumnezeu Duhul Sfânt prin auzirea Evangheliei lui Isus Hristos. Auzind toate aceste lucruri pe care Dumnezeu le-a pregătit în bunătatea Lui pentru mine, se pune întrebarea simplă: CE TREBUIE SĂ FACI TU? Există trei lucruri importante care trebuie făcute. mant 05 pasi1. SĂ-L CREZI PE DUMNEZEU PE CUVÂNT, să recunoști că Dumnezeu este mai mare decât tine, mai inteligent decât tine, mai bun decât tine și că tot ceea ce a pregătit pentru tine este cel mai bun lucru. Cu alte cuvinte să-L crezi pe El pe cuvânt! 2. SĂ-ȚI DAI VALOAREA PE CARE ȚI-O DĂ EL și să-ți prețuiești sufletul și trupul la valoarea pe care Dumnezeu a pus-o peste viața ta. 3.CAPACITATEA DE-A ALEGE CE ESTE BUN, CE ESTE SĂNĂTOS ȘI CORECT PENTRU TINE. Tu trebuie să știi un lucru: ai libertatea să alegi ceea ce tu vrei pentru că responsabilitatea este a ta. Nimeni nu răspunde pentru tine, nimeni nu te poate împinge spre Dumnezeu și nimeni nu te poate împiedica să mergi spre Dumnezeu dacă tu vrei. Alegerea este a ta și este definitorie, adică Dumnezeu a pregătit toate lucrurile. Dacă alegerea ta nu este înspre El, tu nu poți beneficia de lucrurile pe care El ți le-a dat și nefăcând lucrurile acestea, nu ai nicio șansă. Dacă alegerea ta este să-L primești pe Isus Hristos, dacă aceste cuvinte care au vorbit despre valoarea ta în ochii lui Dumnezeu, dacă înțelegi că acum Dumnezeu te cheamă, printr-un act al credinței simplu, dar sincer, prin rugăciune, ne putem adresa lui Dumnezeu și putem cere lui Dumnezeu să vină în viața ta și să te ajute să Îl cunoști, să devii un copil al Său, să primești al doilea certificat de naștere și să fii numit copil al lui Dumnezeu, păcatele să îți fie iertate și să poți începe să trăiești cu Dumnezeu într-un mod real, personal în fiecare zi, ROAGĂ-TE URMĂTOARELE CUVINTE, cu voce tare și cu toată sinceritatea: „Doamne Dumnezeule, recunosc în această zi că sunt un om păcătos și că am nevoie de harul Tău. Te rog acum, lasă ca tot harul adus prin Isus Hristos să cuprindă viața și ființa mea. Ai milă de mine, iartă-mi păcatul, mânuiește-mi sufletul, spală-mă cu sângele fiului Tău Isus Hristos, pentru că-L primesc pe Isus Cristos în inima și în viața mea ca Mântuitor și Domn. Ai milă de mine. Amin. Dacă ai făcut această rugăciune cu toată inima, cu toată sinceritatea, se pune întrebarea: cum trebuie să umbli de aici înainte? Sunt câteva lucruri foarte importante. mant 07 traire thumbÎn primul rând trebuie să știi că DIN CLIPA ACEASTA EȘTI COPILUL LUI DUMNEZEU. Lucrul acesta îți este garantat de credincioșia lui Dumnezeu și de cuvântul Scripturii. Biblia este pentru tine Cuvântul lui Dumnezeu și ea îți va spune tot ce trebuie să faci. De azi înainte vei începe să umbli cu Isus în fiecare zi: Primul lucru: ROAGĂ-TE simplu, sincer, fără cuvinte pompoase – într-un mod cât se poate de natural: Doamne Isus, vreau să trăiesc cu tine în fiecare zi. Al doilea lucru: CITEȘTE BIBLIA – vei învăța acolo ceea ce El dorește pentru sufletul Tău. Începe cu Noul Testament, îți recomandăm Evanghelia după Ioan. Apoi e important să știi că niciun bebeluș după ce s-a născut nu a umblat pe stradă singur, ci întotdeauna a fost îngrijit. ESTE IMPORTANT SĂ FII ÎNTR-UN GRUP DE OAMENI care cred ca și tine, care îți doresc aceleași lucruri ca și tine și care Îl experimentează pe Dumnezeu deja înaintea ta. Ei te vor ajuta să înveți și să umbli cu Dumnezeu în fiecare zi. Trebuie să se schimbe în viața ta multe lucruri dacă rugăciunea ta a fost reală. Duhul lui Dumnezeu care te-a înfiat și care te-a crescut în familia lui Dumnezeu te va învăța să umbli cu Dumnezeu în fiecare zi.

https://www.youtube.com/watch?v=M_f97zuGygo

https://www.youtube.com/watch?v=HE1JG6fSlXE&t=195s

https://www.youtube.com/watch?v=L41EU4Oq4AE

Ai pacatuit, asa este, DAR, Domnul Dumnezeu, cel care a spus ''te iubesc cu o iubire vesnica'' si ''Nicidecum n-am sa te las, cu nici un chip nu te voi parasi'' si ''Domnul Dumnezeu nu oboseste iertand, El cheama la El pe orice om''

Dumnezeu este bun si iarta. Ma bucur ca Duhul Sfant te-a convins de vinovatia pacatului si incerci sa cauti iertare, pentru ca ai pacatuit. Trebuie sa ii marturisesti Domnului pacatul, spune in rugaciune ''Doamne, am gresit, am pacatuit impotriva Ta, nu am ascultat de Tine, stiam ca nu trebuie sa fac acest lucru si totusi l-am facut, te rog sa ma ierti, sunt de acord cu tot ce spui Tu despre acest lucru, ce am facut nu se potriveste cu cine sunt eu in Hristos, iti multumesc pentru iertarea Ta, ma pocaiesc de acest pacat, in numele Lui Iisus ma rog, amin.'' Apoi pocaieste-te de acest pacat, nu te mai intoarce la el niciodata, nu il mai face niciodata, si nu mai aminti nimic de el, daca te vei tot intoarce la acel pacat si il vei aduce in discutie mereu, nu vei scapa de el, odata ce l-ai marturisit si te-ai pocait de el, odata ce ti-ai asumat raspunderea fata de el si te-ai indepartat de el, nu te mai intoarce la el si nu mai aminti de el, nu te va ajuta la nimic. citeste noul testament si mergi mai departe prin credinta in Hristos Iisus. Dar, Iisus este alaturi de noi, nu ne spune ''Uite drumu, pe ala trebuie sa mergi, hai, du-te, nu ma intereseaza ce faci si cum faci, acolo trebuie sa ajungi, pleaca acum, du-te.'' Dumnezeu nu procedeaza astfel, cum face un tata cand isi invata copilul sa mearga? Il tine de maini, si il lasa sa mearga, daca va cadea, il va ridica, il va lua in brate si il incurajeaza sa mearga iar ''Hai fiule, intr-o zi, vei putea sa mergi, eu voi fi langa tine, nu te voi lasa singur, sunt aici, sunt cu tine, nu te teme caci eu te voi ajuta si te voi ocroti'' Daca ai copii, tu ce le-ai face daca i-ai invata sa mearga si ei ar cadea, ai striga la ei, le-ai spune ''copil nenorocit, ai cazut, nu esti bun de nimic, m-ai facut de ras aici pe trotuarul asta'' Cu siguranta ca nu vei face asa, si noi care suntem oameni, limitati, putem fi buni si iubitori cu fiii nostri, cu atat mai mult Dumnezeulcel infinit in intelepciune si dragoste va fi langa tine, cel care si-a dat fiul pe cruce pentru tine, nu te va lasa la greu.
Dumnezeu nu te va lasa singura in aceste lucruri, va fi langa tine, este de partea ta, nu impotriva ta, iti vrea binele si nu raul, Domnul cauta folosul tau. El este alaturi de tine si nu doreste sa treci singura prin asta, El vrea sa fie alaturi de tine. El este un tata iubitor. Odata mantuit, Moartea nu mai exista. Dumnezeu anuleaza iadul in jurul tau, iadul nu a fost facut pentru oameni, ci pentru satan, omul alege sa mearga acolo, prin rau. Dumnezeu spune in cuvant ''NU doresc moartea nimanui'' ''Te iubesc cu o iubire vesnica'' ''Nu este mai mare dragoste ca cineva sa isi dea viata pentru prietenii sai, voi sunteti prietenii mei, Eu o sa imi dau viata pentru voi, va iubesc nespus de mult''
Iisus este prietenul tau, sa te intreb ceva. Biblia spune ca odata mantuit, Duhul Sfant vine sa locuiasca in tine, numele iti este scris in cartea vietii mielului, si Dumnezeu spune ca tu esti in cer in locurile ceresti ascuns cu Hristos in Dumnezeu. Cine va veni in cer, si te va arunca de pe locul unde stai tu, cine va veni si iti va lua Duhul Sfant si iti va sterge numele din cartea vietii mielului? Cine? Vrei sa iti spun eu? Nimeni nu are putere sa faca asa ceva. Dumnezeu are toata puterea in cer si pe pamant, Dumnezeul care te iubeste nespus de mult, a ales sa isi dea viata pentru tine pe cruce, Domnul Iisus Hristos este aceeasi persoana cu Dumnezeu tatal, nu este nici o diferenta, pentru ca El spune ''Eu si tatal una suntem, daca M-ati vazut pe Mine, L-ati vazut pe Tatal'' Si acest Dumnezeu te numeste fiu. Draga mea Rebeca, iti spun ca nu iL cunosti deloc pe Dumnezeu.
Dumnezeu nu este rau, Dumnezeu nu iti vrea moartea, Dumnezeu nu va muri, TU nu vei muri daca Il ai pe Hristos, si Hristos spune ''te iubesc neconditionat, indiferent de ce ai face, esti copilul Meu si voi fi langa tine in orice situatie, nu te voi parasi, Eu te inteleg si stiu ce simti''
Orice pacat are consecinte, chiar daca nu directe, in timp vor fi, de pilda pacatul tau, te-a capturat, te-a facut rob, esti in lanturi, esti macinat, esti trist, dar Hristos a venit ca sa iti rupa orice lant. Sa iti spun un lucru.
''Un om a cazut intr-o groapa foarte adanca, a trecut pe langa acest om Mohamed si i-a zis (e voia Lui Allah sa fii in groapa, Allah socoteste cine sta in groapa si cine sta afara, a fot voia Lui ca tu sa pici aici.)
A trecut buddha pe langa el si i-a spus (daca incetezi sa iti doresti sa iesi din groapa, atunci nu vei mai suferi, te vei obisnui)
A trecut pe langa el confucius si i-a zis (daca cineva calatoreste pe pamantul acesta este foarte posibil sa pice in cate o groapa asa ca aveti grija pe unde umblati)
A trecut pe langa el un hindus si i-a spus ''in cealalta viata vei fi pe munte, in viata asta... ramai in groapa''
A trecut pe langa el Iisus si l-a intrebat (vrei sa iesi din groapa?)
Omul nostru a spus ''da''. Apoi a aruncat o franghie in groapa, a coborat El insusi in groapa si l-a scos afara, fara plata.''
Asa este mantuirea, Hristos a venit pe pamant sa moara pe cruce pentru tine din dragoste, si te-a iubit enorm. Iisus nu trece nepasator pe langa tine, te iubeste atat de mult si nu te lasa sa mori. De ce? Pentru ca Iisus este singurul care a coborat pe pamant si a murit in locul nostru, nici o zeitate creata de oameni nu baie face asta in vecii vecilor, zeitatile create de oameni, si oamenii, vor doar sa fie slujiti, iubiti, sa aiba inchinare, multumire, bogatii si recunostinta si atat. Dar prea vor sa ofere nimic, nici o zeitate nu spune nicaieri ca iubste omul, si daca o spune indirect, nu a facut nimic in acest sens. Dar, si exista dovezi istorice. Domnul Iisus Hristos, Dumnezeul care a creat cerul si pamantul, Dumnezeul slavei, Cel Sfant fara de vreun pacat, Dumnezeul suveran al acestui univers care are toata puterea in cer si pe pamant, care a creat universul si galaxiile, a ales sa ia chip de om, sa vina pe pamant, unde sa fie scuipat, batut, biciuit, cu barba smulsa, injurat, batjocorit, umilit, injunghiat, sa i se puna o coroana se spini, sa i se bata cuie in maini si in picioare si sa fie atarnat aproape gol inaintea lumii, si acest Dumnezeu, atarnat pe cruce, tradat si alungat de toti, sa spuna doar ''Tata, iarta-i, caci ei nu stiu ce fac'' Doar atat? Doar atat spune un om care apatimit atat? Cere iertare pentru cei ce i-au facut asta, ne simtind nici macar o urma de ura, de resentimente, de ranchiuna, nimic? Si Iisus a primit nu doar toate aceste lucruri, dar biblia spune ca Iisus a fost despartit de Tatal, acesta este Iadul, Hristos pe cruce a strigat ''Dumnezeul Meu, Dumnezeul Meu, pentru ce M-ai parasit?'' In acele momente Dumnezeu Tatal plecase de la El, nu stim pentru cat timp acest lucru s-a intamplat, si nici nu ne putem imagina durerea Lui pe cruce pentru ca El si Tatal erau una, pana atunci, sfanta treime, dar era scris ''Imi voi intoarce fata de la El'' Si Hristos, in timp ce toate astea luau curs si se intamplau, singurul gand aL Lui Hristos, erai tu, si eram eu. Nu conteaza ce ai facut sau cat de multa vreme, Dumnezeu te va ierta. Poate vei spune ''dar daca au trecut 10 ani...'' Daca au trecut 60 de ani, Dumnezeu te asteapt cu bratele deschise si te va astepta mereu. Daca esti atenta la forma Lui Hristos pe cruce, ce forma au bratele sale? Intinse pana la maxim, cu aceste brate te asteapta Domnul Iisus, si biblia spune, ca Iisus isi cauta oaia pierduta, oriunde ai fi, orice ai fi facut, Hristos nu te va lasa pierduta, va veni cu orice pret dupa tine. Poate mai tii minte cand eram indragostiti de o fata si trageam cate o petala dintr-o floare :) ''ma iubeste, nu ma iubeste'' vedeam ca se termina petalele si deaj anticipam dezastrul :), si atunci trageam 2 petale, ca sa ramana ''ma iubeste''. La Dumnezeu nu e despre noroc, pe fiecare picatura de sange a Domnului Iisus pe cruce, scrie numele tau, si scrie numele meu, aici nu mai e de tras doua picaturi, Hristos te iubeste, si daca ai vreo indoiala, Dumnezeu sa mustre indoiala aceea, iti dau un exemplu, pilda fiului risipitor.

Intai sa intelegem contextul. Un tata avea doi fii, cel mai tanar dintre ei a luat patea sa de avere de la tatal sau si a plecat, tatal i-a dat acea parte desi stia ca nu este cel mai bun lucru, stia cum se va sfarsi dar a ales sa ii ingaduie fiului sa fie neascultator pentru ca Domnul a dat fiecaruia o vointa libera. Dupa aceea fiul a plecat intr-o tara indepartata (tara indepartata este orice loc in afara voii Lui Dumnezeu, adica in pacat) si-a irosit averea toata pe prostituate si placeri de moment, apoi nu mai avea nimic si s-a dus sa ingrijeasca porci, si-a venit in fire si a zis ''cati slujitori ai tatalui meu au belsug de paine si eu mor de foame aici, ma voi intoarce la tatal meu si ii voi spune ''tata am pacatuit impotriva cerului si impotriva ta si nu mai sunt vednic sa ma chem fiul tau, fa-ma ca pe unul din slujitorii tai'' si a plecat la tatal sau. Sa vedem raspunsul Tatalui ceresc, cum reacioneaza Domnul la intoarcerea fiii lor Sai. Biblia spune ''Cand era inca departe tatal sau l-a vazut si i s-a facut mila de el, tatal a alergat e a cazut pe grumazul lui si l-a sarutat mult. Fiul i-a zis ''tata am pacatuit impotriva cerului si impotriva ta si nu mai sunt vednic sa ma chem fiul tau''. Dar tatal a poruncit robilor sai : Aduceti cea mai buna haina si imbracati-l cu ea (un simbol al acceptarii), puneti-i un inel in deget (reintegrarea fiului in familie), si incaltaminte in picioare (ceea ce inseamna ca fiul NU va fi sclav) taiat vitelul cel gras, sa mancam si sa ne veselim caci acest fiul al meu era mort si a inviat, era pierdut si a fost gasit. Sa te intreb ceva, in pilda spusa de Domnul IIsus Hristos scrie, ''aduceti vitelul cel gras'' sa te intreb ceva, in cat timp se ingrasa un vitel? In 4-5-6 zile? Nu. Ce inseamna asta? Tatal si-a asteptat fiul sa se intoarca, cand noi plecam de acasa si alegem sa pacatuim, Dumnezeu nu ne abandoneaza, El te asteapta. Acesta este raspunsul tatalui ''sa mancam si sa ne veselim'' Domnul te asteapta cu bratele deschise si asa cum spune biblia ''Domnul te cheama lacrimand'' Atat de mult te iubeste, tu esti motivul pentru care L-a trimis pe Hristos sa moara pe cruce pentru a plati datoria pacatelor tale, TOATE pacatele tale, trecute, prezente si viitoare au fost puse pe umerii Lui Hristos pe cruce, toata vina ta este STEARSA si Domnul spune ''Ti-am aruncat pacatele in marea uitrii si nu-Mi voi mai aduce aminte de ele niciodata'' Si ''Acum nu mai este nici o condamnare pentru cel ce este in Hristos Isus''. Daca te simti vinovat, marturiseste-i Domnului in rugaciune ce ai facut, asuma-ti responsabilitatea, pocaieste-te de acel pacat, adica nu il mai face si departeaza-te de el si epune ''Doamne iarta-ma, imi pare foarte rau, ma framanta si ma macina pacatul asta al meu si imi pare foarte rau ca te-am intristat, dar vin la tine si imi cer iertare, si cer iertare in numele Domnului Iisus Hristos care a murit pentru pacatele mele, si asa cum fagaduiesti Tu in cuvantul Tau, in numele Domnului Iisus eu primesc iertare pentru acest pacat, primesc prin crdinta iertare, si nu voi mai accepta nici un gand din partea celui rau de acuzare, amin'' daca inca te mai macina un pacat si L-ai marturisit in rugaciune si te-ai pocait de el si ti-a parut rau de el, de ce te mai simti vinovat, Aceasta este o vinovatie falsa, Dumnezeu nu o recunoaste si nu va tine cont de ea. Duhul Sfant care locuieste in noi ne convinge de pacatul comis, dar trebuie sa faci distinctia intre convingerea Duhului Sfant si sentimentele noastre de vinovatie care nu au nici o legatura cu scriptura. Sentimentele de vinovatie ne vor face sa ne simtim deprimati si vinovati
Convingerea Duhului ne va face sa realizam faptul ca suntem iertati.
Sentimentele de vinovatie ne fac sa ne concentram asupra condamnarii noastre si asupra pedepsei meritate, in timp ce convingerea Duhului ne conduce spre indreptarea purtarii noastre.
Sentimentele de vinovatie duc la pierderea respectului de sine, Duhul Sfant ne va face sa ne dam seama ca fapta noastra ne costa partasia cu Tatal si trebuie indreptata.
Sentimentele de vinovatie ne vor face sa ne simtim despartiti de Dumnezeu, izolati de El, alungati de El. Duhul Sfant ne convinge sa refacem imediat partasia cu Tatal prin recunoastere, marturisire, si pocainta. Vreau sa clarific un lucru, pedeapsa Lui Dumnezeu in viata celui credincios. Domnul vrea indreptarea, nu distrugerea noastra. Pedeapsa Lui Dumnezeu este razbunarea Lui asupra raului, Ceea ce El NU face asupra unui copil al Sau, mania, pedeapsa, condamnarea sunt asupra altui grup de oameni, a celor care fac lucruri rele, si care nu doresc cu nici un chip sa asculte de Domnul si sa nu mai faca acele lucruri rele, carora le place sa traiasca in rau si in lucrurile spurcate ale acestei lumi. Dar Domnul are indelunga rabdare si cu ei, dar va veni o zi a judecatii cand totul se va sfarsi. De aceea criminalii inca mai traiesc, Domnul iubeste pe fiecare si are o indelunga rabdare cu noi, Slava Lui caci in biblie scrie ''Nu ne face dupa pacatele noastre''. Rebeca, vezi tu, cand pacatuiesti spune-i Domnului imediat pacatul prin rugaciune, poti sa o spui si in gand, marturiseste-i pacatul, pocaieste-te de el, intoarce-i spatele si nu mai pomeni apoi nimic de el, nu te va ajuta la nimic. Domnul te ridica si iti spune ''copilul meu, mergi inainte'' Iti spun inca de pe acum draga prietena ca este absolut imposibil sa nu mai pacatuiesti niciodata. Dar iata ce spune biblia ''Un copil al Lui Dumnezeu NU CONTINUA pacatuind'' ce inseamna asta? Ca nu te supui aceluiasi pacat si nu il vrei in viata ta, ca lupti sa nu il mai faci si alegi sa faci voia Tatalui. Dumnezeu ne iubeste si stie ca mai pacatuim din cand in cand, trebuie sa ne marturisim imediat pacatul in rugaciune si sa nu il mai facem, si sa mergem inainte, dar nu mai pomeni nimic de acel pacat, daca ti l-ai marturisit si te-ai pocait de el, a fost iertat de Domnul care te iubeste, asa ca il poti lasa in urma ta, daca te vei concentra asupra pacatului din trecut nu te va ajuta la nimic, din potriva, te va afecta si in viitor cu amintirea lui. Rolul pedepsei Domnului, daca El decide ca este nevoie de ea, doar daca El crede ca este necesar in acel caz, are rolul de a indrepta, nu de a distruge, El este tatal tau, un tata si-ar distruge copilul? Nicidecum.
Noi nu credem intr-un Dumnezeu care pedepseste absolut orice pacat si fiecare este notat si pedeapsa imediata, pentru ca nici unul din noi nu am mai fi in viata. Exista si o fagaduinta, Dumnezeu spune in biblie ca pedeapsa Lui este direct proportionala cu BINECUVANTAREA de dupa ea, daca noi am raspuns corect si am acceptat disciplinarea. Din nou iti spun, asta tine de pacatele comise in mod deliberat, si nici atunci noi oamenii nu stim ce va face Dumnezeu, doar El stie, si tine minte, face totul, totul spre binele nostru, dar in cazul gandurilor involuntare, Dumnezeu nu ne va pedepsi, din contra, ne va intari ca sa putem sa le alungam. Tine minte acest lucru, sa nu il uiti niciodata, Dumnezeu te iubeste nespus de mult si este absolut intotdeauna de partea ta si cauta interesul tau, El vrea tot ce este mai bun pentru tine, am vrut sa clarific cateva lucruri despre discilinarea Domnului, daca El crede ca este nevoie, ca sa nu te sperii asa cum am facut-o eu cand am citit bazaconii de pe internet cand aveam aceste ganduri, Niciodata Dumnezeu nu este impotriva noastra, El ne iubeste si vrea sa traim frumos.
El vrea o relatie personala cu tine, pentru ca te iubeste.

Recomand : https://www.youtube.com/watch?v=_iu6JnniVTM

anonim_4396
| Anonim explică:

Dacă vii cu inima sinceră înaintea lui Dumnezeu,te va ierta. Orice păcat ai făcut,faci, și vei face, Dumnezeu le-a iertat deja. Uite un exemplu de rugăciune „Doamne, pe baza răstignirii Fiului Tău Preaiubit, îmi mărturisesc păcatul.Nu vreau acest păcat în viața mea! Îți mulțumesc pentru harul tău cel Sfânt,iar această povară a inimii mele a dispărut chiar în acest moment! "
Te asigur că vei fi iertat.Îți recomand să zici ce ai făcut mai multor persoane,să nu-ți fie frică, ce a fost a fost.Dar dacă tot ți-e frică, intră în cameră, închide ușa și roagă-te.Și casă știi, acest sentiment de vinovăție vine de la Duhul Sfânt.Asta înseamnă că Dumnezeu încă te vrea! Dumnezeu te Iubește!

| Shadow136o a răspuns (pentru anonim_4396):

Mulțumesc frumos! Mult adevăr

| Anonim explică (pentru Shadow136o):

Cu plăcere! Domnul să te binecuvinteze!

| Helper07 a răspuns:

Ii poti cere iertare lui Dumnezeu prin rugaciune si El te va ierta.

| Shadow136o a răspuns:

Nu cred ca zici corect

| MaiSfCaSf a răspuns:

Nu esti homosexual, mai bine scapa de religie si mai ales ferestete de biserica, traiesteti viata cum vrei tu (nu ma refer la lucruri precum omoruri, violenta fizica si altele), de exemplu e cand credeam in dumnezeu eu nu credeam ci ma temeam de el, nu puteam umbla noaptea prin intuneric, imi trebuea lumina de veghe, credeam in satana. Dupa ce am inteles cum functioneaza religia am scapat de temeri si am devenit liber.Chiar daca crezi ca ar fi judecata de apoi nu a fi trimis in iad, "dumnezeu" nu cred ca te va trimite in iad ca nu ai dat un leu la popa, nu faci post, nu pupi icuanele, nu sarbatoresti sarbatorile religioase si alte.Eu cred ca ai cap pe umeri sa-ti dai seama ce e bine si ce e rau, nu ai nevoie de fantezii, sper ca te-am ajutat cu ceva im viata.

| Shadow136o a răspuns (pentru MaiSfCaSf):

Eu sunt CREȘTIN ORTODOX și niciodată nu-mi voi schimba religia. Sunt de partea Lui Dumnezeu, nu de partea
...
Cred în Dumnezeu! El mi-a dat viata și Ii mulțumesc pentru ca sunt sănătos!