Nu vad ce botez trebuie facut daca e tot ortodox. Fie el si pe stil vechi. Daca nu cumva sunt sectanti si te pacalesc ca ar fi ortodocsi de rit vechi.
Fa tu (singura) o plimbare la preot si intreaba-l despre asta. Mie mi se pare dubioasa treaba. Mai ales ca am trait cativa ani intr-o zona unde era si o comunitate de ortodocsi de rit vechi. Si nu am auzit prostia cu al doilea botez.
Daca e biserica ortodoxa poti merge la ambele fara nici o grija. Si la urma urmei, indiferent de religie, nu sustine toata lumea ca dumnezeu e unic? Mai conteaza unde te rogi?
Avem stil vechi, si avem rit vechi. Daca sunt pe stil vechi, difera doar calendarul, insa pastele e la aceeasi data, caci BOR tine pastele dupa calendarul gregorian, tocmai ca sa ramana in comuniune cu ortodocsii de stil vechi. Dar daca sunt de rit vechi, asta e cu totul altceva; cu astia BOR nu este in comuniune; sunt cei despartiti de biserica dinainte de 1700, in Rusia, pentru ca respingeu orice schimbare in cartile de rugaciuni; cu timpul au adoptat multe aberatii.
Si cei de stil vechi, si cei de rit vechi, si BOR au Pastele la aceeasi data. Nu asta e diferenta.
qgenius153 întreabă: