anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Savantii si medicii cred in Dumnezeu? Voi ce parere aveti?

48 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| wales a răspuns:

Bineînţeles. Dacă stăm bine şi ne gândim, bazele ştiinţei moderne au fost puse de savanţi creştini precum:
Galileo Galilei; Kepler; Newton; Faraday; Blaise Pascal; Leibnitz; Nerschel; Einstein; Liebig; Edwin Hubble; Paulescu și alții. Cu ajutorul Bibliei s-au făcut foarte mute descoperiri în domeniul științific. Secularismul modern încercând mai nou o separare a lor, însă Biblia şi ştiinţa sunt complementare.

| doctorandus a răspuns (pentru wales):

Newton credea in Biblie, dar credea totodata ca a te inchina la Isus Hristos este cel mai mare pacat. El nu credea in existenta Sfintei Treimi.

Einstein nu credea in Biblie. El credea in Dumnezeul lui Spinoza (Dumnezeu=natura).

| wales a răspuns (pentru doctorandus):

Ştiinţa fără religie este oloagă. Religia fără ştiinţa este oarbă.

Afirmaţia de mai sus aparţine lui Einstein. Marele savant a crezut în Dumnezeul Bibliei. Caută să citeşti cartea '' Dumnezeu nu joacă zaruri ''.

| doctorandus a răspuns (pentru wales):

Nu prea cunosti ce gandea Einstein, te amagesti rau de tot in privinta asta. Vezi http://www.realitatea.net/......21835.html

"A fost desigur o minciună ceea ce ați citit despre convingerile mele religioase, o minciună care este repetată sistematic. Nu cred într-un Dumnezeu personal, și niciodată nu am negat asta, dar am afirmat-o clar. Dacă există ceva religios în mine, aceasta este admirația fără limite față de structura lumii atât cât ne-o poate dezvălui știința."
Albert Einstein: The Human Side. New Glimpses from his Archives, Helen Dukas și Banesh Hoffmann, Princeton University Press

"Mi se pare că ideea unui Dumnezeu personal este un concept antropologic pe care nu îl pot considera serios... Știința a fost acuzată că subminează moralitatea, pe nedrept...Omul ar fi într-adevăr într-o stare jalnică dacă ar trebui să fie înfrânat de frica de pedeapsă și speranța recompensei după moarte." Albert Einstein.

Am mai adaugat ceva despre credinta lui Newton si se pare ca nici Leibnitz nu era usa de biserica, ci alegea din crestinism doar ce i se parea lui atractiv, amalgamandu-l cu deismul.

| anonim_4396 explică (pentru wales):

E mai usor sa alegi doar citatele care iti convin sau sa iei din citate doar fragmentele care par a spune un lucru pozitiv despre zeii/religia ta decat sa te documentezi cu adevarat nu?

| wales a răspuns (pentru doctorandus):

Nu drăguţă, de ce crezi tu că mă amăgesc? Sunt atâtea scrieri în care atestă că Einstein a crezut în Dumnezeul Bibliei, multe din descoperirile sale au avut la baza şi Cuvântul Lui Dumnezeu. Că la bătrâneţe a avut unele frustrări că nu a reuşit să descopere ce şi-a propus, e altceva, însă, nu poţi combate adevărul cu un simplu articol de ziar, să fim maturi totuşi. Apropo, încearcă să vezi documentarul '' The Elegant Universe by Brian Greene '', dacă ţi-e greu să cauţi cartea, iţi vei schimba părerea.

| wales a răspuns (pentru anonim_4396):

Citatul era doar întroducerea, însă acolo am recomandat o carte. Consider că acel răspuns e valabil şi pentru tine.

| doctorandus a răspuns (pentru wales):

Amice, nu mai vorbi in dodii, ca deja aberezi. Daca esti crestin ar trebui sa ai respect pentru adevar, deoarece Biblia zice ca Adevarul e Hristos, asa ca daca spui minciuni lupti impotriva lui Hristos (chiar daca ele sunt minciuni pioase, bune pentru evanghelizat pe cei lesne-credinciosi). Einstein a devenit liber-cugetator la varsta de 12 ani si asa a ramas pentru tot restul vietii. Sursa: Einstein, Albert (1979). Autobiographical Notes. Chicago: Open Court Publishing Company, pp. 3-5.

Mai multe pe http://en.wikipedia.org/wiki/Religious_views_of_Albert_Einstein

| wales a răspuns (pentru doctorandus):

În primul rând, nu ştiu dacă ne putem numi amici! Nu ştiu dacă avem sentimente de stimă reciproce? Mă interesează mai puţin că tu îmi pui sinceritatea la îndoială, eu îţi spun ce cred, însă acest fapt nu poate fi minciună, dacă înţelegi ce vreau să-ţi spun?! Şi această credinţă nu o împărtăşesc doar eu, să nu singularizăm. În toată viaţa lui, Einstein a oscilat pe lângă noţiunea de Creator. Chiar şi unele declaraţii ale sale tind să confirme că el a crezut în Dumnezeul Biblic:

Albert Einstein:

`` Cu cât studiez ştiinţa, cu atât cred mai mult în Dumnezeu. ``

`` Vreau să ştiu cum a creat Dumnezeu această lume, restul sunt detalii. ( The Life and Times, London, Hodder and Stoughton Ltd., 1973 ).

Erwin Schodinger studiind fizica cuantică a declarat '' existenţa este nedeterminată '', Einstein a fost foarte deranjat de acest principiu, replicând '' Dumnezeu nu joacă zaruri ''. Această declaraţie confirmă că a fost o perioadă când Einstein a crezut în Dumnezeul biblic. De ce s-a detaşat la un moment dat de Dumnezeul biblic? Einstein privea designul remarcabil şi ordinea desăvârşită a cosmosului şi nu putea să le coreleze cu rău şi suferinţa pe care le observă în existenţa umană. Cum putea un Dumnezeu atotputernic să permită existenţa suferinţei pe pământ? De fapt, Einstein nu a înţeles motivele Lui Dumnezeu şi asta la determinat ca în final să nege existenţa Sa, numind Biblia '' o colecţie de legende onorabile '':

`` Pentru mine, cuvântul Dumnezeu nu este nimic mai mult decât expresia şi produsul slăbiciunii omeneşti, Biblia este o colecţie de legende onorabile dar primitive, care sunt însă destul de copilăreşti. Nicio interpretare, oricât ar fi ea de subtilă, nu ar putea să-mi schimbe părerea despre ea, scria savantul de origine germană, care a câştigat în 1921 premiul Nobel pentru fizică. ``.

De unde ştim că Einstein a studiat Biblia? Un om de talia lui, nu se putea pronunţa în privinţa unei lucrări dacă nu o studia în prealabil.

Nu ţi se pare curios că înainte de moarte, Einstein nu a avut nicio remarcă vis-a-vis de dumnezeul lui Spinoza? Acest lucru trebuie să-ţi dea de gândit, în ce Dumnezeu a crezut Einstein?!

Exact cum ţi-am spus; la bătrâneţe, Einstein a fost măcinat foarte mult de ideea că nu a descoperit formula '' Cum a Creat Dumnezeu această lume '' şi nu a putut da un răspuns existenţei râului în lume. Două motive care l-au determinat să ia o poziţie radicală faţă de Dumnezeu şi Biblie. Contrastul între declaraţiile sale făcute în timp este izbitor de mare.

| doctorandus a răspuns (pentru wales):

Ai dom'le nu mai umbla cu abureli si speculatii acolo unde e vorba de fapte. Ideea ca Einstein si-a luat descoperirile din Biblie e delir mistic, singurul care era adeptul acestei idei delirante era Lucian Iordanescu, unul care a lucrat ca proiectant la IMSAT, a fost pensionat ca era bolnav psihic iar acum face pe psihologul la OTV. A scris o carte, Ortoontica, pe care a insailat-o dand cu jula prin cartile altora.

Dumnezeul care nu joaca zaruri al lui Einstein nu permite existenta liberului arbitru, iar mare parte din iudaism si crestinism presupune liberul arbitru, n-ar mai ramane mult din ele daca l-am scoate de acolo. E adevarat ca Biblia se contrazice si afirma dogma predestinarii, care neaga dogma liberului arbitru, dar asta nu e vina mea, e vina Bibliei.

Einstein a fost foarte religios pana spre varsta de 12 ani, pe urma s-a situat intre panteism si agnosticism. El nu vedea spiritualitate in afara datelor stiintei, fiind deci adept al rationalismului si naturalismului, nu se ghida dupa religie revelata. El considera ca este inutil sa te rogi divinitatii si considera ca religia crestina a dat nastere la tot felul de atrocitati.

| Alphawolf a răspuns (pentru wales):

Faci niste afirmatii despre Einstein de parca tie ti sa destanuit. Ti-a fost cel mai bun prieten, frate, esti un nepot de-al lui, i-ai fost tu nevasta, sau cum se explica ca stii ce a avut in cap, ce anume la determinat sa faca unele afirmatii?
Informatiile culese trebuie filtrate. Nu poti face asfel de afirmatii.

| wales a răspuns (pentru doctorandus):

Repet! Mă interesează mai puţin ce consideri tu. Exemplul despre respectivul de la OTV, nu cunosc. Nu urmăresc postul respectiv. Nu sunt în ţară.

Nu am afirmat că şi-a luat descoperirile din Biblie, ci am spus '' multe din descoperirile sale au avut la bază şi Cuvântul Lui Dumnezeu. ''. De exemplu: Fără dorinţa de al contrazice pe Newton, Einstein a spus că timpul este relativ. Acest fapt îl găsim şi pe paginile bibliei '' pentru Domnul, o zi este ca o mie de ani, şi o mie de ani sunt ca o zi – 2 Petru 3:8. O altă imagine este a ceea a spaţiului care se poate întinde sau înfăşura ca un sul '' cerurile sunt făcute sul ca o carte – Isaia 34:4 ''. Ideea noţiunii creării materiei din lucruri care nu se văd '' tot ce se vede n-a fost făcut din lucruri care se văd – Evrei 11:3 ''. Ideea că lumina a fost creată independent de materie şi că legile luminii sunt legile primare ale existenţei '' Dumnezeu a zis: Să fie lumină! Şi a fost lumină – Genesa 1:3 ''. Probabil că vei spune; coincidenţă, dar astea numesc eu fapte.

| TrentonChase a răspuns (pentru wales):

"pentru Domnul, o zi este ca o mie de ani, şi o mie de ani sunt ca o zi – 2 Petru 3:8" Chestia asta cu genul asta de relativitate e vechi de cand lumea...is multe proverbe care au la baza chestii de genul asta.

| doctorandus a răspuns (pentru Alphawolf):

Daca Biblia ar fi adevarata, iar mantuirea lui wales are depinde de credinciosia lui Einstein, atat wales cat si Einstein ar arde-n iad.

| Alphawolf a răspuns (pentru doctorandus):

Posibil. Einstein a facut afirmatii care ii da impresia la om ca ar fi fost credincios(...intr-o perioada) sau ca sprijina credinta, dar a facut mai multe afirmatii din care se intelege ca nu da doi bani pe dogma crestina.

Nu ma intereseaza ce crede @wales, dar daca face afirmatii mincinoase pentru a-si sprijini credinta devine foarte deranjant. Pentru unii crestini(cei care fac propaganda) minciuna in sprijinul credintei lor este la moda. Ei se informeaza de pe site-uri fantoma, care sunt scrise de orice cioflingari, si fara a filtra informatia vin aici sa-si sustina adevarul(al lor, ala absolut) cu mincini.

| doctorandus a răspuns (pentru Alphawolf):

Einstein era de parere ca naturalistii il cunosc pe Dumnezeu, in timp ce teologii au o cunoastere falsa a lui Dumnezeu. Ideea lui Einstein era de spiritualitate cosmica, in care stiinta ia locul religiei, iar emotiile spirituale sunt bazate pe cercetarea stiintifica si nu pe teologie.

| doctorandus a răspuns (pentru wales):

Cei care au scris Biblia n-aveau cunostinte de fizica moderna, pentru ei pamantul era plat, sub pamant era iadul, iar deasupra norilor erau ingerii si Dumnezeu.

| wales a răspuns (pentru doctorandus):

Răspunsul tău la comentariul meu este irelevant şi lipsit de esenţă. Comentăm argumentele aduse sau ce comentăm noi? În lipsa argumentelor te-ai apucat la poveşti cu altcineva despre mine? Logic vorbind, dacă vrei să afli ceva de la mine, comunică cu mine, nicidecum cu altcineva. În altă ordine de idei, nu cei care au scris Biblia considerau pământul plat, ci alţii care au crezut că sunt mai presus decât Ea. În Biblie scrie lămurit '' El şade deasupra cercului pământului – Isaia 40:22; jucând pe rotocolul pământului Său – Prov. 8:31 ''.

Dar cine a spus că cei care au scris Biblia aveau cunoştinţe despre fizica modernă? Dar Dumnezeu are! Tu ce crezi? Acest lucru, de fapt, confirmă autoritatea divină.

Apropo, Biblia este adevărată, însă, în Ea nu scrie nicăieri că mântuirea cuiva ar depinde de credincioşia altcuiva. Ai făcut un amalgam de cuvinte şi atât '' Daca Biblia ar fi adevarata, iar mantuirea lui wales are depinde de credinciosia lui Einstein, atat wales cat si Einstein ar arde-n iad.''

| teotaur a răspuns (pentru wales):

Galileo Galilei, a avut o viata distrusa din cauya religiei, i'a fost omorata familia, dupa ce ca nu era destul si el era sa fie omarat, asa ca ssss...

| doctorandus a răspuns (pentru wales):

Biblia descrie universul pe trei etaje, vezi o analiza din care rezulta ca Biblia afirma ca Pamantul e plat pe http://www.class.uidaho.edu/ngier/gre13.htm si pe http://www.religioustolerance.org/cosmo_bibl1.htm

| wales a răspuns (pentru teotaur):

Corect! Şi ce treabă are asta cu învăţătura Lui Isus, adică cu creştinismul real?

`` Aţi auzit că s-a zis: Ochi pentru ochi şi dinte pentru dinte. Dar Eu vă spun: să nu vă împotriviţi celui ce vă face rău. Ci, oricui te loveşte peste obrazul drept, întoarce-i şi pe celălalt. Oricui vrea să se judece cu tine şi să-ţi ia haina, lasă-i şi cămaşa. Dacă te sileşte cineva să mergi cu el o milă de loc, mergi cu el două. Celui ce-ţi cere dă-i; şi nu întoarce spatele celui ce vrea să se împrumute de la tine. Aţi auzit că s-a zis: Să iubeşti pe aproapele tău şi să urăşti pe vrăjmaşul tău. Dar Eu vă spun: iubiţi pe vrăjmaşii voştri, binecuvântaţi pe cei ce vă blestemă, faceţi bine celor ce vă urăsc şi rugaţi-vă pentru cei ce vă asupresc şi vă prigonesc, ca să fiţi fii ai Tatălui vostru care este în ceruri; căci El face să răsară soarele Său peste cei răi şi peste cei buni şi dă ploaie peste cei drepţi şi peste cei nedrepţi. Dacă iubiţi numai pe cei ce vă iubesc, ce răsplată mai aşteptaţi? Nu fac aşa şi vameşii? Şi dacă îmbrăţişaţi cu dragoste numai pe fraţii voştri, ce lucru neobişnuit faceţi? Oare păgânii nu fac la fel? Voi fiţi, dar, desăvârşiţi, după cum şi Tatăl vostru cel ceresc este desăvârşit. `` Matei 5:38-48.

Aşadar, acei oameni de care vorbeşti erau mincinoşi, lupi îmbracaţi în oi '' Matei 7:15 '', dacă ar fi aplicat cele scrise în Biblie, Galilei nu ar fi suferit din pricina lor. La fel putem vorbi şi despre atrocităţile în masă practicate de atei care sunt cu mult mai multe decât cele făcute de inchizitori.

| wales a răspuns (pentru doctorandus):

In primul rand, te-ai abătut de la subiect! 2. Aceşti '' binevoitori '' dau multe exemple din cărţile apocrife! Însăşi acest fapt demonstrează cat de obiectivi sunt, in fine... nu totul are legătură cu Biblia. 3. Este un punct de vedere nefondat si distorsionat. Pe de-o parte, ateii susţin ca Biblia nu deţine date ştiinţifice, iar atunci când considera ei ca e cazul, Biblia conţine date ştiinţifice dar sunt total greşite! In final, deţine Biblia date ştiinţifice sau nu?

Totuşi, Biblia nu e un manual ştiinţific care sa ne ofere descrieri tehnice detaliate. Daca ar fi fost un asemenea manual, de mult ar fi fost depăşită si retrasa in tenebrele istoriei, cum s-au întâmplat cu alte manuale de ştiinţă. Ca dovada ca Biblia este valabila si astăzi, chiar aceasta discuţie o confirma. Rolul primordial al Bibliei este răscumpărarea si mântuirea oamenilor, insa, acest lucru nu o împiedică sa vorbească cate putin, dar suficient din toate domeniile, in limbajul Ei specific. Cantitatea de link-uri prezentate nu dovedeşte nimic! Ştii foarte bine ca material gasim din abundenta pentru ambele cazuri, aşadar, răspunsul meu îl găseşti aici:

http://www.trueorigin.org/flatearth01.asp

| doctorandus a răspuns (pentru wales):

Atat ca de o parte a baricadei sunt istorici seriosi, care analizeaza Biblia pe post de material empiric care reflecta credintele din acele vremuri, de cealalta parte a baricadei sunt fanatici religiosi pentru care Biblia nu greseste pentru ca... ei cred ca Biblia nu poate gresi. La urma urmelor, oriunde e vorba de univers pe trei etaje poti afirma ad-hoc ca Biblia vorbeste metaforic si in acest fel iti pastrezi credinta intacta. Cand autorii Bibliei vesteau venirea imparatiei lui Dumnezeu, ei credeau ca vor trai mai departe umbland pe norii de pe cer.

| wales a răspuns (pentru doctorandus):

Creştinii susţin că Biblia nu poate greşi în privinţa mesajului raportându-se la un exemplu absolut. Aşadar, trebuie să stabilim dacă mesajul biblic este adevărat sau fals, dar astfel, se naşte întrebarea,
după ce criteriu stabileşti tu că Biblia greşeşte sau nu? Nu ar avea niciun sens să încerci stabilirea unei greşeli dacă nu ai avea oarecare înţelegere cu privire la ce este fals şi ce este adevărat; tot aşa, nu ar avea sens să spui că un jucător de fotbal a comis fault, dacă nu ar exista o înţelegere clară cu privire la regulile jocului de fotbal. Adevărul şi neadevărul nu sunt chestiuni de gust sau opinie mai mult decât este tabla înmulţirii. Dacă suntem cu toţii de acord în privinţa asta, înseamnă că adevărul este unul şi este absolut. Astfel înţelegem că Biblia, ori spune adevărul în totalitate ori Biblia este neadevărată, deci greşită.

Istoria ca şi celelalte discipline este un domeniu ştiinţific de cercetare. Însă, rolul ştiinţei nu este de a demonstra existenţa sau inexistenţa vreunei divinităţi, ci de a determina un lucru posibil sau nu, mai departe noi putem raţiona dacă există sau nu vreo entitate divină. Divinitatea e de natură non fizică.

Istoricii serioşi nu pot stabili decât dacă manuscrisele Bibliei corespund cu datele înscrise în ele şi dacă evenimentele sau petrecut în realitate şi dacă manuscrisele sunt autentice. Ce trece peste aceste lucruri... Istoricii serioşi nu se ţin de speculaţii cu privire la divinitate.

În privinţa conţinutului, Istoricii serioşi au admis că datele sunt adevărate. În privinţa divinităţii, Dumnezeu se descoperă numai prin revelaţie divină. Şi în această privinţă există documente cu mărturii făcute de oameni în decursul timpului, iar conţinutul mesajului este acelaşi. Cu privire la pământul plat, crezi ce doreşti. Oamenii obiectivi au înţeles că Biblia nu spune asta. Deschide următorul link, găseşti multe răspunsuri acolo cu privire la acurateţea Bibliei inclusiv date ce atestă un pământ rotund:

http://www.theophilos.3x.ro/......index.html

| doctorandus a răspuns (pentru wales):

Scuza-ma dar afirmatia ca istoricii seriosi au confirmat continutul istoric al Bibliei este o afirmatie de toata cacaua. Incepand cu Kathleen Kenyon, istoriile din Biblie nu mai sunt acceptate, astfel istoricii seriosi considera ca nu a existat un exod din Egipt al evreilor de proportiile descrise in Biblie (eventual cateva grupulete razlete de sclavi au fugit din Egipt). Anumite orase cucerite de Iosua nu mai erau locuite in momentul cuceririi lor, de ex. zidurile Ierihonului nu putea sa cada la sunet de trompete deoarece cazusera cu cateva secole inainte, iar Ierihonul era fie parasit fie extrem de slab locuit in momentul "cuceririi".

| teotaur a răspuns (pentru wales):

Mai taci din gura, nimeni nu-ti citeste raspunsurile sunt prea lungi... Eu nu am nevoie de parearea ta. Sunt un copil nesimtit care nu vrea sa mai auda si parerea altora care corecteaza pe fiecare...

| wales a răspuns (pentru teotaur):

E problema tu cum vrei să te afişezi, la urma urmei ţie îţi va dăuna nu mie. Însă, dacă nu îţi convine ceva, poţi schimba rubrica, du-te acolo unde te simţi confortabil sau chiar poţi să-ţi închizi şi contul, e alegerea ta. Dar nu poţi obliga pe alţii ce să facă '' se vede că eşti copil ''. E un spaţiu public şi atâta vreme cât respectăm un anumit limbaj nu avem nicio restricţie, în fond site-ul este de socializare iar dacă tu nu înţelegi acest termen, repet! E problema ta., eu nu te ţin cu forţa în această conversaţie, de fapt, întrebarea principală iţi aparţine, tu ai nevoie de răspunsuri! Apropo, tu nu reprezinţi majoritatea, aşadar, nu mai vorbi în numele altora. Dacă comentariile mele nu erau citite, nu primeam reply de fiecare dată.

| teotaur a răspuns (pentru wales):

Eu stiu deja cum sunt nu am nevoie sa imi spuneti dumnevoastra cum sunt, si ce probleme am eu pot sa le rezolv... ca un copil nebun si nesimtit care sunt, totusi cred ca am dreptul sa-mi spun parearea, dar nici nu imi place sa fiu contrazisa sau aprobata, eu atata tip cat imi extrag cunostintele din carti si de la persoanele inteligente din jur, chiar nu vreau sa mi se spuna ca am sau nu dreptate...
Cu drag, un copil nesimtit cu media 10 la clasa

PS: Cel mai iteligent renunta, arata-mi ca am gresit...

| doctorandus a răspuns:

Unii da, altii ba. Eu cred ca Dumnezeu exista.

| doctorandus a răspuns:

Nu sunt sigur ca Dumnezeu exista, deoarece acesta nu este un fapt obiectiv, e doar o credinta subiectiva la care subscriu.

| Thunderstruck a răspuns:

Unii savanti cred, altii nu.La fel si la medici.Ce-i cu intrebarea asta?

| RAY a răspuns:

Indiferent de cea ce cred, oricine care vrea sa lucre stiintific e ateu, un om de stiinta nu pleaca de la o concluzie din start el cerceteaza ca apoi sa dovedeasca

| Silviuloan a răspuns:

Am auzit de multi doctori care cred in Dumnezeu si ii cer ajutorul de fiecare data... poate or fi si savanti 1la1000.

| Dandanache a răspuns (pentru Silviuloan):

Ai exagerat procentul. Din pacate, sondajele arata ca o mare parte din savanti sunt atei.

| TrentonChase a răspuns:

Sondajele arata ca cu cat ai mai putina carte, nivelul de trai e mai scazut si cu cat esti mai prost cu atat esti mai credincios...

| TrentonChase a răspuns:

Deloc, de ce oamenii de la tara care is analfabeti sunt peste 95 % credinciosi?

| TrentonChase a răspuns:

Si daca ii intrebi, ce iti vor raspunde? Poti tu sa-i contrazici daca oamenii iti spun ca ei cred in existenta Lui Dumnezeu chiar daca nu au fost vreodata la Biserica sau nu au citit Biblia?

| MursoiMadalin a răspuns:

In cel biblic nu...

| faraharamaica a răspuns:

Amindoua categoriile (chiar daca nu toti) au o viziune mai ampla despre ce inseamna viata si materie. Mintea lor nu poate fi satisfacuta de concepte ca Big Bang. Din nimic nu se poate crea ceva. Imaginativa o padure care explodeaza si toate trunchiurile, cind cad la pamint, sint asa de ordonate ca la final avem un orasel de vacanta facut din cabane... Absurd! Si pe urma, o singura celula are si ea organe interne - cine le-a creat? Deja o celula e un microorganism complex si perfect, ce sa mai spunem de intregul corp omenesc!

| GRs a răspuns (pentru faraharamaica):

Daca din nimic nu se poate face nimic atunci Dumnezeu cum a aparut si a creat tot ce exista din nimic?

| Zenicide a răspuns (pentru faraharamaica):

Presupun ca e cuvantul tau vs cuvatul oamenilor de stiinta happy

| anonim_4396 explică (pentru GRs):

CUm a aparut Dumnezeu? El nu a aparut a existat dintotdeauna.
Cum a creat tot ce ezista din nimic?
Pentru El nu e nimic imposibil, poate sa creeze orice.

| RAY a răspuns (pentru anonim_4396):

Zi-mi un singur lucru care a existat dintotdeauna? si cineva care creaza o stea din nimic? nu miliarde

| LaviLove a răspuns:

Am citit într-o carte că 60 % dintre oamenii de stiinţă sunt atei.

| TrentonChase a răspuns (pentru LaviLove):

Cam 93% din oamenii de stiinta sunt atei...medici sunt cred cam 40-50 %

| Totoz a răspuns:

Stii un prieten spunea odata ca el nu prea crede in Dumnezeu si atunci l-am intrebat cine a creat lumea? si el a raspuns marea explozie Big Ben, bine bine am spus eu si de unde toate "povestile" cu sfinti si cu Iisus? si el a spus ca leau creat marii regi pentru ai face pe oameni sa creada in ei si sa se inchine lor, dar moastele si toate miracolele pe care le-au facut multor oameni si clopotele acelea care bat noaptea in pamant in zilele de craciun, si restul povestilor nu crezi ca chiar exista Dumnezeu? Eu Tendo cred in Dumnezeu, si sati mai spun ceva daca Dumnezeu exista nu credem in el e o proklema dar daca nu exista si credem in el nu e nimic asta a spus-o un mare om de stiinta.

| Ardeias_Liviu_1953 a răspuns:

Slavă Domnului, printre elitele româneşti de clasă mondială confirmată se află mulţi credincioşi declaraţi. Vă invit să-i descoperiţi în LISTA DE ONOARE A PREMIULUI ROMANESC PENTRU EXCELENŢĂ www.premiulromanescpentruexcelenta.ro Sunt desemnaţi de laureaţii a 15 ediţii şi fac cinste Ţării. av.Srdeiaş Liviu

Întrebări similare