|

Se mai indoieste cineva de falsitatea, ipocrizia si siretenia cu care reprezentantii crestini isi spala adeptii pe creier sa imbratiseze slabiciunea si supunerea in timp ce ei invart afaceri ilegale in afara jurisdictiei statului?https://:///......ii-2663559Biserica Ortodoxa Romana trebuie desfiintata iar crestinismul in Romania trebuie dizolvat/eliminat pentru ca nu se poate tolera sa-i "crapi capul" unei jurnaliste nevinovate care doar isi face treaba si lucreaza pentru a expune lumii afacerile private ale BOR, un lucru care de altfel ar trebui sa preocupe fiecare cetatean in parte pentru ca evreii aia se lafaiesc ilegal in lux in timp ce romanii fie traiesc in saracie fie sunt fortati sa plece din tara.

29 Raportează Evaluează
29 răspunsuri:
| a răspuns:

1) NU biserica face ceva rau ci OAMENI care sunt in interiorul acesteia (O MINORITATE IN GENERAL) asa ca a judeca un numar mare de oanmeni pentru unul sau doi sau zece arata instabilitatea si micimea gandirii de care se da dovada.
2) Cand amesteci evreii in treburile biserici Ortodoxe arata ca aceste idei sunt doar rodul gandiri unui imputit de legionar care trebuie sa fie aruncat in lada de gunoi al istoriei.
3) TOTI jurnalisti de la Libertatea (care nu mai are conducere romanesca ci Elvetiana?) sunt niste vanduti altor interese straine tari noastre, la noi acestia se numesc TRADATORI sau vanduti pentru treizeci de arginti. Saracii de ei. laughing

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru danut):

"1) NU biserica face ceva rau ci OAMENI care sunt in interiorul acesteia (O MINORITATE IN GENERAL)"

Bineinteles ca doar un mic grup din fiecare organizatie religioasa sunt responsabili pentru asta, si anume liderii. Vina credinciosului de rand e doar ca se lasa manipulat si prostit de astia.

"Iti este teama ca ti-au luat-o altii inainte? Este loc destul si pentru tine."

Loc sa ce?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Holiday):

Sa furi, sa minti, sa inseli, samd.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru danut):

Da probabil inchizitia prin care paganii erau omorati prin tortura a fost initiativa personala a unor oameni si nu initiativa celor care conduceau biserica.
Iar evreii *conduc* BOR, precum o fac cu toate celelalte secte crestine. Este stiut de la inceputurile sale ca ei au inventat crestinismul. Toti mai marii crestini sunt evrei si asa cum am zis, acelasi tipar care s-a repetat de-a lungul istoriei se repeta si-n Romania. Evreii care conduc biserica spala masele pe creier cu religia pentru a-si ascunde propriile atrocitati. Probabil n-o sa intelegi asta nici daca ti se arata in fata pentru ca si tu faci parte din mase, exemplu de crestin atipic. Nici nu-i de mirare ca tarile unde crestinismul este pregnant sunt printre cele mai sarace sau slab dezvoltate economic

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru VulturulDesertului):

"Nici nu-i de mirare ca tarile unde crestinismul este pregnant sunt printre cele mai sarace sau slab dezvoltate economic"
De exemplu USA, nu?
"Da probabil inchizitia prin care paganii erau omorati prin tortura a fost initiativa personala a unor oameni si nu initiativa celor care conduceau biserica."
Inchizitia nu omora paganii ci pe eratici (protestantii si neoprotestanti de astazi), cam greu cu istoria daca o citesti de pe net.
"Iar evreii *conduc* BOR, precum o fac cu toate celelalte secte crestine".
Ar fi bine dar evreii au religia lor.
" Evreii care conduc biserica spala masele pe creier cu religia pentru a-si ascunde propriile atrocitati."
Astea sunt idei nazisto-legionare, fuga la lada de gunoi a istoriei cu asa idei.
" Probabil n-o sa intelegi asta nici daca ti se arata in fata pentru ca si tu faci parte din mase"
Probabil ca ai dreptate, fac parte din "mase" dar ma felicit ca nu fac parte din gunoaiele omenirii ca cei cu gandire fascistoido-legionara.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru danut):

"Inchizitia nu omora paganii ci pe eratici (protestantii si neoprotestanti de astazi), cam greu cu istoria daca o citesti de pe net."

Giordano Bruno nu era protestant. La fel ca el sute de mii de oameni ucisi pentru divesrse motive tampite de sorginte crestina.

"Ar fi bine dar evreii au religia lor."

Nu toti evreii sunt de religie iudaica.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Holiday):

"Nu toti evreii sunt de religie iudaica."
Ai dreptate dar nici ortodocsi nu sunt. In general sunt Neoprotestanti.
"Giordano Bruno nu era protestant. De unde sti? De pe net? Bravo, esti foarte "informat", la vremea aia nu erau "protestantI' in adevaratul sens, mai citese istoria DIN CARTI.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

BOR-ul e o organizatie infecta, practic o grupare mafiota, din temelie. Nu ca celelalte grupari religioase n-ar fi, dar avand un numar redus de membri si influenta redusa, astilalti fac magarii mai mici.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu ma indoiesc de falsitatea, ipocrizia si siretenia dumneavoastra.
De ce ar fi acel om un reprezentant crestin? Articolul zice clar ca e un necunoscut. Si de ce ar trebui interzis crestinismul datorita acelui om? Ganditi mai mult, ca nu doare.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru AC4S4):

Eu nu prea apar interese ascunse incat sa zici ca as fi ipocrit sau siret ca acuz biserica. In schimb in cazul de fata, ai un om care a amenintat o jurnalista cu moartea pentru ca s-a implicat in demascarea bisericii. Prin urmare este destul de evident ca omul respectiv este asociat cu BOR. Sa stii si tu ca bisericile crestine de cand sunt ele au fost institutii criminale. Chiar imi aduc aminte de in caz petrecut in Irlanda la sfarsitul secolului 19, cand oasele a aproape 800 de copii au fost gasite in subsolul unei institutii crestine. Dar sa discuti despre atrocitati crestine cu un crestin este inutil si o pierdere de timp, ei sunt invatati de mici sa le respinga.

Dar in fine nu are rost sa continui, crestinii sunt primii in linie care apara biserica fara sa aiba idee de ce face ea in realitate.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru VulturulDesertului):

Asociati, in mod eronat, faptele individuale ale unor oameni cu pozitiile oficiale ale bisericilor.
Si eu pot face fapte rele, sa incalc legea... asta nu inseamna ca fiecare institutie sau asociatie a carei eu am fost membru trebuie sa raspunda pentru ce am facut.

Ca institutii, sub diversi oameni dubiosi, bisericile au avut deseori pozitii gresite.
Insa, Biserica lui Hristos nu este o institutie. Crestinismul nu este o institutie. Acestea nu au produs, nu produc si nu vor produce crime.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Articolul e fake. S-a dovedit ulterior ca a fost o farsa a unor colegi.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Jardelin):

Ma indoiesc, articolul a ajuns si in presa straina si n-am gasit nimic sa-l infirme.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Biserica ortodoxa nu este o biserica creștină. Nu se ghidează după Biblie. "Biblia" lor este Tradiția scrisa de "sfinții părinți". Biblia este cuvântul lui Dumnezeu! Așa ca nu confundați creștinismul cu practicile ortodocșilor. Biblia spune: " După fapte ii veți cunoaște".

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru AstalusAna):

Singura diferenta intre BO si orice secta este ca ei au ouale cele mai mari in zona si pot face mai multe talharii decat altii. Daca ar fi secta ta majoritara, ar fi ei cei mai mari talhari.
Sa nu ne amagim, crestinismul in orice grup organizat este despre bani. Ceilalti, neafiliati unei grupari sunt fara valoare si fara efecte.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru AstalusAna):

Bineinteles ca biserica ortodoxa este o biserica crestina. Daca nu ce este? Interesant desi nu surprinzator este acelasi tipar care s-a tot repetat de-a lungul istoriei si care continua sa se repete, evreii care au fost intotdeauna capii religiei crestine si organizatia ca atare prospera din punctul de vedere al puterii si banilor pe spatele adeptilor deceptionati iar dupa cum sugereaza articolul, exista oameni care isi permit sa exercite un fel de inchizitie moderna asupra tururor celor care expun deschis atrocitatile bisericii. Religia in sine prin urmare este strict legata de biserica pentru ca religia in sine a fost inventata pentru a inchide mintea oamenilor, sa-i faca sa gandeasca cat mai putin si sa se supuna autoritatii bisericii.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Holiday):

Iti este teama ca ti-au luat-o altii inainte? Este loc destul si pentru tine. laughing

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru AstalusAna):

Predania_ (Traditia neschimbata) -comentariile biblice din PRIMELE SECOLE (scrise de urmasii directi ai APOSTOLILOR, sfinti si episcopi martiri) recunoscuta de Biserica Ortodoxa si Catolica (continand numai acele scrieri ce pot in mod autentic sa fie validate ca apartinand primelor secole crestine). A NU SE CONFUNDA Sf. Predanie (Traditie neschimbata) cu folclorul versatil si eterogen, in foarte multe chiar necrestin!

Nu iti este jana sa compari ACEASTA COLECTIE de scrieri (Noul Testament fiind alta COLECTIE de scrieri- epistole realizata tot de BISERICA!) cu infectiile si traditiile debitate de sectanta voastra, Ellen White? thinking thinking

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru milan9):

"Nu iti este jana sa compari ACEASTA COLECTIE de scrieri (Noul Testament fiind alta COLECTIE de scrieri- epistole realizata tot de BISERICA!) cu infectiile si traditiile debitate de sectanta voastra, Ellen White?"

Nu ca i-as lua apararea sectantei, dar si ale voastre, ca si ale ei, sunt doar o culegere de basme fara valoare, cu scop la fel de infect.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru milan9):

Eu când am aflat de Ellen White, citisem Biblia de 4 ori. Am imprumutat-o de la Biserica Ortodoxa din localitate. Mare mi-a fost mirarea sa aflu ca preotul bisericii nu citise inca toată Biblia, desi avea peste zece ani vechime ca preot. A rămas mirat ca eu îmi doresc sa o citesc, deoarece nu poate fi înțeleasă de oricine, si ca nici in facultate nu li s-a cerut studierea Bibliei decât a Tradiției.Fiind vecina la locul de munca cu Biserica, si Casa Parohiala, zilnic vorbeam cu preotul despre cat am citit si ce am citit. Fiindcă cunoșteam in mare ritualurile si slujbele care se oficiau in biserica, după ce am citit toată Biblia am întrebat preotul de unde se inspira atunci când oficiază o slujba sau un ritual despre care nu vorbește Biblia, iar răspunsul a fost " Tradiția " scrisa de sfinții părinți. Amintind-ui preotului ca sta scris in Biblie "sa nu adăugam nimic si sa nu scoatem nimic din ea,deoarece este păcat, mi - a spus ca știe lucrul acesta, dar, daca nu ar respecta cerințele impuse de biserica, nu ar mai putea fi preot.
Nu sunt de acord cu botezul pruncilor;
- cu închinarea la icoane,la moaște;
- cu sarbatorirea sfintilor si închinarea la icoanele lor;
- cu rugăciunile adresate sfinților decedați cat si cu rugăciunile adresate mamei Domnului Isus Hristos, deoarece singurul mijlocitor intre om si Dumnezeu este doar Isus Hristos;
- nu exista rai sau iad, Biblia nu vorbește despre ele,doar la revenirea Domnului Isus se va hotăra soarta fiecărei persoane: fie viață veșnică, fie judecata si moarte veșnică.
Ma opresc aici, si cred ca este îndeajuns pentru a clasifica ce fel de Biserica este cea ortodoxa. Cat despre Ellen White, eu nu i-am citit scrierile deoarece am ajuns la o concluzie in urma citirii Bibliei. Si anume: Sabatul este un semn intre poporul lui Dumnezeu si Dumnezeu;
- toți cei ce cred si se botează vor fi mântuiți;
- sa nu adaugi nimic si sa nu scoți nimic din Biblie;
- omul când moare se duce...2007 - 2154 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru AstalusAna):

"- sa nu adaugi nimic si sa nu scoți nimic din Biblie;"

Culmea e ca ce este scris in Biblia de astazi a fost stabilit tocmai de gruparea din care s-au desprins direct ortodocsii. Din multitudinea de povesti au fost alese cateva pe care le-au pastrat in carticica, modificate si adaugite prin diverse locuri pentru a fi cat de cat in consonanta una cu alta. Cu alte cuvinte, vreti sau nu vreti, toti astia din diverse secte mai mici va asumati alegerile si modificarile astora. Daca secta ta ar fi facut selectia, Biblia sigur arata altfel.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru AstalusAna):

,,nu_ citise inca toată Biblia"- 100% te referi la Vechiul Testament despre care Sf. Pavel si Noul Testament spune ca este un testament mort:
Evrei 8, 7,, Căci dacă (testamentul) cel dintai ar fi fost fara de prihana, nu s-ar mai fi căutat loc pentru al doilea"!
Evrei 8, 13: "Şi zicând: "Nou", Domnul a învechit pe cel dintâi. Iar ce se învecheşte şi îmbătrâneşte, aproape este de pieire." (!)
Gasesti tot esentialul de care ai nevoie in Noul Testament crestin si nu in Vechiul Testament al religiei iudaice. Iata unul din lucrurile simple pe care tu pur si simplu.din cauza mandriei demonice a propriilor pareri nu ai cum sa-l intelegi.


,, nu poate fi înțeleasă de oricine''- si dupa ce sute de eretici s-au lovit de interpretarea ei (doar pentru ca au parasit Biserica lasata de Iisus) si au intemeiat sute de secte, iata ca te-ai gasit tu (cum nu te-a gasit istoria mai devreme) sa ajungi sa intelegi totul fara ereziile inevitabile MANDRIEI DEMONICE care ii caracterizeaza pe toti "interpretii" intemeietori de secte... sad


"si ca nici in facultate nu li s-a cerut" - aici te intreci cu obraznicia, depasesti chiar si norma sectei pe tot anul, AstulanAna. Nu exista facultate de teologie indiferent de confesiune pe tata pamantului in care sa nu existe ca obiecte principale de studiu: Noul Testament si Vechiul Testament! Ce sa cred despre tine? Ca gruparea din care faci parte va serveste aceste mizerii tendentios si nonsalant, ca inventezi scenarii mincinoase (apropo de infectiile la care faceam referire), sau ca tocmai tu ai avut ghinionul sa dai peste cel mai natang (mediocru ar fi prea mult pentru el) om care a intrat in misiunea sacra de a fi responsabil de sufeltele unei parohii?


Incriminezi in ineptia ta fara sa ai habar o boaba despre ce vorbesti. Nu sunt concluziile tale ci forma de indoctrinare in care te-a deformat gruparea care te-a 'instruit'.
"slujbele care se oficiaza in biserica" au doua laturi, si pe niciunul...2004 - 2118 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru AstalusAna):

Cum_ sustii tu ca ti-a spus acela: "daca nu ar respecta cerințele impuse de biserica..."
Explicatia asta iti da de gol scenariul prozelitist sectant pe care il ai in desfasurare (nu voi adventistii sunteti inarmati cu carticele pentru fiecare manipularea sistematica a fiecarui cult in parte- cum sa ii manipulati cum sa ii duceti de nas... - morminte adventiste varuite ce sunteti).
Daca tu imi gasesti in tara asta un singur preot (in cei vreo 12000 cati exista) unul singur inept care sa nu stie importanta si corespondentele bilbice ale sacramentelor, actelor liturgice pe care le face, atunci "mea culpa", imi voi cere scuze pentru acuzele referitaore la SCENARIUL MINCINOS pe care il versi aici.


"botezul pruncilor"
Marturiile Noului Testament (cand se botezau credinciosi cu intreaga lor "casa"), ale Vechiului Testament in care tot pruncul evreu primea BOTEZUL IUDAIC la 8 zile dupa nastere- CIRCUMCIZIA reprezinta un precedent suficient pentru orice minte, oricat de ingusta, sa priceapa ca marturiile ISTORICE adiacente Bibliei din primele secole crestine nu confirma in zadar BOTEZUL COPIILOR (Irineu de Lyon, Origen, etc.)"icoane"
Iata un test de ipocrizie: voi adventisiti aveti imagini? Ok Insemna ca aveti de fapt icoane. Gr. ikonos = IMAGINE.
'Inchinarea' de care spui NU este divinizare ci doar cinstire. Ca un album de familie care iti actualizeaza si potenteaza sentimentul apropierii (desi stii cum arata mama, tatal). Icoana e o fereastra, rugaciunea nu se opreste la obiect ci trece si se inalta spre ceruri. Icoana e doar fotografia din albumul de familie – familia largita in care pe Dumnezeu Il vedem ca Parinte si pe sfinti ca frati.


Moaște;
Vechiul Testament are marturia acelei minunia a invierii celui al carui trupa a cazut si s-a atins de trupul mort al profetului (sfant) Elisei. Dar tu ce sa stii ca nu ai deschis niciodata acolo. sad


"sarbatorirea sfintilor" - In Liturghia din ziua Sf. Parascheva, 99, 99% din rugaciuni...2011 - 2104 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru milan9):

Daca Vechiul Testament este nul in fata Bisericii ortodoxe, de unde v-ați inspirat sa folosiți tămâia? Din Vechiul Testament, dar cu o deosebire: nu cade foc din cer ca sa o aprindă, si aduceți foc străin care nu este după voia lui Dumnezeu.
De unde ați luat model pentru îmbrăcămintea preoților? Din Vechiul Testament pe care il declarați nul.
Isus nu a folosit tămâie, su nu și-a confecționat îmbrăcăminte preoțească si nici ucenicii lui.
Nu au construit biserici ci se adunau in case sau in locuri in aer liber unde propovăduiau evanghelia;
Nu se închinau la icoane, moaște ( idoli) pentru ca luau in seama cele scrise in Vechiul Testament si considerau acest lucru un păcat de neiertat;
Nu acceptau închinare pentru ca in Vechiul Testament e specificat ca fiind un păcat de neiertat;
Ioan Botezatorul, Isus si Apostolii nu au botezat prunci;
Isus si Apostolii au respectat Sabatul zilei a șaptea si nu al zilei întâi a săptămânii;
Doar in Exod 20 sta scrise detaliat cele zece porunci.
Iacov 2/10, 21 confirma ca toate zece trebuiesc păzite pe motiv ca cel ce a scris aceste porunci este același si pedepsește pe cel ce nu asculta de Dumnezeu pentru ca "neascultarea este tot atât de vinovata ca ghicirea, si împotrivirea nu este mai puțin vinovata decât închinarea la idoli si terafimi. Samuel 15/23.
Apocalipsa 14/12 "Aici este răbdarea sfinților, care păzesc poruncile lui Dumnezeu si credință lui Isus". Citește si Apocalipsa 12/17.
Meditați la toate astea si cercetați ambele testamente, pentru ca Dumnezeu este același ieri, azi si in veci. Si cuvântul Sau la fel este vrednic de luat in seama indiferent in ce perioada a fost scris.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru milan9):

Nu sunt evreica! Biblia este Cuvântul lui Dumnezeu adresat întregii omeniri. Chiar si pe vremea Vechiului Testament, oameni proveniți din popoare păgâne, daca ajungeau sclavi sau slugi evreilor, puteau sa beneficieze de aceleași binecuvântări ca si evreii, erau tăiați împrejur bărbații si copiii lor.
O întrebare: De ce in Matei 25/31-46 unde Domnul Isus a ilustrat cum va fi judecata viitoare ambele grupuri, atât cei din dreapta, cat si cei din stânga au rămas mirați de felul in care a avut loc, din moment ce dv.credeți ca au stat unii in rai, iar ceilalți in iad de la moarte si pana la înviere când va avea loc judecata? Si de ce Dumnezeu i-ar fi pedepsit fara o judecata? Daca tot se vorbește de ea.Nu stiu de ce sunteți deranjat de ceea ce postez eu, pentru ca e o părere strict personala si nu a Bisericii Adventiste. Nu fac parte din Martorii lui Iehova! Si de unde luați cuvintele pe care le atribuiți in a ma caracteriza pentru ca nu știți care din noi doi avem dreptate, ba mai mult nu sunt după voia lui Dumnezeu si astfel păcătuiți. Eu sunt sigura ca ceea ce postez este adevărat, chiar daca nu sunt sigura ca voi avea parte de viață veșnică. Din ilustrația data de Isus in Matei cu privire la judecata viitoare, toți vom fi surprinși de locul care ni se cuvine, chiar si dumneavoastră.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Holiday):

Noi știm ca Cornilescu, cel care a tradus Biblia a fost ortodox. Si cum se spune: fiecare trage focul la oala lui, tot așa si el a tradus-o ca sa se potrivească cu Tradiția sfinților părinți. Dar Dumnezeu nu a îngăduit sa o modifice in așa fel încât să-i schimbe radical înțelesul, așa ca cei dornici sa cunoască adevărul o va înțelege, adăugirile făcute ne având logica.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru AstalusAna):

N-ai inteles, partile fara logica sunt din scrierile originale. Cat de cat, de-a lungul timpului, au mai fost adaugate/modificate parti pentru a capata cat de cat logica povestea. Dar la cat e de traznita si contradictorie, ar trebui rescrisa complet ca sa devina macar logica dpdv al naratiunii, ca de realitate nu poate fi vorba in nici un fel.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Holiday):

Te înșeli amarnic!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Aceia nu sunt crestini adevarati

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează