| Meme10Memu a întrebat:

Se stie ca la potopul mondial din 2370 i. Hr. dinozaurii au intrat in pamant si s-a descompus creindu-se depozite imense de titei, petrol. In acel an si in urmatoarea 100 de ani s-a produs petrolul iar in prezent in ultima 100 de ani a inceput sa fie scoasa moartea neagra din pamant adica petrolul, smoala din care se fac plasticurile ce intra in componenta calculatoarelor, tabletelor, telefoanelor, etc. E un ciclu complet de evenimente. Intrarea in pamant si scoaterea din pamant. Ce puteti spune?

80 răspunsuri:
| Meme10Memu explică (pentru OctavianDanielMaria):

Un balon de apa? happy

Răspuns utilizator avertizat

Te aflii si tu in vorba. Degeaba strigi si razi in gura mare fara nici o perspectiva de viata vesnica si o viata grea.

Viata fara Dumnezeu e foarte grea si fara perspectiva de viata vesnica.

Te inseli singur.

Nu e tot aia. Tu vii cu niste intrebări la care eu am raspunsuri rationale, chiar extrabiblice. Viata capata un sens. Fara Dumnezeu nu stim care e inceputul si care e sfarsitul. Stiu la ce te referi cand spui ca "tot aia e". Te referi la soarta oricarui om. Daca intelegi controversa iscata de Satan atunci poti intelege de ce e atata suferinta. Aceste adevaruri ne ajuta sa evitam suferinta suplimentara. Raspunsurile agreate de tine iti produc suferinta suplimentara. Deznadejdea e suferinta suplimentara si poate conduce pe om catre vicii nesanatoase precum fumat, cafea, droguri, alcool, sporturi extreme; viata de familie fara perspective, divort, conflicte suplimentare cu oamenii. Mai bine sa ajunga omul de rasul oamenilor decat sa fie considerat un rival. De ras nu in sensul de a ajunge un prapadit. Acesta e locul tainic sau pozitia tainica si binecuvantata. Cine iese in fata si are gura mare e considerat rival. Rivalii sunt urmariti, batuti, chiar ucisi inainte sa le soseasca ceasul mortii natural.

Da, si acelea. Crezand in potop se face omul de ras dar castiga mult pe partea cealalta - nu e considerat rival. Fete sunt destule. Nu e nevoie sa fii considerat rival.
Nu e nevoie sa inveti karate. Unul s-a mirat cand i-am spus ca nu am dusmani.

Nu sunt povesti fictive.

Da, potopul e real, un eveniment istoric din 2370 i.Hr. Asa cum viata e o minune asa si cu potopul.

Alea nu au valoare. Doar Biblia e corecta.

Nu au valoare. Lasa balta istoria laica. rolling on the floor