Te aflii si tu in vorba. Degeaba strigi si razi in gura mare fara nici o perspectiva de viata vesnica si o viata grea.
Viata fara Dumnezeu e foarte grea si fara perspectiva de viata vesnica.
Nu e tot aia. Tu vii cu niste intrebări la care eu am raspunsuri rationale, chiar extrabiblice. Viata capata un sens. Fara Dumnezeu nu stim care e inceputul si care e sfarsitul. Stiu la ce te referi cand spui ca "tot aia e". Te referi la soarta oricarui om. Daca intelegi controversa iscata de Satan atunci poti intelege de ce e atata suferinta. Aceste adevaruri ne ajuta sa evitam suferinta suplimentara. Raspunsurile agreate de tine iti produc suferinta suplimentara. Deznadejdea e suferinta suplimentara si poate conduce pe om catre vicii nesanatoase precum fumat, cafea, droguri, alcool, sporturi extreme; viata de familie fara perspective, divort, conflicte suplimentare cu oamenii. Mai bine sa ajunga omul de rasul oamenilor decat sa fie considerat un rival. De ras nu in sensul de a ajunge un prapadit. Acesta e locul tainic sau pozitia tainica si binecuvantata. Cine iese in fata si are gura mare e considerat rival. Rivalii sunt urmariti, batuti, chiar ucisi inainte sa le soseasca ceasul mortii natural.
Da, si acelea. Crezand in potop se face omul de ras dar castiga mult pe partea cealalta - nu e considerat rival. Fete sunt destule. Nu e nevoie sa fii considerat rival.
Nu e nevoie sa inveti karate. Unul s-a mirat cand i-am spus ca nu am dusmani.
Da, potopul e real, un eveniment istoric din 2370 i.Hr. Asa cum viata e o minune asa si cu potopul.
andreiadrian0123456789012 întreabă: