|

Tinand cont de faptul ca avem caractere diferite si gandim diferit ar fi fost imposibil ca Dumnezeu sa-si spuna cuvantul mai limpede fara ca el sa creeze mii de religii sau mii de versiuni, dar totusi sa existe diversitatea in caractere si gandire? Ma intreb asta, ca desi EL imi ofera liberul albitru(?), El totusi ma pedepseste daca nu cred in el sau daca nu-i urmez poruncile. Dar apare intrebarea: Care este adevaratul EL si care sunt adevaratele porunci? Cum poate un om constient ca poate fi subiectiv, superficial si "limitat" sa fie sigur de versiunea lui, de convingerea lui neatestata(lipsa dovezi) fara sa cada in penibil? Atotstiinta si atotputerea creatorului inlatura imposibilul din intrebarea mea? Daca da, apare intrebarea: De ce si-a spus cuvantul in modul asta? Iar aici trebuie sa tinem cont de miile de versiuni, de implicatiile religiilor, de liberul albitru si de pedeapsa neascultarii.

7 Raportează Evaluează
7 răspunsuri:
| a răspuns:

Salut.
Gandim diferit si actionam diferit, mai ales cand vine vorba de religie.
Unii se bazeaza pe stiinta, altii pe religie.
De ce aduci in discutie liber arbitru? Chiar crezi ca ai libertatatea de a alege?
Sunt multe versiuni, teori dar nici un argument logic care sa sutina.
Dumnezeu iti ofera liber arbitru?! Tare asta, ai dreptu sa nu crezi in el...
Bafta.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru ROB3RT89):

Crestinismul sustine liberul albitru, nu eu.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Liber arbitru nu înseamnă că pot decide ca sufletul meu să existe sau să dispară ci doar dacă sufletul meu va fi împreună cu El sau lipsit de prezența LUI( că arbirtajul nostru nu e complet liber am constatat și cu ocazia nașterii noastre că în privința oportunității ei, nu ne-a consultat nimeni).
Ca să afli care e adevăratul El, mi-a plăcut sugestia cuiva care sugera o rugăciune de genul- Creatorul meu, dacă existi, ajut-mă să te cunosc nu după ideile mele sau ale altora ci așa cum știi Tu că ești!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

"Sa creeze mii de religii sau mii de versiuni"? Dar nu Dumnezeu le-a creat pe toate acestea! El Şi-a transmis mesajul printr-o singură direcţie, lipsită de contradicţii şi onfuzii...

Scriptura nu este tocmai o carte ușor de înțeles și accesibilă oricui. Din acest motiv există astăzi vreo 40.000 de versiuni greșite de interpretare a ei (din moment ce mesajul lui Dumnezeu nu poate fi decât unul singur, lipsit de contradicții).

Din cele 31124 versete ale Bibliei, ESTE DE AȘTEPTAT ca cel puţin unele să fie dificil de înțeles, înțelese doar într-un context mai larg, sau într-un cadru care garantează lipsa de modificare şi alterare a sensului (Biserica - "slăvită, NEAVÂND PATĂ sau ZBÂRCITURĂ, ORI ALTCEVA DE ACEST FEL, ci ca să fie sfântă şi FARĂ DE PRIHANĂ."- Efeseni 5, 25)

Situația în care este trădat mesajul original devine EREZIE – cazul în care versetele sunt RĂSTĂLMĂCITE și SCOASE DIN CONTEXT.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru milan9):

Dar mesajul lui Dumnezeu nu putea fi unul clar care sa anuleze miile de religii sau interpretari? Sau nu putea sa fie sprijinit cu dovezi? Cum putem alege daca suntem influentati de societate?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

În mod logic, Dumnezeu a păstrat în raport cu umanitatea o cale de transmitere a învăţăturilor, sfaturilor, legilor, O SINGURĂ CALE. Deoarece altfel, ar trebui să luăm în considerare o contradicţie flagrantă în cadrul mesajului lui Dumnezeu faţă de oameni, o contradicţie în însăşi esenţa divinităţii, dat fiind faptul că există zeci de mii de culte şi credinţe total diferite, având fiecare învăţături care le exclud pe celelalte! Numai creştinismul are vreo 39000 de versiuni!

Dar această contradicţie este de neconceput, iar Hristos Fiul lui Dumnezeu a insistat şi subliniat în tot Noul Testament că Biserica Sa este Una Singură!

Credinţa sau religia nu este altceva decât suma inconfundabilă de învăţături unice ale unei comunităţi. Dacă există undeva o astfel de sumă de învăţături atunci obligatoriu acolo este o religie sau o credinţă.

Religia revelată, cea prin care Divinitatea Şi-a transmis mesajul Său trebuie să fie doar una singură, aşa cum şi Dumnezeu este Unul.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Hmm fa ca mine sari din trip in trip, tiptil bagate in fata nu vei gasi langa altar conduita de viata e mai usor sa crezi in Dumnezeu decat in tine de aia toti il pupa in... cand le merge bine... crede in adevar si in samanta libertatii!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează