anonim_4396
| Anonim întreabă:

Voi ca si crestini cand ziceti "omul e singurul care detine inteligenta motiv pentru care nu este un animal bla bla bla", ce intelegeti prin "inteligenta"?

Daca unele animale au invatat sa folosesasca diverse obiecte gasite gen crengi, pietre, chestii facute de om sau alte lucruri pentru a se apara sau pentru a-si procura mai usor hrana intra sau nu la categoria "inteligente"? Au sau nu aceasta capacitate care in viziunea voastra este unica si apartine doar omului?

Daca unele animale inventeaza moduri noi de a vana, moduri mult mai eficiente, sunt sau nu "inteligente"?

Daca unele animale incep sa se foloseasca de oameni pentru a-si procura hrana mai usor sau pentru protectie, sunt sau nu "inteligente"?

10 răspunsuri:
| WhatheWow a răspuns:

Tu poate cunosti obiectivitatea mea cu privire la religie dar, stiintific vorbind, inteligenta de care vorbesti nu are nici pe departe legatura cu inteligenta umana. La animale, orice gest sau deprindere inteligenta are la baza o necesitate fiziologica pe cind la om nu. Inteligenta umana e inzestrata cu Spiritualitate, Arta, Filozofie, aspecte care nu fac parte din sfera ncesitatilor fiziologice si pe care nu le intalnim la nici un alt animal oricit de inteligent e!

anonim_4396
| Anonim explică (pentru WhatheWow):

La inceput si inteligenta umana era la fel. Acum depinde si de unde incepi prin "uman". Daca incepi de la homo sapiens sau de la Neanderthal sau celelalte. Nu poti zice ca omul de neanderthal avea inteligenta celui modern nu? Cred ca ai priceput ce vreau sa zic.

| WhatheWow a răspuns:

Da, inteleg si la animale e la fel. Evolutia a dezvoltat toate aceste caracteristici; ele nu au fost implantate o data cu o asa numita Creatie. Eu da, vorbeam de inteligenta umana la Homo Sapiens fata de animale.

| Ioanh a răspuns:

Religios, diferenta intre animale si oameni o da sufletul rational ca si chip al lui Dumnezeu- afectul, vointa si ratiunea.

| rocco09 a răspuns:

Zilele trecute i-am dat lui azor un os si nici n-a vrut sa se atinga de el! Era depresiv s-o fi gandit unde se duce sufletul lui dupa moarte!

| Dumnezău a răspuns:

Omul are inteligenta creativa, inteligenta ce nu-ti tine de foame, cum ii zic eu.Bineinteles,putem scrie un sonet,picta Capela Sixtina,construi un Harrier sau decora o camera stil feng-shui, dar astea sunt suplimente, nu fac parte din inteligenta palpabial, ce face diferenta intr-o situatie limita, cum ar fi cea din 127 Hours, de exemplu.Animalele,dpdv al intuitiei, al priceperii in mediu, a decodarii "misterelor" din lumea lor, una neindoios mai simpla, nu sunt foarte proaste fata de oameni.Pe noi ne ajuta faptul ca putem sa dezvoltam mai multe inteligente, nu una singulara.Cred ca si viclenia/machiavelicul sunt doua calitati ce fac omul mai inteligent decat animalul,pentru ca acesta nu prea stie sa-l manuiasca pe primul,iar de-al doilea,nici n-ar sti ce presupune. Dintr-un plan boem,creativ, oamenii sunt net superiori.Din unul strict social, ce priveste capacitatile si abilitatile omului si animalelor, de adaptare la mediul in care traiesc, nu vad nimic impresionant la oameni.

| RAY a răspuns:

Oamenii sunt animale =maimute desi ce diferenta pot exista fiecare vrea sa traiasca = supravetuirea celui mai bine adaptat la un mediu, inteligenta tine de a memora lucrur rapid, majoritatea dintre noi invatam apoi punem in practica cateodata datorita imaginatiei = creativitate, exista animale mai inteligenta ca omul si invers totul e relativ

| rocco09 a răspuns (pentru RAY):

Si care-s animalele alea mai inteligente ca tine?

anonim_4396
| Anonim explică (pentru WhatheWow):

Stiu si eu ca inteligenta oamenilor moderni e mai "avansata". Eu vorbeam de cand erau "la inceput". Tot de la acelasi tip de inteligenta (folosirea obiectelor gen pietre si bete pe post de unelte sau arme) a pornit si a noastra. Eu la asta m-am referit prin intrebare. Din moment ce si noi am pornit de la acelasi "nivel", sunt sau nu animalele "inteligente" daca pot face acele cateva lucruri pe care noi le-am facut? Oricum, ai inteles la ce se refera intrebarea mea.

anonim_4396
| Anonim explică:

Bun, am inteles partea asta dar... din moment ce sunt animale care pot face ce am zis eu mai sus, intra sau nu la categoria "inteligente"? Nu are importanta ca ele nu pot face lucruri complexe ca oamenii moderni. Prin simpla folosire a obiectelor din jur pe post de arme sau unelte, conceperea unor "capcane", a unor modalitati mai eficiente de a vana sau folosirea oamenilor pentru a-si se proteja sau pentru a-si procura hrana mai usor, sunt sau nu "inteligente"?