| Mămăligă59 a întrebat:

Voi sunteti constienti de faptul ca tara noastra care se zice ca e crestina, e pagana pana-n maduva oaselor?
„... Ştiu faptele tale: îţi merge numele că trăieşti, dar eşti mort."-apocalipsa 3:1

17 răspunsuri:
| danut a răspuns:

Draga Louise, aceste versete nu sunt adresate unei natii, in speta poporului roman ci Bisericii lui Dumnezeu care este universala ca natii sau popoare dar nu toti crestinii ci doar Poporului Sau, adica acelora care raspund practic la: Apocalipsa 12, "17. Si balaurul, mâniat pe femeie, s-a dus sã facã rãzboi cu rãmãsita semintei ei, care PAZESC poruncile lui Dumnezeu, si TIN mãrturia LUI Isus Hristos."

| Mămăligă59 explică (pentru danut):

Stiu ca acel verset nu e adresat unei natii ci bisericii, iar biserica este una singura, dar eu am vrut sa vorbesc sau sa ma refer la "crestinii" din Romania

| danut a răspuns (pentru Mămăligă59):

OK! Am inteles.

| 666Metalhead666 a răspuns:

De unde dracu ai scos asta? Romania e locul 4 in lume si 1 in Europe cu cel mai mare procent al credtiniilor.Si poate din cauza asta suntem si cea mai saraca din Europa.

| Mămăligă59 explică (pentru 666Metalhead666):

Stiu
dar aproape toti sunt religiosi.si acum te intreb: ce treaba au cei care sunt religiosi cu cei care sunt cu adevarat copiii Lui Dumnezeu?

| milan9 a răspuns:

Biserica nu are in invatatura ei nici o forma de paganism, nici macar semnificatii de influenta pagană.
Problema e ca oamenii, nerespectand principiile crestine, decad în moduri de comportare gresite, imorale, ce pot fi considerate "păgâne".

| milan9 a răspuns:

Orice formă de comportament care face parcă abstracţie de toate normele moralei creştine aproape că intră în definiţia "păgânismului".
Asta înseamnă libertate, dar o libertate pe contrasens... happy

| zurick a răspuns:

Ce inseamna crestinism pentru tine?
M-ai facut curioasa...

| relian a răspuns:

Tara noastra? Pai normal ca nu doar pagana e jale frate cei acolo.Asa ceva nu mai exista nicaeri in lume.Pai nai vazut barbosu ala vine cu idei dictatoriale sa plateasca oamenii impozite pe nume.Asa ceva e de cascadorii rusului, s-a facut de tot rasu barbaosul cel mai inalt dintre barbosii romaniei.Sa ajungi sa afisezi in scoli icoane, cruci, deci intr-o institutie care e paralele cu biserica asta spune deja totul.Romania este o tara moarta si-a fost din momentul in care bisericii i s-a dat liber, deja am vazut pe barbaosul cel mare alaturi de Basescu.Omanei buni ce cauta un om al bisericii in politica? Deci ce maduva deja astia sint Satana asta e biserica romana satatna pe pamint.

| sublime89 a răspuns:

Pagan sau crestin, e tot acelasi lucru. Si unii si altii cred in lucruri imaginare. Plus ca pentru orice alta religie si crestinii sunt tot "pagani".

| HueyFreeman a răspuns:

*Stat laic.

Numai incultii afirma ca Romania este stat crestin.

| fllu07 a răspuns:

Da, este pagana.
pastile si craciunul sunt sarbatori pagane, haloowenul la fel, icoanele pomenile parastasele la fel, crucea insasi este un simbol pagan deoarece se regaseste in toate religiile pagane dinainte de Cristos, ca simbol religios. mai si obiceiul asta cu moastele...
dar oamenii nu deschid ochii.

| RaduMD a răspuns:

Ai dreptate. Numai ca asta nu este o particularitate a tarii noastre. Acelasi lucru l-am descoperit si in SUA. Si in Franta. Si in Germania. Si in Grecia. Si in Bulgaria. Nu stiu cum e-n Africa, fiindca nu am fost. Dar, banuiesc ca peste tot graul coexista cu neghina. Ba chiar ca exista perioade din istorie in care neghina pare ca sufoca graul...

Răspuns utilizator avertizat
| BogdanVasc a răspuns:

Gen afirmatia : "Sa fi crestin e un lucru pagan.".

Sunt de acord cu faptul ca Romania e o tara pagana, mai ales ca 80% din ortodocsii de azi nu respecta Biblie nici macar o parte din ea. Pupatul mortilor este din prima un lucru pagan, in general doar satanistii au ritualuri cu morti.

| Raulpop99 a răspuns:

In Romania doar 20 la suta din cei care s au declarat crestini se duc la biserica. Sa nu mai vorbin cat sunt de putini cei care s au declarat crestini... Sa nu mai vb de cei care merg la biserica si nu dorm sau se joaca pe tel... Se ajunge la 2 3 oameni in toata tara.