|

Vreau si eu niste citate biblice scurte, legate de iubire, sfinti, etc...

Merg la olimpiada de religie si e bine la eseu sa adaugi si cate un citat, as vrea cateva frumoase sa le retin, sa incerc sa le folosesc.

Multumesc

5 Raportează Evaluează
5 răspunsuri:
| a răspuns:

Cauta in corinteni 13 vei gasi

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Uite cateva citate care le ador, cu dragoste:

Cel mai important:Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viaţa veşnică1. Dragostea este îndelung răbdătoare, este plină de bunătate: dragostea nu pizmuieşte; dragostea nu se laudă, nu se umflă de mândrie, nu se poartă necuviincios, nu caută folosul său, nu se mânie, nu se gândeşte la rău, nu se bucură de neleguire, ci se bucură de adevăr, acopere totul, crede totul, nădăjduieşte totul, sufere totul. Dragostea nu va pieri niciodată. (1 Corinteni 13:4-8)2. În dragoste nu este frică; ci dragostea desăvîrşită izgoneşte frica; pentrucă frica are cu ea pedeapsa; şi cine se teme, n’a ajuns desăvîrşit în dragoste. (1 Ioan 4:18)3. Pune-mă ca o pecete pe inima ta, ca o pecete pe braţul tău; căci dragostea este mai tare ca moartzea şi gelozia este neînduplecată, ca locuinţa morţilor; jarul ei este jar de foc, o flacără a Domnului. Apele cele mari nu pot să stingă dragostea şi râurile n-ar putea s-o înece, de ar da omul toate averile din casa lui pentru dragoste, tot n-ar avea decât dispreţ. (Cântarea Cântărilor 8:6)4. "Nu sta de mine să te las şi să mă întorc de la tine! Încotro vei merge tu, voi merge şi eu, unde vei locui tu, voi locui şi eu; poporul tău va fi poporul meu, şi Dumnezeul tău va fi Dumnezeul meu;Unde vei muri tu, voi muri şi eu şi voi fi îngropată acolo. Facă-mi Domnul ce o vrea, dar nimic nu mă va despărţi de tine decât moartea!" (Cartea Rut 1:16)5. "Vă jur, fiice ale Ierusalimului, pe căprioarele şi cerboaicele de pe câmp: nu stârniţi, nu treziţi dragostea până nu vine ea!" (Cântarea Cântărilor)6. Dragostea nu face rău aproapelui: dragostea deci este împlinirea Legii. (Romani 13:10)7. Vă dau o poruncă nouă: să vă iubiţi unii pe alţii; cum v-am iubit Eu,...2005 - 2230 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Le gasesti aici:
http://www.dedragoste.com/2344-dragostea-si-prietenia-textele-biblice

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

E plina biblia de citate de unde stii ca nu ti le da fabricate?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

1 Corinteni 13:2-8: "Dacă aş avea darul profeţirii, dacă aş cunoaşte toate secretele sacre şi aş avea toată cunoştinţa, dacă aş avea toată credinţa aşa încât să mut munţii, dar n-aş avea iubire, nu sunt nimic. Şi dacă mi-aş da toate bunurile ca să-i hrănesc pe alţii, dacă mi-aş da şi corpul, ca să mă laud, dar n-aş avea iubire, nu-mi foloseşte la nimic. Iubirea este îndelung răbdătoare şi bună. Iubirea nu este geloasă, nu se laudă, nu se îngâmfă, nu se comportă necuviincios, nu îşi caută propriile interese, nu se irită. Nu ţine cont de răul suferit. Nu se bucură de nedreptate, ci se bucură cu adevărul. Îndură totul, crede totul, speră totul, suportă totul. Iubirea nu se termină niciodată."

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează