| timeeaj2 a întrebat:

Acum câteva zile am fost acasă la cineva care a fost diagnosticat cu covid(ieri a aflat), dar tot timpul am purtat masca și nu am stat foarte mult acolo, cam 30 de minute.
Deci se presupune ca sunt contact direct cu acea persoana și ar trebui sa stau in izolare.
Dar întrebarea e dacă exista șansă să fi luat? Și trebuie neapărat sa stau 2 săptămâni în casa?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Stai izolat acasa.
Dupa 5-6 zile de la vizita faa-ti testul Covid.

| Adry05 a răspuns:

El a purtat mască? dacă el n-a purtat tu ai purtat aproape degeaba. deși știu și 2 cazuri când un soț a luat covidu și soția nu deși au stat în aceeași casă. dar da, obligația ta e să stai izolat

| Jassmina a răspuns:

Daca ieri a afla, inseamna ca era deja infectat de cateva zile, pentru ca virusul are o perioada de incubatie de 3-4 zile.
Asadar, tu ai toate sansele sa fii deja contaminata si te sfatuiesc sa mergi de urgenta sa faci testul si sa te autoizolezi 2 saptamani stricte.
Sansele sa fii luat virusul, sunt foarte-foarte mari.

| sierra1 a răspuns:

"la cineva care a fost diagnosticat cu covid...am stat foarte mult acolo, cam 30 de minute."

felicitări, fă-ți testul azi!

| Felys a răspuns:

La sotul meu la servici a venit un colaborator care au aflat ulterior ca era infectat si au trebuit sa faca toti din intreprindere testul si nu a iesit nimeni infectat. Daca persoana nu a tusit ca sa imprastie microbul mai greu sa iei boala.Practic asa se ia, prin saliva si daca nu tuseste nu prea vad cum ar putea da boala.Fa-ti un test ca sa fii linistit dar ma indoiesc ca ai luat ceva

| Nume6 a răspuns:

Trebuie sa iti faci testul covid noi de unde stim daca l-ai luat sau nu, ghicim in stele?