| teo_buzoian a întrebat:

Am de invatat si nu stiu ce sa fac ca atunci cand ma apuc ma ia un somn de nu stiu ce e cu mine. Nu e prima oara, insa acum parca e mai rau, mai ales cand am de invatat si trebuie sa o fac timp de mai multe ore. Ce sfaturi aveti pentru mine?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Apreciat de Editori
| Michaeel a răspuns:

Incearca sa te concentrezi și sa nu lași altceva sa îți atragă atenția. Și mai ales... NU ÎNVAȚA CUVÂNT CU CUVANT. Dacă faci asta, peste doua zile vei uita tot. Citește de câteva ori ce trebuie sa înveți *cu mare atenție* și scrie pe o foaie ce ai înțeles. Învață logic, sa ai idee ce ai învățat și sa îți rămână în minte. Învățatul cuvânt cu cuvânt poate sa dureze pana la 3 ore și tot nu reții nimic, ceea ce te și face sa obosești psihic.

2 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Așa se spunea când eram eu mic, că așa sunt negrii din Africa, că ei numără până la trei și adorm, de atâta efort. Și ca dacă au o iubită albă, o iubesc și apoi o mănâncă. La modul serios, somnul ce te apucă este o modalitate de protecție a creierului de ceva ce el, creierul consideră nociv, inutil și lipsit de valoare.
Așa că începe prin a căuta ceva valoros în ceea ce înveți, ceva valoros din punctul tău de vedere. Și fă o mică pauză după 30 de minute de învățat.

| Donsavas a răspuns:

Sa te odihnești mai bine noaptea