| cristinaalexia a întrebat:

Am o fetita de un an si 2 luni si are un somn foarte agitat adica se trezeste pe la 12 noptea si mai adoarme pe la 5 cu toate ca eu ma chinui sa o adorm si nici ziua nu prea se odihneste nici ziua foarte mult, dar are foarte multa energie

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
blonda_suprema
| blonda_suprema a răspuns:

Cristina, ar trebui scoasa afara prin parc si lasata sa alerge si sa oboseasca, dulciuri ar trebui sa nu consume deloc (zaharul provoaca agitatie), daca ii dai vitamine ar trebui sa i le intrerupi, si sa ii dai ceai de tei sa consume inainte de culcare. Sa nu o lasi sa se uite la tv sau sa ste la calculator pentru ca agita si sa ii faci baie in fiecare seara.
Bafta!

blonda_suprema
| blonda_suprema a răspuns:

Si daca nici asa nu vezi nici o ameliorare, sa te duci totusi la medicul care o are in observatie si sa ii spui despre situatia fetitei tale

| gabimaris a răspuns:

E clar ca ceva o tensioneaza, in cazul asta trebuie evitate produsele cu cacao, ciocolata, sucurile care abuda de coloranti si conservanti, chipsurile pe care copiii le adora! Dupa baitza de seara care ar fi bine sa fie mai fierbinte (fara sa-i creeze discomfort) se recomanda un lapte caldutz la biberon sau cu paiul direct din cana, la 1 an si ceva copilul poate asculta o poveste rostita cu dictie de catre o persoana draga ei, mama sau tata, apoi trebuie sa aiba o jucarie de plus, o papusica pe care sa o culce si apoi sa doarma si ea ca o "mamica micuta" ce este! De exclus din programul ei de zi cu zi desenele animate, stirile de la ora 5, chiar daca nu intelege prea mare lucru, sunetele emise la aceste emisiuni ii agita mult pe copii! Daca cumva energia de care ziceai este mult mai multa decat la alti copii, nu ezita sa consulti un medic, poate agitatia ei sa vina si de la viermisorii intestinali pe care poate ii gazduieste si care ii fac astfel mult rau! Succes!

| gabimaris a răspuns:

...si ai grija ca si tu dupa un an si jumatate de "copil" s-ar putea sa ai inmagazinate niste energii negative pe care ea sa le perceapa, astfel incat devine agitata aparent fara motiv! Calmeaza-te, rasfata-te, gaseste o cale sa faci ceva si pentru tine din cand in cand si sa vezi ca o vei privi altfel atunci cand va avea nevoie de tine!

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Sa nu fie stresata de mica, sa nu fie adrenalina, cauta-i alta activitate.Consuma-i energia.CONSULTA MEDICUL!

| cristinaalexia explică:

Dar stam pana tarziu afara, si alergam f mult