| LucaAka47 a întrebat:

Am o intrebare, stiti de ce imi amorteste piciorul drept cand stau cateva min in picioare, cand stau pe scaun n-am nimic, in pat la fel. Dau funda, cui imi raspunde.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Am avut o perioada lunga o senzatie asemanatoare, la piciorul stang. Cand am stat in loc sau mergeam foarte incet, partea exterioara al partii superioare (intre sold si genunchi) mi s-a amortit tot mai tare, senzatia de amorteala s-a intarit daca am atins zona cu degetul, iar in ultima vreme se amortea si gambele stang si aveam senzatia ca voi cadea din picioare in orice moment. Daca am sezut, senzatia a trecut in cateva minute.
Un medic pensionar mi-a spus sa fac urmatoarii pasi:
- sa ma culc pe pat, pe partea opusa (dreapta)
- degetul mare + cel aratator + cel mijlociu sa mi le pun laolalta
- cu varfurile celor trei degete adunate sa apas zona articulatiei picior-bazin
- in punctul unde apare senzatia de amorteala cunoscuta, sa apas TARE si sa rasucesc stanga-dreapta cu cele trei degete, pana ce dispare amorteala.

Metoda a functionat, de cca. un an nu mai am problema cu amorteala!
Cand totusi simt o usoara tendinta de amortire, apas locul gasit cu cele trei degete si amorteala dispare.

Explicatia este simpla: in acel punct este un fel de "tunel" intre muschi, prin care nervul merge spre picior. Daca la "tunel" muschii se contracteaza, atunci strang nervul, ceea ce poate da diferite senzatii false in picior.

| Jassmina a răspuns:

Pozitie proasta/ incomoda care blocheaza circulatia sangelui, sedentarism si lispa de activitate fizica sunt cele mai frecvente cauze cand iti amortesc picioarele.
Dar pentru o diagnostirae corecta, se impune o investigatie medicala amanuntita.

Răspuns utilizator avertizat