Serios? Ai 17 ani?
Ar trebuii sa stii ca nu ai cum fetito sa faci sa-ti reglezi ciclul.Cicrul se regleaza in timp, nu te trezesti tu si spui"vreau sa am ciclu regulat".
Daca iti intarzie 1 sapt e normal nu trebuie sa te sperii, si mie imi intarzie, altora le intarzie 2 saptamani.
Daca trebuie sa-ti vina azi si nu ti-a venit, fai exercitii, ridica ceva greu, fa`i efort si o sa grabesti...asa procedez eu si are efect.Mai mult de atat nu se poate face.
Pa, pa.
O programare la ginecolog ti-ar face bine!
Menstruatia normal vine de la 23-28zile si se numara din prima zi a menstruatiei!
Ai 17ani si banuiesc ca 4de cand ai menstruatia, in tot acest timp ar fi trebuit sa se regleze! deci consulta un ginecolog!
Bună!
Cauze generale posibile în cazul întârzierii menstruaţiei : răceală, dereglare hormonală, infecţie, probleme medicale ( chist ovarian, ovar polichistic, etc. ), sarcină,...
O întârziere acceptabilă ( din diverse cauze : răceală, infecţie, medicamente, etc. ) este de MAXIM 7-10 zile; tot ce DEPĂŞEŞTE 10 zile reprezintă o "problemă" medicală!
Poate fi vorba de :
1 ) o dereglare hormonală - situaţie în care TREBUIE să consulţi un endocrinolog, care îţi va prescrie analize hormonale pentru a determina dozajul din sânge şi apoi vei primi tratament
2 ) probleme de natură ginecologică ( chist ovarian, ovar polichistic, etc. ) - situaţie în care TREBUIE să faci un control ginecologic, unde îţi va face o ecografie ovariană şi/sau una vaginală pentru a verifica starea ovarelor/uterului şi trompelor uterine.
AMBELE controale trebuie făcute simultan - deci, mergi la medicul de familie şi ceri Trimitere atât la endocrinolog, cât şi la ginecolog!
Dacă este vorba de chist o să-ţi prescrie un tratament cu tablete anticoncepţionale pe 3-6-9-12 luni ( până se dizolvă chistul respectiv ) şi control periodic.
Dacă NU este chist atunci îţi va prescrie tratament cu Duphaston pe 10-30 zile ( eventual chiar pe mai multe luni ), după care o să-ţi vină regulat menstruaţia.
La ginecolog poţi merge şi SINGURĂ ( FĂRĂ mama, chiar dacă eşti minoră ), TREBUIE doar să ai la tine : actul de identitate + Trimitere ( de la medicul de familie sau de la Cabinetul şcolar ) + Programare ( pe care o poţi face telefonic sau personal ).
Toate cele bune.
Draga mea, se pare ca tu nu stii nimic despre chestia asta. Bineinteles ca ai CUM sa-ti regulezi menstruatia, ducandu-te la un ginecolog, si nu este asa de normal cum crezi tu sa-ti intarzie asa; iar faza cu fa efort sa-ti vina TOTAL GRESIT! Sa nu faci asa ceva, ca inrautatesti situatia
Ar mai fi o solutie sa iei anticonceptionale 2-3 luni (yasmin ar fi cel mai indicate) dar tot asa dupa un control si niste analize la ginecolog ca sa vezi daca ti se potrivesc si gata. O sa ti se regleze de la anticonceptionale si o sa iti vina in fiecare luna cam in aceeasi zi
Deja la varsta ta ar trebui ca menstruatiile sa fie regulate. Iti trebuie o ecogravie pelvina (uter si ovare) si apoi un consult endocrinologic. Vei gasi cauza si o vei tratat corect
anonim_4396 întreabă:
anonim_4396 întreabă: