|

Bună, am 18 ani si am terminat școala. Am lucrat 2 luni si acum lucrez din nou dar la negru. Cum fac cu medicul de familie? Trebuie să platesc o taxă?

4 Raportează Evaluează
Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
| a răspuns:

Te poti asigura de sanatate incheind un contract de asigurare cu Casa de Asigurari de Sanatate din judetul tau. Asigurarea se poate face la o suma minima egala cu salariul minim pe tara, in prezent acesta este de 2.080 lei lunar.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Trebuie sa iti platesti serviciile medicale daca nu esti angajat legal

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Poți plăti asigurările se sănătate la CASS, singur din proprie inițiativă, o sumă minimă lunar. îți spun ei, și ești asigurat. Munca la negru și la gri, fără contribuție la pensie nu e bună. Anii trec cu viteză și apoi ai probleme. Astfel după revoluție, nu am mai cotizat la pensie. Acum se simte greu pe cuantumul pensiei mele.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Poti sa platesti separat asigurarile medicale
sau poti sa platesti consultatia, la medicul de familie sau la orice medic decizi sa mergi

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează