|

Buna.

Am hernie de disc cervicala.

Am niște dureri insuportabil.e

Nu- mi trece cu nici o pastila.

Nimic.

Cu ce se poate ameliora?

Trebuie operata?

Îmi amorțește și mana stânga.

De 2 luni ma chinui.

Nici un doctor nu ma ajuta cum trebuie.

Știți voi un doctor bun?

4 Raportează Evaluează
Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Apreciat de Editori
| a răspuns:

Daca ti s-a dat diagnosticul "hernie de disc cervicala" in urma unui RMN facut la neurologie, atunci ti se da si solutia problemei. Daca nu, atunci ar trebui facuta aceasta investigatie.

Multe persoane au hernie de disc (lombara sau cervicala), care produc periodic dureri, uneori chiar foarte puternice. Insa in putine cazuri se intervine chirurgical, oamenii invata cum sa evite durerile.
Durerile lombare apar la varsta de peste 30-35 ani si deseori sunt cauzate de eforturi fizice.
Durerile cervicale pot aparea chiar si sub 20 ani si in majoritatea cazurilor sunt cauzate de pozitia necorespunzatoare in timpul invatatului.

Odata aparute aceste dureri, ele tu urmaresc in tot restul vietii si trebuie sa inveti sa traiesti cu- sau fara ele.
Cauza este strangerea nervilor principali care se ramifica din coloana si imflamatia locala a muschilor.
In aceste cazuri se pot folosi diferite creme /geluri anti-inflamatoare, cum sunt: Voltaren, Diclac, Diclofenac etc. cu care se unge zona-problema inainte de aparitia durerii mari.
La fel, poate ajuta si un masaj sau gimnastica /drumetie etc. care aranjeaza muschii la loc (sa nu apese nervii).

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
3 răspunsuri:
| a răspuns:

... grea problema...
ar fi o solutie un maseur bun, dar ai grija! Trebuie sa fie bun si sa stie ce face, altfel te poate si omori! Nu ii de gluma! Sora mea are o problema asemanatoare, dar nu chiar intr-atat de grava, iar masajul o ajuta mult, dar sa nu iti zic cat a cautat pana a gasit un maseur cum se cuvine!
Dinastia, ca si dentistii, sunt pe toate gardurile si mai toti sunt tampiti si mai tare te baga in groapa, decat sa te ajute.
Pentru spondiloza cervicala... ce are sora mea, urmatoarea solutie a fost chiar utila, pe langa masaj: http://informatii-pretioase.ro/......-brusture/

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Durerile insuportabile unde le ai? Pe centrul coloanei vertebralei sau in partea stanga a toracelui? Durerile sunt mai accentuate noaptea decat ziua?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Salut, prima data asigurate ca ai incercat tot posibilul sa te vindeci fara sa ajungi la bisturiu ( masaje, sport, kinetoterapie. etc) daca nu iti trece nici cu ajutorul medicamentelor atunci sa consideri operatia. Eu am facut hernie de disc l5-s1 si m-am operat la spitalul Universitar din Bucuresti la domnul doctor neurochirurg Iliescu Ion, a doua zi dupa operatie m-am dat jos din pat si am mers ca un om normal dupa 3 lunii de durerii, iar dupa 2 sap nu am mai simtit nimic in zona operatiei.
Sper ca te ajuta

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează