| Alexa2023 a întrebat:

Bună! Am o întrebare nu am ajuns încă la un medic dar ma tot întreb ce poate fi. Piciorul drept mi se tot umfla de la o vreme am observat ca noaptea se umflă si am mai observat o chestie când stau întinsa in pat pe spate respir greu si simt o presiune in piept
Am 21 de ani credeți ca e din cauza greutați? Cântaresc destul de mult Undeva la 106 sau 107 kg
Multumesc anticipat

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Wow... la doar 21 de ani cantaresti 107 kg?
Asta inseamna: obezitate, diabet, retentie de apa, inima infasurata in grasime, de aceea ai respiratie greoaie si presiune in piept, samd.

Esti mult prea tanara sa suferi si sa mori in cativa ani, ia ins erios situata grava in care te afli si pune mana serios s sa slabesti, facand ZILNIC SPORT, alearga zilnic 2-3km si urci progresiv pana la 5km pe zi.

Tine dieta, FARA: paine, fara cereale, fara orez, fara paste fainoase, fara porumb, malai, fara prajituri, fara dulciuri si fara sucuri sau alcool.

| NLS a răspuns:

Aproape sigur e din cauza greutatii, ma rog, implicatii conexe ale ei.
Incearca sa slabesti putin, treptat, caci altfel acesta va fi doar inceputul unui lung sir de chinuri.

Analizele la ficat cum au iesit?
Tensiunea si pulsul?
Fumezi? (fumatul cauzeaza si el probleme grave de circulatie)

| Hyperion7 a răspuns:

Picioarele se pot umfla de la prea multa sare în dieta, posibil sa ai retenție de apă în organism din cauza sării. Posibil nu bagi de seamă,dar mai totul are sare și se aduna.
Posibil și din cauza greutății, pentru că na,e vorba că picioarele nu pot susține greutatea pe care o ai,iar articulațiile au de suferit.
Cât despre respiratul greu,e din cauza faptul că ești puțin ponderala și posibil sa ai grăsime pe organe, care tradus înseamnă că îți afectează funcționalitatea acestora și, mai mult de atât, nu este exclus sa fie și ceva cu inima.
Însă nu vreau sa spun prostii, de aceea ai nevoie de un control și o părere avizată.
Bafta!

| Alexa2023 explică (pentru Hyperion7):

Multumesc toate sfaturile voastre sunt de bună îndemnare si folositoare! ✌️?

| ValentinMihai78 a răspuns:

21 de ani și peste 100 de kg, este enorm! Ce s-a întâmplat în copilărie de ați ajuns la această greutate? La 21 de ani, între 60-70 de kilograme ar trebui să aveți.
Mergeți la medicul de familie și cereți ajutorul pentru a putea să începeți un program de slăbire treptată. Altfel, șanse să trăiți normal sunt reduse.

| Alexandra001980 a răspuns:

Suna ciudat dar ai o problema ginecologica. Ceva fibroame de care nu stii poate.