|

Buna! Am o intrebare si nu as vrea sa primesc răspunsuri răutăcioase sau care sa ma sperie si doresc raspunsuri aproximativ sigure.

Am ciclu neregulat si am facut pentru prima oara sex neprotejat insa el nu si-a dat drumul. Am decis ca la aprox.40 de ore de la contact sa iau pastila de a doua zi si anume ellaone

Am luat-o. Ieri, la 28 de zile de la ultimul ciclu menstrual si si la 13 zile dupa ultimul contact sexual, am facut un test de sarcina ultrasensibil care a iesit negativ. Credeti ca l-am facut prea devreme? Pe prospect scrie sa il repet la 2 zile dupa primul test in cazul unui cm neregulat.

8 Raportează Evaluează
Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
8 răspunsuri:
| a răspuns:

Salut!
Pastila de a 2a zi are eficienta 95%. Altfel spus ai 5% sanse ca ea sa nu isi faca efectul. Un procent mic zic eu. Dar tot o data tine cont ca nu orice contact sexual in care partenerul terminina in interiorul vaginului inseamna 100% sarcina. Iar el nici nu a terminat in interior. Deci, sansele scad iar. Daca tu ai ciclu neregulat ar trebui sa mergi la un medic, probabil ca ai o problema ginecologica. Astfel ca tu oricum poate (nu am zis sigur!) nu ai fi ramas insarcinata din cauza ciclului neregulat care uneori poate da infertilitate.
Eu zic asa:
1. Sanse de sarcina extrem de mici pentru ca: ai luat pilula de a 2a zi, el a terminat afara, ai ciclu neregulat.
2. Mergi la un medic ginecolog. Ciclul neregulat poate semnala probleme hormonale sau ovare polichistice. Plus ca ai putea sa iti recomande anticonceptionale si sa stai linistita cu sarcina.
3. Coitul intrerupt nu e o metoda contraceptiva sigura. Dar tot e mai mult decat nimic... Prezervativul te-ar fi scapat de tot acest stres. Folositi prezervativul de fiecare data!
4. Cati ani ai?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru alexutza222):

Am 18 ani. Ovare polichistice nu am, merg la control in fiecare an. Ciclul meu are perioade de 3 luni cand este regulat dar si cand este haotic. Tocmai de aceea sunt destul de speriată in acest moment.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Probabil ca ai utilizat...

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru SkyPilot):

Da, pe acela l-am folosit. Ultimele 2 dati mi-a întârziat fix 5 zile. nu stiu ce sa fac nu mai am rabdare 5 zile. Desi undeva înăuntrul meu sunt conștientă ca odata ce am luat pastila nu se mai intampla nimic. acum eu sunt super panicata de 14 zile, mi am distrus zilele la propriu

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Aritzu2000):

Trebuie sa intelegi...

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

^^^
E adevarat ca...

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru SkyPilot):

Nu asta este ceea ce ma interesa pe mine.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Anticonceptionalele nu iti deregleaza mai rau ciclu, ba dimpotriva til regleaza.Am vazut cineva spune ca o sa til deregleze mai rau.Atunci de ce medicii recomanda anticonceptionale la persoanele cu cilcu neregulat si mai stiu eu menstruatie abundenta? Tocmai ca il regleaza, bine nu doara o singura pilula luata asa la luna sau la mai stiu eu cate luni.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează