| Madalina1111 a întrebat:

Am si eu o problema.cam urata! Am hemoroizi! Ce sa fac? Sunt interni si externi. Sunt destul de mici, nu au mai sangerat de cateva luni, nu m-au mai durut de mult, nu ma mananca, insa totusi mi-e frica sa nu se faca mai mari. Am luat detralex asta-vara si imi mai trecusera. Acum nu mai iau pentru ca am auzit ca provoaca dependenta. Daca stie cineva vreo reteta minune pentru a scapa de ei, ajutor! Apropo: fara "du-te la doctor". Am fost la spital si mi-a recomandat detralex cateva zile si a zis ca daca nu imi trece, sa vin la operatie (era o nebuna). Astept cat mai multe raspunsuri!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
10 răspunsuri:
Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Nu este o nebună, dacă nu a funcționat Detralex-ul, numai operația te poate însănătoși. Nu trata cu superficialitate, poți ajunge în timp să faci cancer colono-rectal.
Nu amâna mâine ce poți face azi.
Pa, pa.

| Madalina1111 explică (pentru Legiuitoarea):

A functionat Detralex-ul, pe moment. Deci...sa iti spun cum a inceput totul: Eu am 17 ani. Asta-vara am tinut dieta- fara paine si multe altele. Nu mi-am dat seama ca din cauza faptului ca nu mancam paine ma constipam (pana nu mi-au aparut hemoroizii, nu stiam ca exista asa ceva). Ma durea destul de tare (cand eram pe toaleta) si cam dupa o luna au sangerat, insa foarte putin si am crezut ca am mancat eu ceva. Dupa inca vreo 3-4 saptamani am mai sangerat o data, insa de data asta mai mult si m-am dus la spital. Acolo m-a controlat o dna doctor-chirurg (nici nu vreau sa-mi aduc aminte cum m-a controlat) si mi-a spus ca am hemoroizi interni.Mi-a spus sa iau detralex si ca daca nu imi trece, sa vin la operatie. In fine.De atunci nu au mai sangerat nici macat o picatura, m-au mai durut o data sau de doua ori, dar foarte putin (s-a datorat constipatiei). Cu toate ca nu ma mai doare, nu mai sangerez si nu ma mananca, s-au mai marit putin (am 2 externi,dar mici). Mama nu ma lasa sa iau Detralex ca zice ca o sa devin dependenta. Eu as vrea sa iau, doar pentru a mi se mai micsora, pentru ca mi-e frica sa nu mi se mai mareasca nesuferitii astia. Nici nu ma gandesc sa fac operatie de hemoroizi, am doar 18 ani (neimpliniti). Crezi ca e bine sa iau Detralex?

| Legiuitoarea a răspuns (pentru Madalina1111):

Bună.
Doctorița ți-a făcut u tușeu rectal.
Hemoroizii apar în urma constipării cronice, sedentarismului, practicarea sexului anal, colon iritabil, sarcină, etc. Detralexul se ia numai la indicația medicului, nu este mama ta în măsură să spună că dă dependență.
Pentru prevenirea constipației poți lua o linguriță de semințe de in, dimineața, pe stomacul gol și multe fructe proaspete. Local poți aplica Hermozon după ce ai făcut toaletarea cu apă călduță și săpun lichid, tamponezi zona pentru absorția apei, folosirea lenjeriei intime din bumbac 100% (nu este recomandată lenjeria strâmtă, tanga care nu permite o circulație sangvină corectă).
Trebuie să faci și analizele uzuale pentru a vedea cum stai.
Acești hemoroizi trebuie ținuți sub observație pentru a vedea evoluția lor, și mai consultă și alt medic. Ești mică pentru această afecțiune.
Sănătate.
Pa, pa.

| Madalina1111 explică (pentru Legiuitoarea):

Mersi mult pentru raspuns. Mama stie ce vorbeste! Cunoaste cativa doctori foarte buni care i-au spus ca Detralexul provoaca dependenta. Mersi inca o data! Pa, pa!

| Legiuitoarea a răspuns (pentru Madalina1111):

Bună din nou.
Nu ai pentru ce, am revenit cu o completare. Toate medicamentele dau dependență dacă sunt utilizate pe termen lung.
Încă o dată sănătate și ai grijă de tine.
Pa, pa.

| savino23 a răspuns:

Buna.stiam de bai calde cu ceai de pelin, si sa te ungi doar cu crema de galbenele si tine un pic cont de ceea ce mananci, si mai sunt supozitoare speciale pentru hemoroizi.iti doresc vindecare si sanatate multa.ai grija de tine.pa

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Bună Madalina! Cum te simti? Evită constipatia ca sa scapi de hemoroizi, bea lichide multe supe, ciorbe apă multaa, evită condimentele, ardeiul iute, piperul, nu minca asa ceva, o seară ună si multă sanatate, te ai operat?

| MihaEllla16 a răspuns:

Si matusa mea are si ia detralex [ provoaca dependenta in doze mari ] poti sa continui sa iei detralex cu pauza. De ex matusa le ia asa : 1 saptamana le ia, 2 face pauza si iar. : Faci asta 4, 5 luni su dupa aceea poti sa mergi la un doctor sa vezi daca au trecut sau nu. Multa bafta! :*

| Madalina1111 explică (pentru MihaEllla16):

Cate ia pe zi?

| MihaEllla16 a răspuns (pentru Madalina1111):

Din cate stiu eu 2 happy