| Roxx124 a întrebat:

Buna! Dacă am stat pe rece și mi-a curs sange la câteva zile (maro-negru; ca și cum ar fi ultima zi din ciclu) am răcit? Ideea e ca trebuia sa-mi vina și nu mi-a mai venit

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| corbulalbrosu a răspuns:

Sangerarea menstruala porneste la data preconizata/anticipata in cazul in care ciclul menstrual este de tip regulat. Iar in cazul in care ciclul menstrual are caracteristica principala sa fie de tip neregulat, atunci sangerarea menstruala poate sa porneasca mai devreme sau mai tarziu cu cateva zile fata de data presupusa.
Ciclul menstrual se desfasoara din prima si pana in ultima sa zi, STRICT HORMONAL pe baza unui program care este stabilit de organismul femeii in primele 2-3 zile ale ciclului menstrual, adica in perioada foliculara care incepe odata cu prima zi de menstruatie si tine pana in ziua ovulatiei. Atunci cand ovulatia nu se produce la momentul optim si anume in cea de a 14-a zi a ciclului, atunci orice prelungire a ciclului menstrual si aparitia asa zisei ''intarzieri'' in pornirea menstruatiei se produce/apare pur si simplu in cazul in care are loc o dereglare a desfasurarii activitatii hormonale. Asa ca dereglarile mai mari sau mai mici, se produc de obicei pe fondul aparitiei unor disfunctionalitati in functionarea la un moment dat a unei singure sau a mai multor glande endocrine (tiroida, hipofiza, ovare, glandele suprarenale). Din cauza dereglarilor care pot sa apara in activitatea glandelor endocrine, uneori chiar si in cazul celor mai bine/precis reglate cicluri menstruale, pot sa apara dereglari destul de importante. La randul lor orice dereglare hormonala provoaca modificarea lungimii ciclului menstrual fata de un anumit numar FIX de zile si astfel ciclul mentrual poate sa devina de tip NEREGULAT sau DEREGLAT. Pe baza celor prezentate se poate presupune/aprecia ca intarzierea actuala fata de ziua in care ar fi urmat sa inceapa menstruatia, este provocata de o astfel de dereglare hormonala. Marimea abaterii ca lungime a ciclului menstrual, uneori poate prezenta variatii de la cele mici (si mai frecvente) de doar +/- 3-5 zile, la dereglari un pic mai mari care pot fi chiar si de 10-14 zile (in plus de obicei) si doar in cazuri mult mai rare, intarzierile pot sa fie uneori chiar si de 2-3 luni, cu toate ca NU existe o sarcina instalata in uter. S-a constatat ca astfel de dereglari de lungime a ciclului menstrual apar si se produc mai frecvent la varsta adolescentei, dar se pot manifesta si pe urma fiindca uneori cu totul inexplicabil, activitatea hormonala se poate modifica si sa treaca de la normala, putin dereglata la una grav dereglata din cauza functionarii defectuoase a una sau a mai multe glande endocrine. Multa sanatate!

4 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Nu, doar te pregatesti de menstruatie si acestea sunt semnale, ce varsta ai? Daca ai stat pe rece aveai alte simptome, urinat des cistită si usturime la urinat

| Emilian65 a răspuns:

Cu siguranta ai racit. Consulta medicul de familie sau un medic ginecolog.