|

Bună. De ce unele persoane vorbesc repede și nu le înțelegi ce spun? De ce alte persoane vorbesc încet? Eu vorbesc repede și sunt balbaita uneori. Ce ar trebui sa fac ca să fiu înțeleasă?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Apreciat de Editori
| a răspuns:

E un defect de vorbire să vorbești mai repede decât să fii înțeles. Mai bine clar și rar.

Vorbești încet când nu ești sigur pe tine. Soluția: gândește ce vrei să spui și fii sigur că ce spui are valoare. Dacă nu merită spus tare un lucru, nu merită spus deloc.

Din câte am observat fetele reușesc natural să vorbească repede. Fă un efort constant să vorbești corect. Bâlbâiala vine și pe fond emoțional.

Pentru probleme de dicție merită să-ți iei și să exersezi de aici: https://www.libris.ro/......-33-1.html

Pe mine mă ajută mult să citesc cărți cu voce tare. Încerci să pronunți cât mai corect și expresiv tot.

Vorbirea e un lucru foarte important. Merită depus efort constant spre a îmbunătăți. Succes!

6 răspunsuri:
| a răspuns:

O vorba din popor spune ca cine vorbeste mult nu este in stare de prea multe realizari, deci mai bine este sa vorbesti putin si sa faci multe.
Iti dai seama ca vorbirea fie ea rapida sau lenta este influentata de creier, in opinia mea ca o gluma, este faptul ca cei care vorbesc rapid au un procesor mai bun decat cei care-s lenti, dar este doar o caterinca ce zic acum.

| a răspuns:

Daca ai vorbi si corect si rapid s-ar numi ca ai flow si ai putea face rap.
Ce inseamna flow :
https://youtu.be/W7FfCJb8JZQ?t=120

| a răspuns:

SI eu am problema asta, si de multe ori ies niste cuvinte pocite de nu pot sa iti zic... Singura metoda e exercitiul si sa gandesti putin o propozitie intreaga, nu doar 2 cuvinte, eu unul asa fac si se vede.

| a răspuns:

Eu is ardelean dar vorbesc repede. Cu asta te nasti, dar rezolvi foarte repede, important este sa te obisnuiesti sa faci pauze.

| a răspuns:

Trebuia da te naști in Ardeal ca sa fii ca noi, cei care vorbim ca Iohanis.

| a răspuns:

Buna!
nu prea ai ce sa faci uite de ex si eu cand ma enervez vorbesc repede ma incurc si de aici iese balbaiala cu alte cuvinte incearca sa vorbesti ca "Yohannis" si ai rezolvat problema laughing