| Daniela1299 a întrebat:

Buna! Mi s-a rupt aproape toată partea din față a unei masele, mai exact a unui premolar, iar dentistul a scos nervul, a plombat-o, reconstruind astfel cam jumătate de masea și mi-a spus că a terminat. Stiti daca e nevoie si de o coroană? Oare va rezista plomba având în vedere că partea din spate e intactă și că nu a reconstruit prea mult sau se va deteriora repede?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Da.
Daca e spart dintele si are lipsa, atunci doar o coroana poate ajuta pe termen mai lung, altfel se va spage bucatele.

| sierra1 a răspuns:

Clar că trebuie imbrăcat (dintele)

Dar de ce nu l-ai intrebat pe medic - doar el s-a uitat in gura ta, nu noi

| AlexandraIris22 a răspuns:

În general, după ce e realizat un tratament endodintic(scos nervul) e recomandat să pui o coroană deoarece tratamentul endodontic în sine înseamnă de fapt să scoți întreaga pulpă a dintelui, care, pe lângă nerv, e constituită și de vase limfatice și sangvine, acestea din urmă asigurând nutriția dintelui. Odată ce au fost îndepărtate vasele sangvine, țesutul dentar nu mai este hrănit, deci devine casant și e destul de posibil ca pe viitor să se producă mai rapid o fractură a dintelui respectiv. O coroană ar preveni asta. Cel mai bine este să discuți cu medicul tău dentist despre asta și despre ce nelămuriri mai ai.