| PetricaClaudiaLoredana a întrebat:

Bună seara! Copilul meu cel mic (7 ani) a fost diagnosticat cu scabie in stadiul avansat pentru că de 3 luni i se tot punea diagnostic greșit de alergii alimentare sau dermatită atopică. Restul familiei nu aveam simptome dar am inceput schema de tratament toți, 3 adulți cu benzoat de benzil și cel mic un preparat cu benzoat dar concentrație mai mică. 3 zile dus cu săpun și cremă, 4 zile pauză de cremă apoi iar 3 zile cu cremă. Eu, din ziua 6 m-am iritat foarte rău pe gât dar am continuat cu tratamentul până în ultima zi care a fost ieri. Azi-noapte nu am dormit de usturime iar azi efectiv mi-a crăpat pielea pe gât și am sângerat și pe restul corpului mi-au apărut bubițe și mâncărimi. Întreb dacă este normal să apară după tratament mâncărimi și bubițe? Mulțumesc!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
17 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Cine ti a dat tratamentul? Ai fost la un medic sa te consulte inainte de a te da cu crema sau ai cumparat din farmacie ce ti s-a dat fara o reteta.

| PetricaClaudiaLoredana explică (pentru CristiDinBucuresti):

Schema de tratament ne-a fost prescrisă de dermatologul de la Marie Curie, am respectat tot ce ne-a prescris iar la sfârșitul lunii revenim la control. Cel mic este bine, eu sunt care a făcut reacție la cremă

| CristiDinBucuresti a răspuns (pentru PetricaClaudiaLoredana):

Pai tu trebuie sa mergi inapoi la acest medic sa iti dea altceva deoarece tu ai reactii adverse la acest tratament, mergi maine la doctor. Multa sanatate si mult succes.

| Violleta2022 a răspuns:

Scabia (raia) este o afectiune parazitara din cauza lipsei igienei personale.
Se impune tratament serios pentru copil si dvs, odata ce ati luat scabia. Spalarea corpului se va face de acum inainte ZILNIC, cu apa calda si sapun, iar imbracamintea se schimba zilnic, fiind fiarta dupa fiecare imbracare si calcata cu fierul de calcat, ca parazitul sa moara.

Se fierbe si lenjeria de pat, prosoapele si cam tot ce atinge copilul si dvs, toti cei infectati, se curata intens, iar hainele si asternuturile folosite se fierb.
Exista tratament in farmacie pentru scabie dar si medicul de familie il poate prescrie.

In perioada asta, cand exista aceasta infectie in casa dvs, evitati sa aveti contact cu alte persoane, sau sa mergeti in vizita ori sa aveti musafiri, tocmai pentru ca scabia este extrem de contagioasa.

| PetricaClaudiaLoredana explică (pentru Violleta2022):

Da, asta facem de 10 zile. Seara duș cu săpun cu sulf apoi ne dăm cu cremă toți 4. Dimineața iar duș cu sulf dar fără cremă, tot ce purtăm le spăl la 90 și calc pe dos, lenjerii de pat, prosoape și pijamale le folosim o singură dată. Până acum a decurs bine însă după tratament mi-au apărut iritații pe corp însoțite de prurit intens și nu știu dacă mai e parazit sau este reacție la crema cu benzoat de benzil. Mulțumesc!

| Violleta2022 a răspuns (pentru PetricaClaudiaLoredana):

Asta numai un medic dermatolog va poate spune, numai daca mergeti la consultatie si va vede.
sanatate multa!

| KovacsB a răspuns:

Ati luat de la vreun animal.
Sa-l imprumutati si Violetei

| PetricaClaudiaLoredana explică (pentru KovacsB):

Nu știu cine e Violeta, l-am luat de la o pensiune din Predeal. După ce am fost cazați acolo la 2 săptămâni au început simptomele

| Salontanul a răspuns (pentru PetricaClaudiaLoredana):

laughing Violeta22 este un user de pe aici care are raspunsuri la toate intrebarile, uneori gresite.

| Dragobeta a răspuns:

Ma intreb daca timp de 3 luni ati dus copilul ala la medic sau l-ati tratat dupa "recomandarile" de pe net. Pentru ca si acum in loc sa mergeti urgent la medic, intrebati aici pe TPU. Nuuu, nu ca medicul de familie e liber. Exista urgente.
Nu inteleg faza aia cu 3 zile dus cu sapun. Pana acum cum v-ati spalat toti? In mileniul 3 se face dus zilnic. Da, cu sapun.

| PetricaClaudiaLoredana explică (pentru Dragobeta):

Ca să dormi liniștită, da am fost la 4 pediatri, 2 dermatologi și alergolog. Am făcut analize de sânge, urină, paraziți intestinali, exudate, paneluri de alergii respiratorii și alimentare, am cheltuit în 3 luni de nu am câștigat în 10. Diagnosticul este confirmat la spitalul Colentina, tratamentul a fost prescris de dermatologul de la Marie Curie. Ce părere ți-ai făcut tu nu contează pentru mine, nu m-ai ajutat cu un răspuns și nici nu am căutat diagnostic sau tratament aici. Am întrebat strict dacă reacția mea la benzoat este normală sau ar trebui să îmi fac griji. Avem programare din nou la dermatolog, nu iau tratamente singură de pe net

| PetricaClaudiaLoredana explică (pentru Dragobeta):

Și mă mai întreb dacă cumva ai citit toată postarea și te-ai grăbit să îți dai cu presupusul sau ai citit dar nu ai înțeles? Pentru varianta 2 îți spun eu, ești analfabet/ă funcțional/ă

| Bengosul123 a răspuns:

Sa ai iritați și sângerări este CLAR ca nu este ok. Du te la medic neapărat și spune-i ca iei tratamentul x și ai avut reacții adverse.

| PetricaClaudiaLoredana explică (pentru Bengosul123):

Mulțumesc! Dimineață am programare la dermatolog.