|

Buna! Sunt foarte racit si nu pot respira pe nas decat cu picaturi, dar picaturi in nas nu mai pot sa-mi pun pentru ca sunt foarte iritate caile! Ce altceva sa fac sa mi se desfunde nasul sau sa se duca raceala mai repede in afara de medicamentele de la doctor? Funda!

4 Raportează Evaluează
Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Buna.
Daca spui ca caile respiratorii sunt foarte iritate, incearca sa fierbi 1 l de apa (aproximativ) pune intr-un vas si adauga in apa bicarbonat de sodiu,putina sare si iod. Apoi apleaca capul si respira deasupra aburilor,astupand capul cu un prosop ceva mai mare pentru ca aburii sa nu iasa.
Daca ai acasa floare de `aloe`, asteapta aproximativ o saptamana ca narile sa isi mai revina apoi picura cu pipeta sucul de la aloe.
Sanatate si fate bine!winking
Pa, pa.

3 răspunsuri:
| a răspuns:

Dupa cum au spus Raizo si Nicole, dar n-au stiut sa denumeasca procedeul, trebuie sa faci inhalatie. Ori iei de la farmacie solutie inhalanta, ori pus si simplu faci inhalatie cu musetel. Ideea e ca mucoasa nazala sa fie f. bine hidratata. In plus poti sa-ti pui in nas ser fiziologic, care nici nu-ti irita caile respiratorii si nici nu are reactii adverse ca celelalte produse descongestionante nazale. De asemeni, seara iti recomand bai f.fierbinti (cat poti suporta tu) cu sare, la picioare, dupa care iti pui ciorapi si te bagi in pat. Dupa 3-4 zile de astfel de bai, in mod normal, ar trebui sa-ti treaca raceala. Inhalatia cu solutie inhalanta se face in felul urmator: pui niste apa la clocotit, apoi iti un prosop mare pe cap sau un cersaf si stai deasupra vasului cu apa clocotita. In vas pui cate picaturi scrie in prospect, apoi incepi sa tragi aer pe nas. La inhalatia cu musetel, dupa ce apa a dat in clocot, pui musetelul, apoi acoperi vasul si-l lasi 5 minute pentru a se infuza florile, dupa care procedeul este asemanator celui descris inainte. Ai grija sa nu stai f. aproape de vas, caci aburii sunt f. fierbinti si risti sa te arzi la fata. Sanatate maxima!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Scoatetzi polipii cea mai buna solutie

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Era chestia sa pui intr-un castron ceva cu apa calda niste sare. si sa repsr acel abur, dar sa ai un prosop pe cap.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează