| Deniz23 a întrebat:

Buna TPU! Acum câteva ore m-am lovit in masa la oasele metacarpiene (la unul de fapt) pe moment am observat imediat ca acesta s-a dat in jos adică se vede când strang pumnul sau întind mâna iar degetul este puțin stranb (formează o paranteza cam asa) iar de vreo doua ore a început sa mă doară și sa se umfle degetul inelar (cel la mare m-am lovit) cel mijlociu (cel mai mult) și puțin aratatorul și cel mic. Înșelatul formează acea "paranteza" spre mijlociu, oare dacă încerc să-l mișc spre cel mic nu prea pot (dar nu mă doare foarte tare, pur și simplu nu se duce). Acum ce îmi puteți recomanda? Credeți ca este nevoie de o vizita la medic? Poate fi o fractura?( doar ca îl pot mișcă) Multumesc! Scuzați romanul

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Da, poate fi fractură. Dacă nu te prezinți repede la medic, să ți-o stabiilizeze, se poate suda degetul așa strâmb și așa râmâi cu el.

| anonimg a răspuns:

Trebuie să mergi de urgență la spital. Acolo pot fi îndreptate lucrurile.
Pot apărea complicații mai grave dacă nu mergi de urgență. Nu mă întreba ce complicații; astea ți le va spune medicul după aceea. Tu trebuie să mergi acum.

| Floareasoarelui26 a răspuns:

Buna! Eu nu cred ca "te-ai lovit" ci ca ai dat cu pumnul tare, dar asta nu este problema mea.
Da, ar trebui sa mergi la urgente sa vada despre ce este vorba si sa remedieze situatia pentru ca se poate osifica asa si nu cred ca vrei asta...