| denisamihaela a întrebat:

Am fost la un control ginecologic și mi s-a spus ca am anexita. Puteți sa mi spuneți va rog frumos cum se poate trata aceasta? Mulțumesc frumos!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Freya1 a răspuns:

De obicei infecţia este cauzată de bacterii care pătrund în vagin de cele mai multe ori în timpul actului sexual. În general, boala inflamatorie pelviană este cauzată de bacteriile care produc gonoree (Neisseria gonorrhoea) sau infecţie clamidiană (Chlamydia trachomatis), boli cu transmitere sexuală.

De asemenea, bacteriile pot pătrunde în vagin în timpul spălăturilor vaginale.

Mai rar, infecţia se produce în urma naşterii pe cale naturală, avortului sau în timpul unei proceduri medicale (de exemplu dilataţia şi chiuretajul).

În mod tipic, boala inflamtorie pelviană debutează la nivelul colului uterin sau uterului. De obicei, sunt infectate ambele trompe uterine, însă simptomele sunt mai severe pe una din părţi. Ovarele nu sunt infectate decât dacă infecţia este severă.
Tratamentul cu antibiotice se începe cât mai curând posibil. În mod tipic, se folosesc două antibiotice eficace împotriva mai multor tipuri de organisme. Majoritatea femeilor fac tratamentul la domiciliu. Spitalizarea este însă necesară dacă infecţia nu se ameliorează în decurs de 48 de ore, simptomele sunt severe, femeia este însărcinată sau este detectat un abces.

Dacă abcesele persistă în ciuda tratamentului cu antibiotice, poate fi necesară intervenţia chirurgicală. Ruperea unui abces necesită intervenţie chirurgicală de urgenţă.

Până la terminarea tratamentului cu antibiotice şi confirmarea de către medic a eradicării infecţiei, femeile afectate ar trebui să evite raporturile sexuale, chiar dacă simptomele au dispărut mai devreme.
Toţi partenerii sexuali din ultimima perioadă ai femeii ar trebui testaţi pentru depistarea infecţiei şi dacă este cazul să fie trataţi. În situaţia în care boala inflamatorie pelviană este diagnosticată şi tratată prompt, există şanse de vindecare completă.

3 răspunsuri:
| sSFlames a răspuns:

Vezi pe Google "tratament anexita" (cauta). Informatiile de acolo sunt de regula dupa siteuri de specialitate.

| denisamihaela explică (pentru sSFlames):

Mulțumesc, dar prima data am cautat pe Google, voiam sa știu dacă s-a mai confruntat cineva cu asa ceva și dacă ma puteți ajuta cu un tratament care a funcționat ca pe Google circula sute de informații ce nu știu dacă sunt verificate. Și nu pot sa iau fiecare tratament în parte sa mi l administrez. Asa ca voiam doar o părere sincera și un tratament ce într-adevăr a dat rezultat.

| Freya1 a răspuns (pentru denisamihaela):

Nu are cum sa iti dea nimeni tratamentul lui.Trebuie sa iei ce iti spune medicul si sa iei indicati de la el noi putem doar sa iti dam informati despre