| unu3doi2trei1 a întrebat:

Bună TPU, am nevoie de niște sfaturi, opinii de la voi.V-aș ruga să nu răspundeți la mișto.
Când sunt apatică, când mă copleșesc tristețea și frământările și nu mă mai pot concentra la nimic. Singurele care mă mai liniștesc și mă ajută sunt dulcele cu mult zahăr și sucurile carbogazoase (cola în special). Practic mă droghez fără droguri laughing Apatie/ tristețe+ frâmântări, dulce, mă simt mai bine, apoi se repetă, +vinovăție.
Ce aș putea face? Să scap de stările care mă încearcă. Sau să le domolesc prin alte mijloace.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Apreciat de Editori
| Ineys a răspuns:

Cred ca e un inceput usor de depresie, sau doar o faza proasta prin care treci. Daca te simti asa de cateva zile si-ti trece repede nu e nimic grav. Daca te simti asa de mai mult timp probabil ar trebui sa cauti alte solutii cu care sa inlocuiesti zaharul si prostiile pe care le mananci. Tot droguri sunt si creaza dependenta.

Asculta muzica, de preferat muzica vesela, ritmata care te face sa te misti, etc.
Uita-te la un film/serial/anime, ce vrei tu, ceva care sa te prinda si sa uiti de starile alea.
In principal trebuie sa gasesti o ocupatie. Poti sa incerci chiar sa inveti sa desenezi/pictezi ( daca nu stii deja ), canti la un instrument ( ce vrei tu ), etc.

Orice te tine ocupata si cu gandu departe de lucrurile astea, dar nu dulciuri/zahar/sucuri, etc. Stiu ca e mai greu acum ca e vancata si ai mai mult timp sa stai tu cu tine si cu gandurile astea. laughing

4 răspunsuri:
| RKBlue a răspuns:

Nu stiu daca te va ajuta, dar eu asta fac cand ma simt trist: alerg.
Ies afara, in cele mai confortabile haine(ca sa ma misc usor) si alerg.Nu conteaza unde. Uneori pana la nu stiu ce magazin,alteori pana la capatul orasului, alteori alerg pe langa oras...
Incerc sa alerg cat mai mult.
Uneori cu casti, alteori fara.
Parca supararea, nervii si alte sentimente negative "se scurg" din mine laughing

P.s cand ai pofta de dulce, poti face 2 lucruri:
1)Bea apa.Un pahar, doua si iti trece din pofta
2)Mananca un mar sau o banana.(sau alte fructe, dar nu exagerat)
3)Cauta pe internet cat de nociv e zaharul.Promit ca o saptamana te va lua frica numai uitandu-te la un baton Twix

| Cksihja a răspuns:

Poezie pentru apatici.

A fost odată un porc și-o capră
Care se distrau pe afară.
Porcul fugea prin ogradă,
De frică ca nu cumva să-l vadă,
Capra sus de pe fațadă.
Care se prăpădea de râs grămadă
Și-l făcea pe porc ruladă.

Dacă n-ai înțeles nimic nu te îngrijora ești bine dar e un text suficient de tâmpit încât să te facă să uiți de toate problemele.

| LeSuiton a răspuns:

Cred ca ar trebui sa te lasi de fumat pentru ca nu i bine si mai cheltui si o multime de bani.

| anilaalenoi a răspuns:

Poti sa iti ocupi timpul liber cu diverse activitati ca sa iti mai stea gândul numai la lucruri care te ar întrista. Daca stai la curte poti sa te apuci de o multime de chestii care sa te ajute sa te concentrezi doar la acelea nu altceva, ori da a stai la bloc poti sa te apuci de citit carti, te uiti la seriale, sau poate incearca sa iesi sa vorbesti cu prietenii apropiati, poate te pot ajuta sa te descarci, sau daca nu ai prieteni foarte apropiati incearca in online sa iti găsesti prieteni, abordează persoane cu care crezi ca ai ceva in comun si cu timpul va puteti destăinuie unu/a alteia. Si mi pare rau ca nu iti pot da sfaturi foarte utile, poate este cineva care chiar te poate ajuta cu ceva