|

Bună TPU!

Am o anxietate cu atacuri de panica severe de aproximativ 2 ani, m-am documentat bine despre aceasta problema și în acest timp am căutat să găsesc o rezolvare. Într-un final am ajuns la un medic psihiatru. Am avut un tratament de 4 luni cu rivotril de 0, 5mg și 3 luni cu xanax 0, 5mg (alprazolam) când am renunțat la acestea nu am prezentat nici cel mai mic simptom de sevraj cum spun alții doar am revenit la stările de anxietate, nu îmi este frica de dependenta, important este sa duc o viata cât mai normala. Credeți că pot urma un tratament cu benzodiazepine toată viata? Medicul psihiatru mi-a spus ca dacă apare toleranta doza se poate mări și dacă ajung cu un medicament la doze maxime poate fi înlocuit cu altul.

8 Raportează Evaluează
Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Salutare!
Nu am trecut printr-o asemenea situatie, dar am intlnit cazuri printre cunoștințe.
Ai renuntat la medicamentatie din proprie initiativa sau sub indrumarea medicului?
"când am renunțat la acestea nu am prezentat nici cel mai mic simptom de sevraj cum spun alții doar am revenit la stările de anxietate"
Profa mea de psihiatrie ne spunea la cursuri ca intreruperea nu se face NICIODATA brusc. Tu poate nu-ti dai seama de consecinte acum, dar pe parcurs organismul sufera. Asa cum au fost introduse putin cate putin, la fel trebuie si eliminate. Altfel te vei trezi ca diagnosticul s-a accentuat si va trebui sa iei pastile mai puternice.
"Medicul psihiatru mi-a spus ca dacă apare toleranta doza se poate mării și dacă ajung cu un medicament la doze maxime poate fi înlocuit cu altul."
Ca idee generala, orice substanta pe care o introducem in organism provoaca un anumit grad de dependenta. De asemenea, la fel cum nu poti lua antibiotice dupa ureche pentru ca bacteriile devin imune, nici administrarea de ORICE medicament pe ternen indelungat nu e recomandata. Corpul nostru este facut sa se adapteze.
Ar fi indicat sa mergi si la psihoterapie, nu psiholog. In Timisoara, parca, exista o doamna psihoterapeut care face terapie cu animale. Terapia cu aninale sau cea clasica are scopul de a te ajuta sa "lupti" rational cu depresia, anxietatea si atacul de panica.
Totul porneste si de la modul in care ne modelam gandirea. Medicamentele nu te vor ajuta foarte mult daca problema este rezultata din factori interiori. Orice medicament provoaca dependență, iar doza se poate mari sau medicamentul poate fi inlocuit la infinit. Cel mai important este sa "lupti" tu cu tine rational.
Nu ne nastem cu multe boli, dar dobandim pe parcursul vietii. De ce? Pentru ca nu facem eforturi sustinute de a deveni mai impermeabili sufleteste in fata celor ce ni se intampla zi de zi.
Incearca si un psihoterapeut. Poate vei reusi sa nu iti maresti doza sau chiar sa renunti ...2004 - 2028 + Vezi răspunsul întreg

| a răspuns (pentru ciocolatamaruie4):

Mulțumesc pentru sfaturi, și da am renunțat brusc la medicamente

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru silviumarian3586):

Cu drag! Ai grija de tine!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
7 răspunsuri:
| a răspuns:

Așa se întâmplă cu orice medicament care acoperă simptomele și nu rezolvă cauza. Dezvoltă rezistență ți trebuie să mărești doza ca să aibă acelaș efect.
Poți rezolva cu dietă vegetariană.
Sau glucide 70%, lipide 15%, proteine 15%.
Toate obținute cu precădere din plante, cât mai crude și neprocesate termic.
Treptat. Cură de trei luni pentru a vedea rezultate, apoi toată viața, ca să nu ai nevoie de medicamente.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Poti continua cu rivotril. Si epilepticii îl iau toată viața si nu mai dezvolta nicio toleranță! Trateaza te linistit!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Cred ca e anxietate generalizata

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Susțin si eu răspunsul postat de sadrian46.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Anxietatea se vindeca cu terapie cognitiv comportamentala, cauta un psiholog specializat pe anxietate si o sa renunti si la medicamente si o sa scapi si de anxietate.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează