Întrebare recomandată | aldegor a întrebat:

de la un timp nu mai dorm bine deloc, pur si simplu nu adorm stau in pat in toate pozitiile si nu adorm incerc sa nu ma gandesc la nimic si tot degeaba, si adorm abia pe la 4 dimineata si ma trezesc pe la 5 jumate mai adorm putin iar ma trezesc pe la 8 iar adorm iar ma trezesc si uite asa ma simt si naspa, ma simt obosit ma doare si capu, ce pot face sa am un somn linistit si sa adorm mai repede?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
| yumeee a răspuns:

Been there, am fost insomniaca toata viata mea adolescentina laughing.
Solutia mea a fost o combinatie intre mai multe remedii:
- nu incerca sa "nu te gandesti la nimic", nu e psihic posibil asa ceva laughing, dar daca ai anumite probleme, chestii care te framanta, evita-le in momentele in care incerci sa adormi. Gandeste-te la ceva cu o perspectiva luminoasa, cum ar fi o vacanta in Caraibe sau viitorea betielaughing
- remedii gen ceai calmant (gasesti la plafar) sau un pahar cu lapte cald te pot ajuta
- nu manca mese copioase cu putin inainte sa te culci deoarece iti confera energie. Also, nu bea cafea/ceai negru dupa ora 5-6.
- incearca sa asculti sunete binaurale sau chestii de pe youtube gen ocean/rainforest sounds (pe mine personal ma irita atunci cand incerc sa adorm dar pe altii ii ajuta)
- in sfarsit, daca vezi ca tot nu poti si nu poti sa adormi, fa ceva productiv in timpul respectiv si vei fii surprins sa descoperi ca te va ajuta sa adormi. Spre exemplu, citeste o carte, uita-te la un film, etcetc.

| viotedy a răspuns:

Incearca sa citesti seara pana ti se inchid ochii, stingi repede veioza si somnic de voie.

| supermamici a răspuns:

Buna ziua,
Va recomand acest articol:
http://www.supermamici.ro/nu-poti-sa-dormi/

Incercati o saptamana sa respectati aceste reguli, cu siguranta saptamana urmatoare va veti simti mai bine si totodata va veti regla somnul.

| Zeuss1smyname a răspuns:

Cunosc sentimentul. Mi se întâmplă şi mie. Cum reuşesc să adorm? Înainte să mă pun în pat mă uit la video-uri de genul acestuia:
https://www.youtube.com/watch?v=p65wdkt0o4g
Mă ajută să mă relaxez şi să uit de grijile cotidiene.
Somn uşor bre!