| Valeee09 a întrebat:

Sper sa imi puteti raspunde. Am o problema. In dimineata asta mi-au aparut iritatii pe piele. La mine in liceu, ca si in tot judetul este epidemie de rubeola din cate am inteles.Deci cred ca aceasta este si diagnosticul meu, totusi as vrea sa ma informez despre diferentele dintre rujeola si rubeola. Am avut urmatoarele simptome: cu o zi inainte am acuzat dureri de cap, aveam nasul putin infundat si tuseam, aceasta raceala o aveam din weekendul trecut ca am stat in curent, in sfarsit, seara trecuta aveam o usoara febra si acum vad ca am si ganglioni umflati, asta in afara faptului ca mi-a aparut iritatie prima data pe fata apoi s-a extins pe trunchi si membrele superioare, observ ca se va extinde pe picioare. Voi ce credeti? Rubeola sau rujeola?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
| Justmed a răspuns:

Rujeola este pojarul. rubeola este tot un fel de pojar dar mai usor...dar nici una nu se exprima prin iritati ...in cazul in care apar pete marunte marunte roz-rosiatice atunci este una dintre acestea!

| Bra1n1ac a răspuns:

Rubeola
Am avut si eu, tocmai mi-a trecutbig grin

| Valeee09 explică (pentru Bra1n1ac):

Si cam cat timp te-a tinut?big grin

| Bra1n1ac a răspuns (pentru Valeee09):

Cam 7 zilehappy