| coast a întrebat:

Bunica mea a fost operata acum 3 ani de cancer la intestinul gros. Pot sa mostenesc si eu aceasta boala?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cel mai puternic si eficace tratament este unul naturist. Putin luma stie. Daca cititi, va rog din suflet sa faceti cunoscut. Acest tratament naturist extrem de simplu poate face dintr-un om pe patul de moarte un atlet.
Detalii pe: www.fatima.dap.ro/Q10
(Q cu litera mare)

5 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Cel mai probabil nu. Cancerul de colon are o oarecare agregare familiala, dar numai formele care apar la persoane tinere (sub 60 de ani).

| cely a răspuns:

STAI LINISTIT, NU E OBLIGATORIU

| clau44 a răspuns:

Genele canceroase de obicei pot fi până la a 7-a generaţie, dar diferă ale cu gene moşteneşti, dacă sunt de la bunicul tău nu trebuie să-ţi faci griji!
eu îţi recomand un consult medical (un RMN sau tomograf la colon), dacă merge doar ecografie cu atât mai bine (şi pentru tine)! Şi îţi vor zice medicii rezultatul dacă ai sau nu!

| selef a răspuns:

Numai daca ti-o lasa prin testament.

| doctoritsa a răspuns:

Cancerul nu este o boala genetica! Nu se mosteneste! De fapt, cancerul reprezinta o suma de boli, putand porni de la orice celula din organism - cancer osos, cancer intestinal, etc. Exista insa, in unele cazuri, aglomerari familiale pentru unele forme de cancer. Ele sunt considerate mai degraba predispozitii date de factori de mediu comuni - in cazul colonului factori alimentari, de stil de viata. Evita alimentele prajite (arse) si consuma suficiente legume. Despre broccoli se spune ca protejeaza de cancerul de colon. Evita si constipatia, printr-o alimentatie sanatoasa, hidratare si miscare. Cel mai bine ar fi sa discuti cu medicul de familie despre factorii de risc si factorii protectori. Si despre analize de despistare, care se fac in functie de varsta si de factorii de risc.