| Lovwly a întrebat:

Care sunt semnele depresiei? am 14 ani. Pot face depresie?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
5 răspunsuri:
| BiuL a răspuns:

Ai probleme cu somnul, nu poti adormi, sau te tot trezesti sau dormi prea mult, nu ai pofta de mancare si slabesti sau dincontra mananci foarte mult, fara masura, te simti fara chef de viata, trist, iti vine sa plangi, nu iti mai pasa de nimic, nimic nu iti mai face placere.

| pietrean a răspuns:

Poti face depresie la orice varsta! Dar trebuie sa ai mari probleme, suparari din care nu poti iesi.Ma indoiesc ca la 14 ani poti face depresie, ca te-a parasit iubitul, ca nu te place vreo colega, ca nu ai ultimul tip de telefon....Astea sunt suparari, neimpliniri.Doar un medic specialist, iti poate pune diagnosticul.Cand suferi de depresie (adevarata),totul ti se pare fara speranta,te retragi foarte mult din societate,stai retrasa, in casa, nu vrei sa comunici cu nimeni, nu ai pofta de viata, de munca.Sunt semne atat fizice cat si psihice, dar repet, doar un medic isi da seama.

| ReusxD a răspuns:

Are un sentiment de tristete, anxietate, persista neputiinta si sentimentele de vinovatie, apare oboseala si cel mai rau, persoana respectiva poate avea ganduri de sinucidere.
Sper ca nu esti in situatia asta.
Pa, pa.

| NumelePublicExistaInBazaDaDate a răspuns:

Din cate stiu, anxietatea nu este neaparat depresie. cred ca despresia e o boala si se face mai greu. dar anxietatea sau frica de sociabilitate nu este neaparat despresie... consulta un psiholog, el va sti mai bine

| Madutzza98 a răspuns:

Cea mai inalnit semn al depresiei este ca nu mai vrei sau nu iti mai place sa faci lucrurile care ti-au placut happy