anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ce este ibuprofenul? Are efecte negative?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Ibuprofenul este un antiinflamator nesteroidian. Are, pe langa efectul antiinflamator, efect antialgic si antipiretic. Efectele adverse sunt destul de multe si, unele periculoase.
Da alergii la pacientii cu sensibilitate la ibuprofen, dar da si reactii incrucisate cu salicilatii (asprina), metamizolul (algocalmin) sau paracetamolul. Deci daca va stiti alergic la unul dintre ei, este bine sa incercati cu prudenta, eventual sub supraveghere medicala. Antiinflamatoarele nesteroidiene sunt foarte agresive la nivelul mucoasei gastro-duodenale, de aceea nu sunt indicate pacientilor cu gastrita, gastroduodenita sau cu antecedente de ulcer gastric si duodenal.
Ibuprofenul este toxic hepatic si renal si de aceea nu se da pacientilor cu ciroza sau insuficienta renala cronica.
De obicei retine apa in organism deci nu se da pacientilor care au edeme mai ales de origine cardiaca, sau se da sub supraveghere clinica si paraclinica. Poate da hemoragii la pacientii aflati in tratament cu trombostop. Nu se administreaza in sarcina si alaptare.
Dupa cum vedeti are multe reactii adverse, de aceea preparate pe baza de ibuprofen (advil, nurofen, paduden) trebuie administrate in caz de nevoie si numai dupa citirea atenta a prospectului. daca nu sunteti sigur ca aveti indicatie de a lua ibuprofen, mai bine intrebati medicul.

6 răspunsuri:
| clau44 a răspuns:

Ibuprofenul nu este recomandat nici celor care au epistaxis (sangerarile nazale), daca sunt recomandate de medic pentru alta afectiune atunci se vor adiminstra dupa cum a spus medicul, si atunci cu precautie.

| alessandra a răspuns:

Din cate stiu eu ipubrofenul se afla in compozitia unor medicamente impotriva racelii sau durerilor de cap, dinti, etc.(de ex nurofen). Despre efectele secundare nu am auzit prea multe, dar nu stiu pe nimeni care sa fi avut probleme pana acum.

| oareunde a răspuns:

Ibuprofenul este cel mai eficient antipiretic, fiind mai bun in combaterea febrei la copii decat paracetamolul. Din nefericire, NSAID ( non steroidal anti- inflammatory drugs) neselective ca ketorolac si ibuprofen au si abilitatea de a interfera cu functia trombocitelor si de a produce efecte negative asupra mucoasei gastrice si functiei renale.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Desi nu a fost deocamdata revelata o cauzalitate directa, statisticile arata ca aprox. 61% dintre persoanele cu alergii, utilizatori de produse cu ibuprofen, au inregistrat aparitia reactiilor alergice sau intensificarea lor. In special suferinzii de astm bronsic alergic trebuie sa manifeste o maxima precautie la administrarea de ibuprofen. Alergiile sezoniere pot inregistra episoade violente in afara perioadelor de manifestare cunoscute in urma administrarii ibuprofenului.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Eu am facut o dispepsie foarte urata de la ibuprofen,

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

DA eu am facut de trei ori alergi de la el. mi-au aparut bube pe tot corpul.pana sa mi dau seama ca de fapt luam medicamente de raceala care contineau ibuprofen! Atentie la el! SA nu ajungeti ca mine la urgente!

Întrebări similare