|

Ceaiul de ghimbir se poate bea seara? Copiii pot sa-l bea?

3 Raportează Evaluează
Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
| a răspuns:

Ghimbirul este planta cu proprietati energetice si tonifiante. Se bea de obicei dupa masa pentru a stimula digestia, "impingand" energia in jos. De aceea se foloseste in cazul greturilor, tusei, starii de voma, pentru a linisti. La copii este bine sa se foloseasca doar in cazul tusei si racelii pentru ca altfel copii devin agitati.
Un ceai de face si 2-3 feliute de ginger fierte intr-o cana cu apa timp de 5 minute.
Seara se poate bea, insa numai daca este neaparat nevoie (indigestie, tuse, stari de greata). E bine sa bem un anumit ceai atunci cand stim ca ne este folositor.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu vad de ce nu. ce anume ar avea ghimbir-ul. din moment de exista ceai de "alabala portocala" pai e ceai nene, se bea si la 3 noaptea daca ai chef. nu pote fi decat benefic.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Eu i-am dat piticului seara un ceai din marar,chimen, anason, musetel, pentru calmare. L-am gasit pe un magazin online specializat in ceaiuri (peste 200 de sortimente), www.demmertea.ro. De ghimbir nu am auzit ca ar fi contraindicat, dar in nici un caz sa nu-i dai ceai de tei pana la 5 ani, pentru ca are un efect sedativ, iar ei sunt prea mici pentru asta.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează