| AvalohAlen a întrebat:

Cum ar putea un depresiv/anxios care are pensie de invaliditate temporara sa se integreze în societate sau sa se facă util, poate sa și muncească măcar 4 ore?(întrebarea e unde?) Sau să își facă viața mai ușoară și mai frumoasa, sa nu mai sufere? Primul pas l-am făcut demult, iau tratament dar nu mă ajută în totalitate.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
2 răspunsuri:
| TamplaruAnisoara a răspuns:

In 5 iunie s-a deschis in București o expoziție cu lucrări de arta executate de bolnavi cu probleme depresive. Începând cu anul 1970 in Spitalele de psihiatrie se tratau bolnavii prin "artterapie". Existau in spitale ateliere in care fiecare bolnav era " obligat " sa își arate talentul in lucrări executate manual, fiecare la ce se pricepea.Așa s-a ajuns la o colecție de lucrări de arta care incepind din 5 iunie sunt expuse in București dar nu am reținut cat timp.Medicul respectiv menționa la radio ca aceasta terapie -artterapia- a dat rezultate,nu numai ca unii pacienți s-au vindecat,dar și-au descoperit talente executând chiar lucrari de arta,in pictura, muzica, poezie, proza, sau lucru manual.Așa ca daca ai vreun talent apuca-te de treaba.Succes!

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Sa iesi din casa si sa nu-ti mai plangi de mila tot timpul pe TPU. Pai e normal sa nu ai succes cu mentalitatea asta. Vrei sa fie totul gratis daca se poate, vrei sa nu mai fie oamenii rai si mai vrei sa iei vreun fel de pastila magica care sa-ti rezolve problemele. Ca sa ajungi la succes in viata trebuie parcurgi un drum lung si anevoios. Nu exista o cale usoara, din pacate tu asta vrei scurtaturi. Mergi pe calea cea grea si nu te mai abate dar macar incearca si pleaca de undeva. Te-a ajutat pana acum strategia cu :,, am suferit mult,,? Te credem nimeni nu e perfect cu totii am suferit dar sunt oameni care au suferit de mii de ori mai tare ca noi. Dar noi ca oameni suntem atat de egoisti incat nu vrem sa vedem ca si altii sufera credem ca suferinta noastra e cea mai mare. Daca ne_am uita si in gradina vecinului am vedea ca sufera si el saracul. Si daca i_am da o mana de ajutor sunt sigur ca suferinta noastra ar mai scadea si in acelasi timp ar creste bucuria pentru ca in suflet am simti ca am ajutat un om. Suferim mult si din cauza egoismului nostru. Incearca sa nu mai dai vina pe toata lumea ca e rea si de neincredere ex : doctori, preoti, psihologi sau mai stiu eu ce mai ai tu in cap. Daca ei sunt rai problema lor tu da-le peste nas fiind bun si facand lucruri bune. Ne intrebi pe noi care e solutia la fericire, crezi ca noi stim? Daca am sti ti_am spune. Iesi afara din casa si cauta. Ne intrebi ce activitati sa faci, pe bune? Du_te si fa_le tu si apoi spune_ne si noua care ti_au placut. Gandeste_te la parintii tai care te sustin financiar atatia ani. Oare lor nu le este greu cu tine? Te_ai gandit sa ii ajuti cumva? Daca nu muncesti macar ca ceva sa fii fericit. Iesi afara si fa voluntariat puiule. E gratis si asa te vei integra in societate. Cauta pe net asociatiile si intereseaza-te sa vezi ce fel de activitati fac. Ce e asa de greu? Lasa naibii trecutul ca nu_l mai poti schimba. Tu esti cu gandul in trecut si ti_e frica de viitor. Asa nu te mai bucuri de prezent. Stii care e problema la tine? Ai o mentalitate defectuoasa si esti lenes. Schimba_le. Nu mai da vina pe altii pentru problemele tale. Invata sa vezi unde este vina ta in viata asta si asuma-ti ca gresesti si tu. Iar cand o sa faci asta vei creste. La 30 de ani o sa ai mai multe regrete decat toate furnicile de pe pamant iar la 40 nu stiu daca vei mai ajunge daca o mai tii asa... Vrei sa mori efectiv de frica si cu regrete? Gandeste_te bine ca ai timp destul. Ia decizii si nu ne mai intreba pe noi ce sa faci si tine_te de ceva, orice. Daca mai stai degeaba si te plangi vei adanci problema. Succes si nu te lasa batut. Baga mare. Bafta