| dmrtr a întrebat:

Cum fac sa scap de frica de dentist.
am o masea cariata si nu suport sa mi-o pilesca

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
| Justmed a răspuns:

Scapi de frica de dentist mergand la stomatologie si comunicand cu medicul!

| CosmiNeeel a răspuns:

Bea ceva inainte sa te duci la dentist si numai ai nicio problema laughing

| IntrebariFuckingCiudate a răspuns:

Nu stiu daca chiar poti sa scapi de frica de dentist dar trebuie sa mergi neaparat, iti spun din propria experienta ca daca o lasi mult timp netratata, o sa te doara foarte tare si apoi tot o sa trebuiasca sa-i faca ceva si o sa fie si mai dureros decat ar fi daca ai merge acum. Eu zic sa-ti invingi teama de dentist prin a merge pur si simplu, te asezi pe scaun si suporti 5 minute!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Senzatia de sufocare, teama de acul seringii, de durere, de miros si de sunetele percepute într-un cabinet stomatologic sunt cele mai vizibile semne ale dentofobiei, în traducere frica de dentist.

Dincolo de aceste motive, experienta anterioara negativa cu dentisti poate fi un punct de pornire pentru declansarea dentofobiei. "Pâna recent, mai tot ce se întâmpla în cabinetul stomatologic nu putea fi facut fara durere si mereu ramânea în urma o experienta neplacuta. Acum, tehnologia dentara a evoluat foarte mult si aproape ca nu mai exista nicio justificare pentru acest tip de fobie. Exista geluri care amortesc gingia, astfel încât injectia cu anestezic nu se mai simte, exista ultrasunete, laser etc.", arata psihologul Mihaela Costea motivele pentru care nu ar trebui sa va mai temeti de dentist.

Cea mai potrivita "arma" împotriva dentofobiei este o procedura dentara cât mai performanta, care sa nu presupuna durere. Prin urmare, primul lucru pe care îl aveti de facut este sa va informati cu privire la tehnologiile care pot rezolva problemele.

"Pentru început, trebuie sa aflati unde sunt disponibile procedurile potrivite pentru a va rezolva situatia. Mergeti la o consultatie, discutati cu medicul lucrurile care va preocupa pentru a putea gasi împreuna solutia cea mai buna", mai recomanda psihologul. Un cabinet frumos decorat, cu o atmosfera relaxanta si încrezatoare ajuta.

Pentru ca fobia nu trece doar cu o simpla încurajare de la medic sau prieteni, încercati sa va faceti singur/a curaj gândinduva la aspectele pozitive: dintii vor fi frumosi si sanatosi, respiratia nu o sa aiba de suferit din cauza cariilor si puneti-le în balanta cu complicatiile care pot aparea daca nu mergeti la medic.

Puteti apela si la câteva tehnici de relaxare care sa alunge teama. "Acestea pot varia de la meditatie prin golirea mintii de gânduri sau prin monitorizarea respiratiei, pâna la a asculta muzica relaxanta, sau chiar banalele ponturi psihologice din carticelele menite sa ridice moralul

| babesss a răspuns:

Pai.stai linistit.gandeste-te k tu o sa arati bine.iar daca mai lasi caria mult acolo, o sa ajunga la nervi.si va trebui sa ii scoti.mi s-a intampplat.si moori de durere daca iti scoate nervii happy