| AvalohAlyn a întrebat:

Cum sa scap de fagofobie? Ajutati-ma ca sunt disperat pot muri oricand, Dumnezeule ajuta-ma
De când s-a înecat tata și era sa moara acum 2 ani jumate sm dezvoltat aceasta fagofobie..frica de a nu ma îneca cu mâncare.
Tata care s-a înecat și putea sa moara nu are frica asta și tocmai am facut-o eu.
Ce sa fac in afara de benzodiazeoine care ma suta puțin sa zicem...
Sunt disperat
Mereu am vrut sa traiesc și acum pot muri oricând,m-am saturat sa îmi fie frica sa mănânc, sa îmi aleg alimentele s-o sa ma feresc de altele
Sunt varza
Ce pot sa mai fac?
Speranța mea mai e în Dumnezeu dar și asa sunt un păcătos și am fost.
sad Toate relele se lipesc de mine

Ajutati-ma cu un sfat, eare cineva care s-a confruntat cu asa ceva?

Tot ce vreau de la viata și de la Dumnezeu este sa mai traiesc.si sa nu ma înec Doamne ferestesad
Sunt la pământ din toate punctele de vedere.sad

1 răspuns:
| varsanofie a răspuns:

Tratarea fagofobiei, ca și în cazul altor fobii, necesită adesea o combinație de terapii și strategii. Iată câteva metode comune de tratament:

Terapia comportamentală-cognitivă (CBT): Este una dintre cele mai eficiente forme de terapie pentru fobii. CBT ajută la identificarea gândurilor iraționale și la schimbarea comportamentelor care susțin fobia.

Tehnici de relaxare și gestionare a stresului: Tehnici precum respirația profundă, meditația sau yoga pot ajuta la reducerea anxietății asociate cu fagofobia.

Expunere gradată: Aceasta implică expunerea treptată și controlată la actul de a înghiți, începând cu situații mai puțin provocatoare și progresând către cele mai dificile.

Terapia prin realitate virtuală: Poate fi utilizată pentru a simula experiența de a mânca într-un mediu controlat, ajutând persoana să se desensibilizeze față de temerile sale într-un mediu sigur.

Medicație: În cazuri severe, medicamentele anti-anxietate pot fi prescrise pentru a ajuta la gestionarea simptomelor, în special în etapele inițiale ale tratamentului.

Suportul și terapia de grup: Participarea la grupuri de suport sau la terapie de grup poate oferi încurajare și poate ajuta persoanele să învețe de la alții care se confruntă cu probleme similare.

Este important pentru persoanele care suferă de fagofobie să caute ajutor profesional de la un psiholog sau psihiatru care are experiență în tratarea fobiilor. Abordarea tratamentului va fi adesea personalizată în funcție de nevoile specifice și de severitatea fobiei individului.