| Mazzenine a întrebat:

Cum se poate scăpa de o depresie?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
8 răspunsuri:
| costis a răspuns:

Inscrie-te la un sport.

| Dyingfetus a răspuns:

Depinde de cauza depresiei... Daca as stii mai multe despre asta as putea incerca sa te ajut. Nu ezita sa imi dai un mesaj.

| Radu284 a răspuns:

Depinde care este cauza depresiei. Daca este cauzata de un eveniment specific (moartea cuiva, o despartire, o cearta, situatie financiara naspa, etc.) de obicei o sa treci peste asta, dupa o anumita perioada.

Daca este cauzata de o problema fiziologica, atunci e cam greu sa scapi fara sa te duci la un psihiatru.

Deci, de ce esti deprimata?

| 116111 TelefonulCopilului a răspuns:

Buna,

Hai sa stam de vorba. Vrem sa te ajutam sa-ti fie mai bine.
Asociatia Telefonul Copilului poate fi partenerul tau de discutii sau poate fi prietenul tau atunci cand te confrunti cu o problema. Confidentialitatea este cuvantul cheie in relatia ta cu serviciul Telefonul Copilului, oferit de organizatia noastra.
Apelul catre 116 111 este gratuit din retelele Romtelecom si Cosmote, de luni pana duminica, in intervalul orar 08.00 – 00.00. Mai multe poti afla si la: http://www.telefonulcopilului.ro/intrebari-frecvente
Pentru ca problemele cu care te confrunti reprezinta subiecte delicate si te-ai putea simti in largul tau mai degraba in mediul online, te indrumam sa ne transmiti mesajul tau la telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro

Asteptam sa te ajutam!

| andrei1237 a răspuns:

Incearca sa iesi in oras cu prietenii sau practica un sport.

| wforweirdo a răspuns:

Cu multa vointa proprie. Citeste carti pe tema asta. Daca e mai grava treaba, atunci ar trebui sa consulti un psiholog care va sti la ce "stadiu" esti si ce ai nevoie.

| TheFuture46 a răspuns:

Incearca sa asculti muzica, eu ascult muzica la pian, de exemplu astahttps://www.youtube.com/watch?v=P2K7D-uMH2g

| mada9lina a răspuns:

1. Activitatile fizice. Multe studii au demonstrat ca exercitiile fizice regulate te pot ajuta sa te simti mult mai bine. Tipul de activitate fizica pe care o il alegi nu are nicio importanta. Alege ceva care sa-ti faca placere si poti incepe incet, poate chiar cu cateva plimbari prin imprejurimi. Incearca sa te antrenezi cu prietenii sau chiar sa te inscrii la diferite cursuri. Sa participi alaturi de cineva cunoscut la un program de antrenament te poate ajuta sa nu renunti.

2. Bucura-te de soare! Poti descoperi ca soarele iti poate imbunatati starea de spirit imediat. Exista persoane care sufera de depresii in perioadele fara prea mult soare, toamna sau iarna. Daca faci parte din aceste persoane intreaba-ti medicul daca terapia prin lumina artificiala te poate ajuta.

3. Nu uita de orele de somn! Depresia si, uneori, tratamentele impotriva acesteia iti pot afecta somnul. Unele persoane care sufera de depresii dorm prea mult, iar altele au insomnii. Lipsa somnului poate afecta foarte mult starea ta de spirit. Asa ca solutia este sa ai un program bine stabilit de somn. Activitatea fizica din timpul zilei te poate ajuta sa ai un somn linistit, dar nu te antrena cu putin timp inainte de ora de culcare. Inainte de a te aseza in pat te poti delecta citind o carte sau ascultand muzica. Evita, insa, sa citesti sau sa privesti la tv in pat.

4. Mananca sanatos. Nu exista diete alimentare care previna sau sa trateze depresia. Dar o alimentatie sanatoasa te poate ajuta sa te simti sanatos(a) si energic(a). Ai grija la calorii, limiteaza cantitatea de grasimi si zahar si consuma cat mai multe legume, cereale si fructe.

5. Distreaza-te! Cand incerci sa scapi de depresie, se poate sa simti ca nu ai dispozitia necesara pentru a iesi in oras cu prietenii. Dar trebuie sa te "fortezi" un pic. Gaseste-ti timp pentru activitatile care, inainte, iti faceau placere. Iesi in oras cu prietenii sau fa-ti timp pentru hobby-uri.

6. Evita alcoolul si drogurile. Acestea pot contribui la stabilirea depresiei sau inrautatirea acesteia.

Poti lua in considerare si medicina alternativa sau terapiile. Trebuie, insa, sa iti consulti medicul inainte de a incerca suplimente sau plante medicinale. Doar pentru ca ceva este natural nu inseamna ca este si sigur. Poti incerca cateva tehnici de relaxare, meditatia, hipnoza, masajul sau acupunctura.

Întrebări similare