anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Cum se pot trata hemoroizii? dar fara operatie.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
2 răspunsuri:
gbrltdr
| gbrltdr a răspuns:

Acum depinde de stadiul in care se afla hemoroizii tai. La un moment dat nu se mai poate face nimic prin tratament naturist daca ei sunt infectati si iesiti mult in afara sau cei interni sunt infectati. Pentru ameliorare poti face bai de sezut de 3 ori pe zi cu ceai de musetel si sunatoare, care sunt cicatrizante si antibacteriene. Ceaiul sa fie spre rece, nu asa cum se scrie pe net, caldut. Apoi, mai tratezi local cu supozitoare (proctolog, etc), dar important este pastrarea igienii locale, prin spalari cu jetul de la dus, cu apa spre rece, fara sapun, care irita.
Daca durerile persista consulta un proctolog, dar daca iti recomanda sa faci operatie, du-te la o clinica in care sa nu-ti faca o operatie clasica, ci cu laser, pentru ca este o diferenta uriasa... durere, timp indelungat de recuperare, dar si pretul este pe masura. Dar merita sa nu te chinui si sa pierzi timp pentru cativa bani in plus.Iti spun din experienta sotului meu. Succes!

| laara a răspuns:

Se fierbe 1kg de varză dulce circa 30 de minute, în 2-3 litri de apă. Cu zeama obţinută se fac zilnic băi de şezut călduţe. Se poate folosi şi praz, şi se poate ţine la frigider, încălzindu-se înainte de folosire. Sau se pot folosi alternativ. După o baie de circa 30 minute se lasă să se usuce (nu se şterge) şi se unge locul dureros cu alifie de galbenele. Tratamentul durează cam o lună de zile.
Decoct de mătrăgună
Planta trebuie fiartă 1/2 ore, se va spăla locul bolnav şi se va sta 15 minute cu fundul în acest decoct, ceaiul trebuie să fie cât mai cald. Băile se vor face în fiecare seară.
Moţuri de nuc Nucul înfloreşte în aprilie şi are flori femele - nuca propriu-zisă – şi flori bărbăteşti – nişte moţuri verzi pline de polen galben, care după ce fecundează nuca cad şi se vor usca devenind negre. Se pot culege de pe jos şi se pot păstra 2-3 ani.
Tratamentul: În 2-3 litri de apă clocotinda se pune o mână (circa 20gr) de moţuri de nuc, se opreşte focul şi se acoperă. Când infuzia este suportabilă la cot, se pune într-un lighean cu moţuri cu tot, şi se fac băi de şezut până ce infuzia se răceşte. Se poate reîncălzi şi folosi încă o dată. Se vor face 10 astfel de băi în 10 seri consecutiv. Bolnavul trebuie să se ferească de piper, ardei iute şi trebuie să menţină o igienă strictă la locul bolnav. Tratamentul a dat rezultate fără excepţie. fundita?hee hee

Întrebări similare